Krig? Sælg ikke dine aktier!

Udgivet: 11. august 2017

Nordkorea bliver mødt med ”bål og brand,” hvis de vover at true USA eller amerikanske allierede. Så klar var præsident Donald Trumps svar til Nordkorea, da det lille asiatiske land forleden endnu engang affyrede et par ballistiske missiler som en del af landets evige jagt på oprustning. Siden Donald Trumps udmelding er aktiemarkedet gået i panik, og i det meste af verdens ses store fald i de ledende indekser.

Få et tip, når vi ser en god børshandel i aktier og valutaVia Messenger-app

Hvis der virkelig bliver krig mellem USA og Nordkorea er aktier og investeringer det sidste man bør bekymre sig om. Men hvis man er typen, der alligevel handler, skal man tænke sig grundigt om, inden man sælger ud af sine investeringer. Sådan lyder konklusionen fra det amerikanske firma Ned Davis Research, der har studeret aktiemarkedet før, under og efter nogle af de største kriser i de seneste 100 år.

Og konklusionen fra instituttet er klar: Hvis man har en solid portefølje af aktier, skal man IKKE sælge i panik i forbindelse med en geopolitisk krise. Selvom aktiemarkedet falder voldsomt vil der i langt de fleste tilfælde komme en stærk vending op igen i løbet af kort tid efter krisens kulmination. Vendingen er så stærk, at man typisk ser et ENDNU HØJERE aktiemarkedet allerede 6 måneder efter panikken.

Ned Davis Research har undersøgt 51 begivenheder, der har haft global effekt, og det dækker alt lige fra bombningen af Pearl Harbor til drabet på J.F. Kennedy, og oftest viser det sig altså, at markedet hurtigt får tabet dækket ind.

Undersøgelsen tager udgangspunkt i langsigtede investeringer, og altså ikke day trading. Som daytrader, der handler CFD’er vil man typisk også kunne ”sælge markedet” med fortjeneste, og hvis man er i stand til at time sine køb og salg helt perfekt, kan man naturligvis sagtens forestille sig, at det kan være en god idé at sælge under en krise.

Få fart på dine investeringer med BULL & BEAR-certifikater fra Societe Generale: Klik her
Aktiemarkedet i tiden efter konflikt og panik.
image_pdfimage_print
Del denne artikel