Børsaberne tror på Tesla

Udgivet: 22. november 2017
Børsaberne satser nu på elbil-sektoren i form af den amerikanske virksomhed Tesla.

Efter lidt over en måned med en lidt hårdt medfart på finansmarkederne, udskifter børsaberne fra Asserbo nu i deres portefølje og inkluderer det amerikanske elbil-selskab Tesla.

Indtil nu har børsabernes præstation været præget af uheld og fejldispositioner, men da daytrader.dk har sat 100.000 kr. på højkant af vores egne penge, håber vi naturligvis på, at aberne i den kommende tid klarer sig lidt bedre.

Du kan stadig selv nå at konkurrere mod aberne i vores Trading-eksperiment, og konkurrencen starter d. 22. november, men med eftertilmelding helt frem til 4. dec. 2017. Der er præmier til de 20 første, som dokumenterer, at de slår aberne på afkast.

Abernes portefølje har på lidt over en måned tabt 2,3% i værdi og har dermed underperformet markedet, f.eks. er tyske DAX-indeks i samme periode oppe med lidt over 1%. Det har dog ikke været ren elendighed, for børsaberne shortede i begyndelsen af oktober Vestas, hvilket viste sig at være en handel med et nærmest profetisk klarsyn, da aktien i perioden har tabt næsten 30%. Denne handel har til en vis grad kompenseret for nogle af de andre dårlige handler, og aberne er fortsat short i Vestas.

Børsaberne ramte plet med Vestas og shortede aktien i begyndelsen af oktober. Aktien er siden da faldet næsten 30%.

I Trading-eksperimentet vælger aberne en portefølje og kæmper derefter mod deltagerne. Udgangspunktet er, at den amerikanske professor Burton Malkiel i 70’erne udtalte, at “blinde aber, som kaster dartpile efter en avis’ finansielle sider, vil kunne udvælge en portefølje, som kan klare sig lige så godt som en, der er udvalgt nøje af eksperter”.

Vi har valgt at tage ham på ordet. Nu er det din tur. Vil du hjælpe os med at bevise, eller modbevise, professorens påstand?

>>>Du kan stadig nå at tilmelde dig her.

Abernes portefølje ser nu ud som følger.

Nye:

  • Lang Tesla
  • Lang DSV
  • Lang Novozymes
  • Short Pandora

Aberne har valgt at holde følgende positioner:

  • Short Vestas
  • Short Bank of America
  • Lang Mærsk
  • Short ExxonMobil
image_pdfimage_print
Del denne artikel