Guld: Købsmulighed lige nu med tæt stop loss

Udgivet: 30. august 2020

Af Peter Arendt, professionel trader, minagro.dk

Guldprisen har sat sig hen over de seneste uger. Det signalerer en umiddelbart stigende risikovillighed blandt investorerne, der nu har købt det ledende amerikanske aktiemarked, S&P500 i ny kursrekord. Men set i et større perspektiv så fastholder guldprisen den opadgående bevægelse, der blev påbegyndt tilbage i 2018. Derfor er der set på den lange bane stadig investorer, der hellere vil ligge i sikkerhavn, end i aktier, af frygt for hvad fremtiden bringer.

Prøv vores gratis handelssignaler i aktier og valuta - LIVE Via Messenger-app

Jeg ser dog heller ikke tegn på at guldprisen skal meget længere ned. Derimod forventer jeg at guldprisen skal søge yderligere nordpå i de kommende år.

Handelsstrategi

Aktuel pris er: 1.951 USD pr. troy ounce

Den danske aktieekspert Peter Arendt forudså med stor nøjagtigt finanskrisen i 2008. Du kan få Peter Arendt til at gennemgå din aktieportefølje sammen med dig via Skype. Eller evt. kigge på mulige købskandidater sammen med Peter Arendt.

Guldprisen er i op-trend på både kort og lang sigt. Guldprisen brød forleden over gamle rekorder fra 2011 i 1.900 dollar. Dermed er op-trenden blevet bekræftet og målet for guldprisen ligger nu oppe i området omkring 2.500 til 3.000 dollar pr. troy ounce. Næste signal til køb fremkommer ved brud op over 2.075 dollar. Man kan dog godt argumentere for køb nu på seneste nedadgående korrektion. Brud under 1.860 dollar vil være første svaghedstegn. Derfor er der mulighed for at sætte et tæt stop loss ind ved køb nu eller på brud over 2.075 dollar.

[Du kan spekulere i guldprisen via handelsplatformen Markets]

Guldprisen har overordnet været stigende siden 2018. Tilbage i 2018 var guldprisen kortvarigt nede og runde et lavpunkt i omegnen af 1.200 dollar pr. troy ounce. I skrivende stund kan du handle guld til 1.916 dollar pr. tory ounce. Dermed fastholder guldprisen bruddet fra sidste måned over de gamle prisrekorder, der blev en realitet tilbage i 2011 ved 1.900 dollar pr. troy ounce.

Vi anbefaler handelsplatformen Markets til effektiv trading: Klik her

Bruddet over 1.900 dollar har samtidig bekræftet den op-trend, der begyndte i 2018. Derfor har det opadgående brud over gamle historiske rekorder fra 2011 også frembragt endnu et nyt signal til køb af guld. Målet for guldprisen flytter jeg derfor nu op til i første omgang 2.500 dollar pr. troy ounce. Samtidig holder jeg for øje, at guldprisen har skabt en stor teknisk formation, der signalerer, at guldprisen potentielt kan gå helt op i området omkring 3.000 dollar pr. troy ounce.

I opadgående retning er der nu kommet et nyt top og modstandsniveau ved 2.075 dollar pr. troy ounce. Dette topniveau blev en realitet for lige godt tre uger siden. Ved brud op over 2.075 dollar vil op-trenden endnu en gang blive bekræftet og et nyt signal til køb af guld vil i så fald fremkomme. Man kan dog godt argumentere for køb af guld allerede nu, efter to ugers nedadgående korrektion.

I nedadgående retning er der nu støtte til guldprisen ved 1.860 dollar pr. troy ounce. En bund skabt i sidste uge. Et brud herunder vil signalere, at guldprisen efterfølgende kan falde tilbage mod næstet bund og støtte i 1.670 dollar. På lang sigt vil op-trenden fra 2018 være intakt, så længe guldprisen kan holde sig over netop 1.670 dollar.

Vi anbefaler handelsplatformen Markets til effektiv trading: Klik her

Kigger vi på de tekniske indikatorer, så er der dog ikke tegn til, at guldprisen skal falde og dermed heller ikke tegn til, at guldprisen skal i 1.450 dollar pr. troy ounce. Tværtimod peger de tekniske indikatorer op, og de signalerer, at styrken er tiltagende i opadgående retning. De tekniske indikatorer bakker derfor op om det aktuelle brud over gamle historiske rekorder fra 2011 i 1.900 dollar pr. troy ounce.

Du kan få hjælp af Peter Arendt til at gennemgå din aktieportefølje via Skype – eller sammen kigge på mulige købskandidater.

Guld på en ugegraf

Peter Arendt er professionel trader fra minagro.dk. Peter samarbejder med daytrader.dk. Han leverer analyser af aktier, forex og afgrødepriser. Peter Arendt tilbyder også coaching for nye investorer og tradere, som gerne vil lære mere om, hvordan de kan optimere deres portefølje og håndtere risikostyring bedre. 

image_pdfimage_print
Del denne artikel