eToro tilbyder kurtagefri aktiehandel (Zero Commission)

Udgivet: 20. august 2019

Handelsplatformen eToro tilbyder gratis handel med større, udenlandske likvide aktier. Det er muligt fordi eToro via såkaldt Zero Commission aktiehandel har valgt at fjerne alle handelsomkostninger, inklusive de mindre synlige omkostninger såsom tillæg til spreadet. Det medfører, at man kan handle aktier til samme lave spread, som man kan handle til på den børs, hvor den enkelte aktie er noteret. Herudover opkræves man naturligvis ikke kurtage, overnight fees, børsgebyrer eller andet.

Opret dig på handelsplatformen eToro

Produkterne hos eToro er tidligere primært udbudt som almindelig CFD handel, men som led i indførelsen af Zero Commission aktiehandel køber man nu selve aktierne, som opbevares i et samledepot hos brokeren. Det er alene gældende, når man som ved traditionel aktieinvestering køber en aktie. Hvis man åbner en kort position i en given aktie eller vælger at geare en aktie, som man kan gøre fra 2 til 5 gange, handler man fortsat aktien i form af en CFD kontrakt. Hos eToro køber man ikke et bestemt antal aktier. Man handler i stedet for en bestemt sum, som minimum udgør 500 USD. Det betyder, at man kan komme til at eje fraktioner af aktierne alt efter hvilket kursniveau de handles i. Se nærmere i nedenstående købsvindue.

Typisk er det sådan, at når man hos en CFD udbyder handler aktie-CFD´er så opkræves man typisk ikke købs- og salgskurtage, men betaler i stedet et tillæg til det spread, som aktien handles til på børsen. Sådan har det også været hidtil hos eToro, som lægger 0,09% til på hver side i en handel. Det medfører, at man fx betaler et spread som måske er op til 10 gange højere. Til gengæld betaler man så ikke minimumskurtage eller andre gebyrer, hvilket især for mindre handler alligevel godt kan gøre det fordelagtigt. Enkelte andre CFD-udbydere tilbyder ligeledes, at man kan handle til de spreads, som man kan handle til på børsen, men her vil man typisk også skulle betale handelskurtage både ved køb og salg og ofte også betale for abonnement for realtidskurser.

Det er muligt at foretage Zero Commission aktiehandel i ca. 600 aktier fra New York Stock Exchange, 265 aktier fra Nasdaq børsen, 330 engelske aktier, 110 tyske aktier, 81 franske aktier, 27 spanske aktier, 17 schweiziske aktier og 24 svenske aktier. Endvidere er det muligt at handle ca. 100 store kinesiske aktier, som er noteret på Hang Seng børsen i Hong Kong. Forinden man kan få mulighed for at handle amerikanske aktier, skal man udfylde en formular, som bekræfter ens statsborgerskab, hvilket kan gøres elektronisk og meget hurtigt.

Udover at man undgår kurtage mv opkræves man heller ikke fx Stamp Duty, som den engelske stat ellers beregner på 0,5% af den samlede købsværdi. Det gør man ellers, når man handler engelske aktier, hvilket ligeledes er tilfældet for fx franske aktier og de ADR gebyrer og andet, som opkræves ved handel med kinesiske aktier.  Klik her for at se alle de aktier man kan handle hos eToro.

På ovenstående købsticket i eToro webtrader ses, at man ved at vælge en gearing (Leverage) på X1 handler den underliggende aktie direkte uden gearing. Man køber i dette tilfælde for 50 USD, hvilket svarer til 0,22 aktier i Tesla (Units). Spreadet man handler til, er det samme som man kan handle til, hvor Tesla er listet. Man opkræves ikke kurtage, overnight gebyrer eller andre omkostninger.

 

Man skal være opmærksom på, at såfremt man ejer aktier i et selskab, som udbetaler udbytte, så tilbageholder eToro 15% af dette til betaling af udenlandsk udbytteskat. For amerikanske aktier tilbageholdes dog 30%. Man bør derfor især overveje at gå efter aktier, som enten betaler begrænset udbytte eller slet ikke udbetaler udbytte.

Læs mere om eToros Zero Commission aktiehandel her.

Det er endvidere muligt at købe omkring 150 forskellige amerikanske ETF´er i form af det underliggende aktiv og til det spread, som ETF´en handles til på den pågældende børs, når man køber disse uden gearing. Det er vel og mærke de amerikanske ETF´er, som man som detailinvestor i Danmark normalt er afskåret fra at kunne handle pga. EU-lovgivningen og manglende oversættelse af Key Investor Documents. Disse kan man let selv finde hos de respektive fonde på engelsk. Man skal minimum handle ETF´er for 50 USD ad gangen. Læs mere i vores artikel om ETF handel her og se den samlede oversigt over ETF´er, som man kan handle hos eToro her.

image_pdfimage_print
Del denne artikel