GBP/CHF kan stige pænt

Udgivet: 11. december 2017

Af Peter Arendt, professionel trader

Lige nu kan der være optræk til en bundformation i valutakrydsen britiske pund over for schweizer franc, og dermed en trendvending på lang sigt fra ned til op. Således har valutakrydset allerede skabt en stor bundformation, der indikerer at GBP/CHF kan stige pænt på den lange bane. Købssignalet der er fremkommet bakkes op at et flot “Golden cross” i de tekniske indikatorer.

Gratis kurser i aktiv trading. Se vores automatiske forløb. Online kurser i trading

Handelsstrategi:

Aktuel kurs er 1,3234. Køb nu med mål i først 1,4600 og mulighed for langsigtet mål i godt 1,5500. Salgs og tabsstop kan lægges ved 1,2700 eller 1,2500 alt afhængig af risikovillighed.

Teknisk analyse:

Som det fremgår af grafen nedenfor, så har GBP/CHF udvist stigende tendens – stigende bunde og stigende toppe – siden bunden der blev skabt i august måned ved kurs 1,2200 Dermed er den korte trend nu op og GBP/CHF er derfor købsaktuelt.

Gratis kurser i aktiv trading. Se vores automatiske forløb. Online kurser i trading

Den lange trend er også – netop i dag vendt til op. Således er modstand ved gamle toppe fra 2016 netop nu ved at blive brudt i kurs 1,32. Det betyder at der nu er fremkommet en teknisk bundformation, der således har vendt nedturen der startede i 2015 til ny optur. Målet for den nye langsigtede optur vurderer jeg, ligger oppe ved nogle toppe fra maj måned omkring kurs 1,4600. Herefter er der desuden mulighed for optur mod gamle toppe fra 2015 i 1,5500.

I nedadgående retning er der i første omgang støtte ved 1,2700 herefter vurderer jeg, at der ligger støtte ved kurs 1,2500. Brud under kurs 1,2500 vil betyde at den nye op-trend atter kan annulleres.

De tekniske indikatorer ser stærke ud og bakker derfor op om en ny langsigtet op-trend. Således er der blandt andet fremkommet et “Golden Cross”, hvilket vil sige at det 20 ugers snit er brudt op over det 50 ugers snit. Samtidig peger både RSI og MACD op og indikerer begge at der kan være yderligere i vente i opadgående retning.

Kursen på gbp over for chf på en ugegraf.

arendt-mini

Peter Arendt samarbejder med daytrader.dk. Han leverer analyser af aktier, forex og afgrødepriser. Se mere på Peter Arendts side : www.minagro.dk

Del denne artikel