Fingerprint peger ned

Udgivet: 15. juni 2016

Af Peter Arendt, professionel trader

Fingerprint Cards har været en turbulent periode igennem set over de seneste godt 9 måneder. Lige nu ser det tungt ud for aktien , der således er på vej ned mod bunden af det store kursinterval, den har bevæget sig i siden 4 kvartal sidste år. De tekniske indikatorer peger også ned og derfor er det endnu ikke tid til køb af aktien. Nedenfor kigger jeg på aktien med traditionel teknisk analyse og supplerer desuden med en Fibonacci analyse, for at komme frem til en handelsstrategi for aktien.

Handelstrategi

Aktuel kurs er 83,15 SEK. Afvent køb af aktien. Første købssignal fremkommer ved brud over 100 SEK med target i 120 SEK og stop i 90 SEK.

Få fart på dine investeringer med BULL & BEAR-certifikater fra Societe Generale: Klik her

Teknisk analyse

Aktien konsoliderer på lang sigt mellem 62 og 136 SEK. Lige nu svækkes aktien og med bruddet mandag under 90 SEK er den korte trend vendt til ned. Samtidig er der fremkommet en lokal dobbelt top, der signalerer, at aktien nu skal ned mod intervallets bund i 62 SEK. Derfor er aktien i salg.

Ved brud under 62 SEK kan yderligere store fald forventes.

Fingerprint på en ugegraf
Fingerprint på en ugegraf

Suppleres der med Fibonacci`s korrektionsniveauer, kan vi se, at der lige nu er støtte ved 38,2% korrektionen svarende til cirka 85 SEK. Hvis aktien ikke kan bryde vedvarende her under, vil der fremkomme et teknisk styrketegn og dermed et teknisk købssignal ved brud op over psykologisk modstand i 100 SEK.

Hvis aktien derimod bryder under 85 SEK for alvor, så vil næste korrektion på 50% være målet i nedadgående retning svarende til cirka 70 SEK. Dernæst ligger 61,80% næst for i cirka 50 SEK

De tekniske indikatorer udviser markante svaghedstegn og bakker derfor op om, at du skal afvente køb af aktien. Således er RSI netop brudt under midten, hvilket taler for yderligere svækkelse. Ydermere falder MACD og nærmer sig midten oppefra, hvilket også er svaghedstegn.

Dog er det samtidig værd at bemærke ,at der netop nu er støtte at finde ved det 50 dages glidende gennemsnit.

Få et tip, når vi ser en god børshandel i aktier og valutaVia Messenger-app

Konklusion
Langsigtet konsoliderer Fingerprint Cards mellem 62 og 136 SEK. Kortsigtet er pilen lige nu ned mod intervalstøtte og Fingerprint er derfor i et lille salg. Derfor anbefaler jeg afvent på køb. Første signal til køb fremkommer lige nu ved brud over 100 SEK.

arendt-mini

Peter Arendt samarbejder med daytrader.dk. Han leverer analyser af aktier, forex og afgrødepriser. Se mere på Peter Arendts side : www.minagro.dk

Del denne artikel