HeyScore giver svar. Sådan fungerer aktiescreeneren.

Udgivet: 24. november 2017
HeyScore som den tager sig ud hos HeyStocks

Spørgelysten var helt enorm, da Peter Smedegaard fra HeyStocks præsenterede virksomhedens nye aktiescreener under et webinar hos Daytrader.dk. Det var især analyseredskabet HeyScore, der begejstrede folk. Med HeyScore får hver enkelt aktie et konkret tal fra 0 til 100, der præcist fortæller, hvor attraktiv aktien er set i forhold til HeyScores algoritme.

På grund af den enorme spørgelyst under webinaret, nåede vi desværre ikke at svare på alle spørgsmål. Derfor har vi efter webinaret sendt spørgsmålene videre til direktør Peter Smedegaard, og han har sendt sine svar tilbage. De kan læses herunder.

Husk også, at du lige nu kan få rabat på Heystocks, hvis du er bruger af daytrader.dk

  • Tilmeldig dig Heystocks her og få adgang til 16 dages gratis prøve
  • Benyt bonuskode “PREMIUM_DAYTRADER“, når du går ind under betaling, og få dermed adgang til Premium-udgaven af Heystocks for kun 89 kroner om måneden (normalpris 189).

Svar på spørgsmål, der bliver givet under webinar på daytrader.dk om Heystocks:

Q: Bliver indekser også analyseret eller gælder det kun indeks?

A: Det er desværre kun enkeltaktier i skrivende stund. Vi agter dog at introducere indekser i nærmeste fremtid.

Q: Hvordan arbejder jeres algoritmer? Foretager de kun teknisk?

A: HeyScore er udelukkende et teknisk analytisk værktøj. Men screeneren inkluderer også fundamental data, f.eks. screening på P/E ratios, Sektor/Industri, Analytiker kursmål, osv.

Q: Kan man se, hvilke banker I bruger, når I bringer kursmål?

A: Nej. De er desværre anonyme, også fra vores datakilde.

Q: Hvorfor har HeyScoren forskellig farve?

A: HeyScoren følger en farveskala fra sort til guld, gennem blå farver og dernæst rødlige farver. Der ligger ikke andet i farven end at der er knyttet en farve til et tal, der bliver ”varmere” jo højere tallet er.

Q: Kigger HeyScore også på valutapar?

A: Nej, men valutapar vil blive tilføjet i dem nærmeste fremtid.

Q: Hvad koster et abb. per måned?

A: 99,- for et premium, under den nye abonnementsstruktur.

Q: Findes der en liste, hvor man kan se de mest attraktive aktier, som toolet selv har valgt?

A: Man kan gå ind under ”Markeder” og sortere listen ift. HeyScore. De øverste er dermed de aktier, vi selv ser som de mest attraktive. En sådan sortering er dog per marked.

Q: Kan man indtaste sine positioner som værende gearede?

A: Man kan ikke pt angive gearing for arbitrære papirer, men der er gearede certifikater til stede i kildedata fra vores dataleverandør. Disse vil blive tilføjet efterhånden som sitet modnes.

Q: Kan man selv vælge SMA? Kunne godt se ud, som om, de er valgt på forhånd….?

A: Man kan ikke screene på andre SMA-værdier end de angivne, men man kan frit finindstille SMA i grafvinduet.

Q: Ligger der en dybdegående tutorial i systemet, så man lærer de forskellige muligheder? f.eks. heySen VWAP, mønstre osv? Eller er der løbende webinarer for dem der bruger systemet?

A: Der er adskillige instruktionsvideo’er på HeyStocks’ YouTube kanal, se https://www.youtube.com/results?search_query=HeyStocks

Q: Kan screeneren kun bruges til at analysere, hvornår man skal gå lang, eller også hvornår man skal shorte?

A: Der er masser af bearish screener parametre, samt hanging man, death cross, etc.Dem kan du alle screene efter.

SE UDDRAG FRA WEBINARE OG FORKLARING PÅ HEYSCORE I VIDEOEN HERUNDER:

Q: Hvor mange aktier skal man have i gennemsnit for at få det optimale ude af heyScore?

A: Det kommer an på både det investerede beløb og den enkelte investors risikovillighed, men vores data viser at omkring 8 påapirer giver en fornuftig balance mellem afkast og volatilitet.

Q: Men man kan vel næsten kun bruge HeyScore, hvis man satser på trendfollowing. Jeg kan dog også godt lide at fange aktier der er nede og skrabe bunden og har tendens til vending. Det kan man vel ikke HeyScore til?

A: Ikke i sin nuværende form, nej. At en aktie har en lav HeyScore betyder ikke nødvendigvis, at den er en dårlig aktie, men det betyder heller ikke at en turn-around er nært forestående. Det eneste vi ved med sikkerhed om aktier med lave HeyScores, er at de IKKE tilhører den population, hvorom vi har vist, at de med god sandsynlighed vil fortsætte med at outperforme markedet. Med andre ord: Lav HeyScore betyder ikke hverken god eller dårlig fremtid. Det betyder ”ukendt fremtid” i forhold til vores analyser.

Q: Har Heyscore kørt simuleringer på historiske data og kan I fremlægge resultater heraf?

A: Ja. De er publiceret i en artikel på vores hemmeside: https://heystocks.com/heyscore/

Q: Kan man så vælge en branche på en nem måde, og sammenligne, eller skal man selv ind og tilføje alle og enhver manuelt?

A: Man kan screene på Sektor og Industri.

Q: Tager HeyScore højde for konjektur-cykler?

A: HeyScore påvirkes kun af, hvilket afkast aktien har leveret de sidste 200 dage. Konjektur-cykler eller turn-arounds belønnes ikke særskilt, og drastiske fald straffes hårdt af HeyScore.

Q: Kunne være interessant at se de automatiske support / resistance niveauer på VW-aktien der

A: Disse er tilgængelig som Pivot-punkter i graftegneren.

Prøv vores gratis handelssignaler i aktier og valuta - LIVE Via Messenger-app

Q: Hvordan bliver HeyScore beregnet?

A: Det er en forretningshemmelighed. Dog vil vi gerne sige, at der i udregningen kun indgår teknisk analytiske metoder. Der er ingen fundamentale hensyn.

Q: Hvor godt virker HeyScore? Kan man få et afkast?

A: Det er bestemt pointen i tallet. Vi henviser til artiklen på https://heystocks.com/heyscore/

Q: Er HeyScore blot standard-deviation?

A: Hvis spørgsmålet er om HeyScore bare er kurvens standardafvigelse, er svaret klart nej. Den er noget mere sofistikeret end det.

Q: Hvor lang tid ligger en aktier gennemsnitlig over HeyScore 90?

A: Det er ikke tidsbestemt. Det bliver aktien ved med at gøre, så længe dens afkast fortsat berettiger en høj karakter. Vi har desværre ikke regnet på, hvor længe af gangen de enkelte aktier gennemsnitligt befinder sig  i det interval.

Q: Jeg forstår ikke helt det med, at en akties HeyScore kan ændre sig alt efter hvad man sammenligner den med. Er HeyScore ikke et fast tal?

A: HeyScore er en rangering af et underliggende tal, der stammer fra de beregninger algoritmen udfører. Derfor er den relativ til den population der sammenlignes med, ligesom en racerbils hastighed er et underliggende tal, der bestemmer den plads bilen når i mål med, når den sammenlignes med de andre racerbiler i løbet. Således ændrer HeyScoren sig, hvis aktierne der sammenlignes med, ændrer sig. Den HeyScore der vises som ’standard’ er relativ til aktiens hjemmemarked. HeyScoren for samme aktie er en anden, hvis sammenligningsgrundlaget (de andre aktier) stammer fra en screener kørsel.

Q: Kommer programmet som en app?

A: Det kunne bestemt være interessant at introducere en app i fremtiden, men der er ikke konkrete planer om det i skrivende stund.

Q: ER der ikke et stop/loss, hvis HeyScoren ryger for langt ned?

A: HeyStocks.com er ikke en handelsplatform, hvorfor vi ikke kan tilbyde det man egentlig forstår ved stoploss. Det må folk selv sætte op hos deres mægler. Men vi kan bestemt snakke om at sende notifikationer, hvis HeyScore for en aktie, relativ til aktiens marked, bevæger sig ned under f.eks. 90.

Få et tip, når vi ser en god børshandel i aktier og valutaVia Messenger-app

Q: Såfremt jeg vil finde ud af, hvilke firmaer der laver industrirobotter, kan jeg så finde/søge dem?

A: Nej, det er for specifikt et industriområde. Det tætteste man kommer er sandsynligvis industrien ”Electronic Equipment, Instruments & Components”, som indeholder elektroniske fremstillings services og udstyr. Dette er ikke en kategorisering vi selv har fundet på; sådan er den globale klassificeringsstandard. Se evt.
https://en.wikipedia.org/wiki/Global_Industry_Classification_Standard

Q: Når man så fremsøger en enkelt aktie, hvad er HeyScore så holdt op i mod ?

A: Hvis man er inde på aktiens kursgraf (smartchart), så er den viste HeyScore relativ til aktiens hjemmemarked. Dette er ”standard” HeyScoren. Hvis aktien er det eneste resultat af en screener kørsel, så er HeyScore lig 100, da der ikke er noget sammenligningsgrundlag.

Q: Vestas har HeyScore 11, så hvorfor siger analytikerne ”køb”?

A: Analytikere medtager typisk fundamentale karakteristika i deres anbefalinger, mens HeyScore udelukkende er et teknisk analytisk værktøj. Anbefalinger fra to grundlæggende forskellige skoler kan ikke forventes nødvendigvis at være ens.

Q: Kan man ikke bruge HeyScore til at screene for short-muligheder også?

A: Det kunne man sagtens ledes til intuitivt at forstå, men det har vi ikke statistisk signifikans for at sige. At en HeyScore er lav betyder ikke at aktien står foran yderligere fald; det betyder kun at den ikke har leveret et afkast i løbet af de sidste 200 dage, som retfærdiggør en høj HeyScore. Der er ikke udført beregninger som støtter en konklusion om at fortsat fald dermed er mere forestående end et turn-around.

Q: Hvorfor holder I ikke systemet for jer selv og tjene en masse penge på det?

A: Det er et fremragende spørgsmål, og funderet i sund skepsis. Svaret er, at vi benytter skam også selv systemet. Jeg (Christian, programmør hos HeyStocks) ejer selv to aktier (Adobe, ADBE og Activision Blizzard, ATVI), som er købt baseret på HeyScore, og de klarer sig begge bedre i min portefølje, end de investeringer jeg har foretaget uden at benytte HeyScore. Når vi vælger at dele værktøjet, kan man stille modspørgsmålet: Hvorfor ikke? Hvorfor nøjes med at benytte det til at støtte egne investeringer, hvis vi også kan tjene en skilling på at støtte dine?

Q: Er HeyScore blot et system der viser hvilke aktier der historisk har været et godt papir. Det siger vel ikke noget om fremtiden?

A: Ikke noget, som er stensikkert, nej. Men der er statistisk belæg for at forvente, at et papir med en god præstation i sin umiddelbare historik også vil levere en god præstation i den nære fremtid (12 uger).

Q: At købe på Heyscore på 100 svarer det ikke nærmest til at købe på toppen jf. HeyScores måde at beregne score?

A: Nej. NVidia (NVDA) havde en HeyScore på 100 eller tæt på da den stod i 130 USD for et halvt år siden. Nu står den i 214 USD. (23/11 2017).

Q: Er der planer om at få mindre aktier med? Jeg kan se at langt over halvdelen af mine aktier ikke får nogen HeyScore

A: Igen et godt spørgsmål. Ja! Vi er helt klar over, at det er en svaghed, at HeyScore kun virker på større aktier. Der arbejdes på en forstærkning af algoritmen.

Q: Hvad betyder de røde prikker i funktionen VWAP?

A: Der har givetvis været tale om prikker, der anviser tidspunktet for tidligere detekterede tekniske begivenheder i grafen, der ikke har med VWAP at gøre.

Q: Kan man se Heyscore på en længere tidshorisont? Eksempelvis for et halvt år siden?

A: Nej, den historiske HeyScore går ikke længere tilbage end 1 måned i skrivende stund.

Q: Hvordan så BAVA ud for 3 uger siden

A: Den havde en rigtig flot HeyScore på 98, og er et eksempel på hvordan man altså godt kan være uheldig at ramle ind i noget rigtig stygt. HeyScore er et godt resumé af en akties umiddelbare performance, men den er ikke en forsikring mod tab.

Q: Hvordan er det gået med jeres egne investeringer, hvis I har brugt HeyStoce?

A: Der er medarbejdere i HeyStocks, som har positivt afkast på, eller solgt med, NVidia (NVDA), Netflix (NFLX), Adobe (ADBE), TDC (TDC) og Topdanmark (TOP), alle købt ud fra deres HeyScore.

Q: Jeg har en svensk aktie, der hedder Eyeonid, som jeg lige prøvede at taste ind. Men der kommer slet ikke nogen graf frem. Hvordan kan det være?

A: Det skyldes mangelfuld data fra vores data vendors side. Det gælder i øvrigt alle aktier fra den svenske børs, Nordic Growth Market (XNGM). Data på disse aktier er korrupt på en måde, så candle sticks ikke vises korrekt, og dette er systemet kodet til at frasortere. Når det gælder samtlige datapunkter, ender grafen med at være tom. Vi vil se på en mildere frasortering, som i det mindste tillader Mountain visning.

Q: Nu hedder webinaret “… med kunstig intelligens”, benytter de sig af machine learning?

A: Ja, HeyStocks beskæftiger sig med deep learning.

Q: kan en aktie ikke have 90-100 HeyScore, hvis den falder?

A: Nej, det er matematisk umuligt, idet HeyScoren er beregnet baseret på aktiens præstation i afkast. Er dette negativt, bliver HeyScoren lav.

Q: Hvor mange features benytter jeres algoritme?

A: Det er en forretningshemmelighed. Vi kan dog sagtens afsløre at HeyScore ikke er en enkelt eksisterende teknisk analytisk algoritme ,man kan finde andetsteds; den er et resumé af flere forskellige.

Q: Kan man gemme søgekriterierne i screeneren, så man ikke skal finde på de samme gode kriterier igen og igen?

A: Ja, det er muligt at gemme screenere. Du kan også dele dem med andre, hvis du skulle have lyst til at dele dine guldkorn.

Q: Kan man lave screener til small cap aktier, selvom der ikke er HeyScore på dem?

A: Ja, screeneren lider ikke af samme market cap begrænsning som HeyScore.

Q: Findes der forslag til Screerens settings?

A: Godt spørgsmål! Det gør der netop: Vi har udviklet et væld af sådanne, som er at finde under ”Handelssignaler” i menuen (Eng.: ”Fast Trading”), hvis du har premium.

Prøv vores gratis handelssignaler i aktier og valuta - LIVE Via Messenger-app
  • Tilmeldig dig Heystocks her og få adgang til 16 dages gratis prøve
  • Benyt bonuskode “PREMIUM_DAYTRADER“, når du går ind under betaling, og få dermed adgang til Premium-udgaven af Heystocks for kun 89 kroner om måneden (normalpris 189).

HELE WEBINARET:

image_pdfimage_print
Del denne artikel