Guld tæt på vending. Denne ETF kan stige mest.

Udgivet: 18. oktober 2018

I forgårs meddelte den danske trader Peter Arendt, at han ”gik i køb” på guld, fordi prisen brød op over 1.215 dollars. De mere positive toner for guld sker efter en sommer, hvor guldprisen ellers har overrasket de fleste med store fald. Men nu er bunden for guld måske endelig nået.

“De tekniske indikatorer virker meget oversolgte og der er små tegn på at de kan være ved at vende fra faldende til stigende bevægelse. Derfor bakker de tekniske indikatorer op om at købe ,” skriver Peter Arendt på minagro.dk og noterer samtidig, at han jagter et target i området omkring 1380 USD i guld.

Guld kan handles direkte over for dollars hos Saxo Bank under navnet XAUUSD.

Guld

Hvis man ikke ønsker at handle direke ind i guldprisen, og hvis man tror på stigende guldpriser i den kommende tid, så nævner det lille amerikanske analysehus SmallCapPower en interessant mulighed.

SmallCapPower har noteret sig, at guldprisen er faldet 12% i de seneste 10 måneder, hvorimod mange mindre guldmineselskaber er faldet langt mere. Dette kan tyde på, at de små selskaber kan have en stor ”upside”, hvis guldet for alvor begynder at stige i den kommende tid.

Som investor kan man f.eks. kigge på det canadiske selskab SEMAFO Inc, det amerikanske selskab Alacer Gold Corp. eller New Gold Inc. der lokaliseret i USA og Mexico. Alle tre selskaber handles under fem dollars og kan trades hos Saxo Bank.

Hvis man er usikker på, hvilket af de små mineselskaber, man tør satse på, kan man også købe en ETF, der dækker en hel række af små og mellemstore guldmineselskaber.

Denne lidt oversete ETF har navnet Junior Goldminers ETF (GDXJ) og kan ligeledes handles hos Saxo Bank. Denne ETF har 68 mineselskaber i porteføljen – blandt andet også SEMAFO, Alacer Gold og New Gold. Da det hele er samlet i en såkaldt ETF, kan du handle alle 68 selskaber med et tryk på en enkelt knap – også med små beløb.

Hvis man i stedet vil satse på de store guldmineselskaber, kan man kigge nærmere på den mere klassiske guldmine-ETF kaldet GDX.

Guldmine-ETF’en GDXJ kan være på vej i vejret.
image_pdfimage_print
Del denne artikel