Januar-aktierne er på steroider – og det plejer at love godt

Udgivet: 31. januar 2018

Januar måned er ved at være slut, og det amerikanske aktiemarked er allerede steget mere, end hvad ofte kan forvente på et helt år. Inden for teknisk analyse er der tale om et såkaldt ”parabolic move”, og det har gjort mange tradere nervøse. Har vi nået toppen? Er boblen ved at sprænge?

Prøv vores gratis handelssignaler i aktier og valuta - LIVE Via Messenger-app

Hvis man ser tilbage på lignende bevægelser, hvor det amerikanske marked (S&P500) er kommet aggressivt ind i det nye år, kan man dog tage den med ro. En rigtig god start på året betyder i de fleste tilfælde, at markedet blot skal fortsætte op – dog naturligvis med små ophold og retracements undervejs.

Ovenstående viser de 8 tilfælde, hvor markedet er kommet lige så aggressivt ud af januar som i år.

 

Den amerikanske markedsanalytiker Urban Camel, der blandt andet skriver for Yahoo Finance, har kigget nærmere på de gange, hvor det amerikanske S&P-indeks er kommet ud med samme parabolske bevægelse, som i år. Han har fundet 8 tilfælde, hvor de ældste er helt tilbage fra 1929 og 1936, og i alle tilfældene skulle markedet endnu højere op end januar-måneds rekord. I 6 ud af 8 tilfælde endte markedet endda signifikant højere ved årets afslutning i forhold til januar-toppen.

Dog fortsætter markedet aldrig op uden pause. I de fleste tilfælde kommer der en pause og kortvarig tilbagetrækning efter 2-3 måneder, før markedet igen tager fart mod nye højder. Kigger man på ovenstående chart, kan den forsigte trader derfor vælge at tage noget af sin gevinst nu og dernæst vente på et tilbageløb, hvorefter man kan købe op til en bedre pris og vente på nye toppe frem mod 2019.

Få et tip, når vi ser en god børshandel i aktier og valutaVia Messenger-app

 

image_pdfimage_print
Del denne artikel