Europæiske aktier banker igennem al modstand – stærkere end før Ukraine-krisen

Udgivet: 11. januar 2023

Glem alt om krig og energikrise i Europa. I dag hamrede det store tyske DAX-igennem kursen fra før krigen i Ukraine, og lige nu er det svært at se, hvor Europæiske aktier skal stoppe op og vende. Især Italienske og franske aktier kan ifølge flere bankanalytikere være interessante (se længere nede).

Siden bunden i september er det store tyske indeks steget næsten 30%, og i dag taler analytikerne om det ”Europæiske mirakel”.

Optimismen skyldes formodentlig, at politikerne i Europa handlede ekstremt hurtigt, og på den måde afværgede en voldsom energikrise udløst af Rusland, der lukkede for gassen i løbet af efteråret. Europa fik i tide omdirigeret gas fra blandt andet Norge, og indkøbt store mængder af flydende gas fra USA. Det hele blev hjulpet på vej af en vinter, der foreløbig har været mildere end normalt.

Få et tip, når vi ser en god børshandel i aktier og valutaVia Messenger-app

Samtidig ser det lige nu også ud til, at Europa undgår den dybe recession som ellers længe har været spået. Alt i alt betyder det, at europæiske aktier længe har været prissat for lavt, og det kompenserer investorerne nu for ved at købe store europæiske aktier med arme og ben. (Siden 2018 har europæiske aktier underpræsteret i forhold til både verdensmarkedet, men i særdeleshed også i forhold til USA)

Spørgsmålet er så bare, om det er akkurat nu man skal hoppe med på vognen? For en teknisk analytiker kan det være klogt at vente på en teknisk korrektion, før man hopper med op på f.eks. DAX. Men man kan også kigge mod et europæisk marked, der har endnu mere at indhente end for eksempel det tyske.

Ifølge tal fra storbanken Citi er Italien billigst ud fra p/e-værdien (pris pr. indtjeningskrone) i forhold til de andre store europæiske lande. Tal fra Bloomberg viser, at Citi har købsanbefalinger på flere italienske finansaktier, blandt andre Nexi, Intesa Sanpaolo, Unicredit, Finecobank samt købsanbefaling på microchip-producenten STMicroelectronics og bilproducenten Stellantis.

Kilde: https://northmantrader.com/
Kilde: https://northmantrader.com/
image_pdfimage_print
Del denne artikel