Købsmulighed i BioPorto

Udgivet: 16. december 2015

Af Peter Arendt, professionel trader

De sidste to uger har der været pres på BioPorto aktien. Den nedadgående korrektion er en naturlig reaktion ovenpå en forudgående kraftig optur. Aktien ser dog nu ud til at have fundet lidt støtte og kan dermed være i gang med at samle kræfter ind til en ny opstigning. En stor bundformation med et stort op-potentiale kan således være under opsejling. Derfor er aktien købsaktuel lige nu, hvis der samtidig sættes et tæt salgs og tabsstop ind.


 

Bioporto på en ugegraf
Bioporto på en ugegraf

Aktuel kurs er 3,78 kroner. Køb aktien forsigtigt nu med mål i 8,50 kroner. Læg tabs og salgsstop ind ved brud under 3,50 eller 3,00 kroner – alt afhængig af din risikovillighed. Suppler kraftigt med flere aktier ved brud op over 5,00 kroner.

Trenden har været op for aktien i 2015. Opturen har fået aktien op i kurs 4,76 – et niveau aktien ramte for 3 uger siden. Siden har aktien foretaget en nedadgående korrektion til kurs 3,61. I skrivende stund er der atter lidt styrke til aktien og den handles således nu til kurs 3,78.

I opadgående retning er der modstand ved toppe fra forleden i kurs 4,76. Herefter er der modstand ved psykologiske 5,00. Hvis aktien skulle bryde op over disse to modstandsniveauer vil der fremkomme en stor teknisk bundformation med kursmål helt oppe i 8,50 kroner.

Derfor vil et brud op over 5,00 frembringe et meget stort købssignal.

Få gratis børstips i din inbox og få del i den høje hitrate. Skriv dig op

Man kan dog godt argumentere for køb allerede nu, for på den måde at udnytte de seneste to ugers nedadgående korrektion. Hvis du køber nu – inden brud over 4,76 og 5,00, anbefaler jeg at du lægger et tæt salgsstop ind ved brud under støtte ved enten 3,50 eller 3,00 kroner.

Kigger vi på de tekniske indikatorer, så bakker de som udgangspunkt op om en fortsat optur. Dog er det værd at bemærke, at begge indikatorer ligger højt placeret, hvilket signalerer, at aktien er overkøbt. Derfor anbefaler jeg at du – hvis du køber nu inden et muligt opadgående brud – lægger det tætte tabsstop ind ved brud under enten 3,50 eller 3,00 kroner.

Peter Arendt samarbejder med daytrader.dk. Han leverer flere daglige, professionelle analyser af aktier, forex og afgrødepriser på sin side: www.minagro.dk

image_pdfimage_print
Del denne artikel