Drop panikken – drag nytte af de store aktiebevægelser

Udgivet: 3. april 2018

I går skete det som mange langsigtede investorer har frygtet. S&P500 lukkede under 200 dages glidende gennemsnit, hvilket er et teknisk signal, der ofte varsler yderligere fald i markedet.
Som daytrader eller swingtrader bør man dog droppe panikken, og i stedet glæde sig over, at volatiliteten er tilbage i markedet. Sandheden er nemlig, at 2017 var et ekstremt stille år, hvor det var svært at ride med på bølgerne i markedet – simpelthen, fordi der slet ikke var nogen bølger. Men med de seneste bevægelser i de store indekser, ser det ud til, at markederne er tilbage til mere normale tider, og det kan i virkeligheden være et sundhedstegn, mener eksperterne.

Få et tip, når vi ser en god børshandel i aktier og valutaVia Messenger-app

“Dette er sandsynligvis ikke starten på et bear-marked, selvom det ikke ligefrem føles som et bull-marked i øjeblikket. Det er mere en kanin-marked, hvor kurserne hopper op og ned,” skriver investeringshuset Charles Schwab og fortsætter, ”Ironisk nok, så kan denne tilstand være et tegn på et meget sundere investeringsmiljø,” der kan holde bull-markedet i live,” uddyber investeringshuset i deres syn på markedet netop nu.

Den første katalysator for nedturen, der startede for nogle uger siden, var, at løntrykket i USA ser ud til at vokse mere, end det har gjort i flere år. Det skaber frygt for, at den amerikanske centralbanken måske vil hæve den toneangivne rente hurtigere, end hidtil antaget. Dette kan betyde, at der bliver købt færre aktier. Det næste chok kom, da den amerikanske præsident Donald Trump pludselig begyndte at annoncere told på bl.a. stål, hvilket kan være starten på en større handelskrig, der kan skade globalt.

Bedre er det ikke blevet, at Donald Trump også er begyndt en nærmest personlig hadkrig mod et af USA’s største firmaer, nemlig tech-giganten Amazon, som Trump blandt andet mener ødelægger økonomien i det amerikanske postvæsen. Trumps voldsomme tweets har været med til at skubbe yderligere til en tech-branche, der i forvejen frygter mere regulering fra myndighederne. (læs videre under billedet)

S&P500 er gået under de 200 dages glidende gennemsnit, hvilket er et teknisk signal, der kan tyde på yderligere fald.

Grundlæggende set ændrer disse ting dog ikke ved, at USA i øjeblikket har et meget stærkt arbejdsmarked, og at virksomhederne oplever en fantastisk indtjening.

Selvom det amerikanske og europæiske marked nok er langt fra en ny all time high, så er miljøet på markederne netop nu ideelle i forhold til volatilitet, hvor man den ene dag kan opleve store stigninger, og den næste dag tilsvarende store fald. Dette miljø bør den aktive trader kunne nyde godt af – især, hvis han både kan ”sælge” og ”købe markedet”.

Få fart på dine investeringer med BULL & BEAR-certifikater fra Societe Generale: Klik her

I de næste uger går vi ind i den amerikanske regnskabssæson, og det kan ifølge mange analytikere rent faktisk skabe stigninger i et ellers surt marked.

”Min fornemmelse er, at regskabssæsonen vil understøtte markedet, for jeg forventer en stærk indtjeningen hos virksomhederne,” udtaler Michael Arone, der er chief investment strategist hos State Street Global Advisors til finansmediet CNBC.

 

image_pdfimage_print
Del denne artikel