Krypto#4 Kryptovaluta spreder sig med stor hast

Udgivet: 11. maj 2018

Velkommen til denne lektion i forløbet “Kryptovaluta for begyndere”. Denne lektion er en kort baggrundsanalyse af markedssituationen for kryptovaluta i foråret 2018. Du hører sikkert mange mennesker tale om, at kryptovaluterne oplevede deres storhedstid omkring årsskiftet 2017/18. Dette er faktisk helt forkert. Det er muligt at kryptovaluta oplevede et peak ved nytårsskiftet 17/18, men dette handlede kun om kursværdien. Udviklingen inden for kryptovaluta er stadig i fuld gang verden over, og kryptovaluta breder sig i øjeblikket mere end nogensinde før. I denne lektion har vi lavet en kort gennemgang af, hvad der sker på området for kryptovaluta i foråret 2018.

SÅDAN KOMMER DU VIDERE

Når du er klar til at handle, anbefaler vi handelsplatformen eToro eller handelsplatformen Avatrade. Begge platforme er godkendt af de europæiske tilsynsmyndigheder. Læs mere om begge her.


Du kan tilmelde dig vores webinarer her på siden. Du kan tilgå arkivet og se gamle webinarer her. Du kan også altid hente vores e-bog om kryptovaluta her.

1. NYHEDER

Positiv NASDAQ-direktør
Direktøren for den store børs, Nadaq, Adena Friedman udtalte sig i maj 2018 overordentlig positivt om blockchain-teknologien kryptovalutaernes fremtid på CNN:  “Kryptovaluta føles som det rigtige næste skridt i valuta-verdenen,” sagde hun og uddybede sit synspunkt med, at kryptovaluta passer godt til fremtidens globaliserede betalingskrav.

Huawei udvikler blockchain/krypto-kompatibel telefon
Huawei forventes ifølge Bloomberg at være i gang med at udvikle en telefon, der er kompatibel med blockchains og de dertilhørende krypto-valutaer.

Et samarbejde med Sirin Labs er under opsejling, og begge firmaer anerkender at der afholdes møder, men vil ikke udtale sig yderligere.

Sirin Labs hovedprodukt er dog en blockchain kompatibel telefon, der både har en cold storage wallet, og et system der kan konvertere FIAT til krypto indbygget, og det er denne teknologi, Huawei forventes at være interesseret i.

Huawei er førende indenfor teknologi og smartphones, og er i gang med at forsøge at vinde markedsandele i Europa og USA.

Mark Carney

G20 topmødet
En af de mest ventede udmeldinger på det sidste i krypto-verdenen, kom for nyligt fra G20-topmødet der løb af stablen d. 19 og 20. marts.

Det var offentligt vidst, at krypto-valutaerne var på dagsordenen, og mange havde frygtet, at der ville komme udmeldinger om øget regulering, da den nuværende formand for FSB nemlig direktøren for Bank of England Mark Carney, i marts havde meldt ud, at krypto-valutaerne burde ligge under for de samme retningslinjer som resten af den finansielle sektor (FSB er den myndighed, der koordinerer finansiel regulering for G20-landene).

Der skete dog det stik modsatte, bl.a. på baggrund af en vis uenighed blandt medlemslandene, nemlig at udmeldingen blev, at der ikke skulle reguleres yderligere for nu, og at krypto-valutaerne ikke kunne ses som en trussel mod det eksisterende finansielle system.

Ydermere udtalte FSB-formanden, at han håbede, at den der efterfølger ham, når han træder tilbage som formand om et års tid, hellere fokuserer på at holde øje med det nye krypto-valuta-marked, end at regulere det.Dette var altså overordentlig positive nyheder for krypto-valutaerne både på den korte og den lange bane, og resulterede også i et øjeblikkelig markedsopsving for disse, lige efter udtalelsen blev offentliggjort.

Frankrig vil føre an på ICOer
Frankrig udtalte ligeledes i forbindelse med G20-topmødet, at den franske regering er igang med at udarbejde et frivilligt sæt retningslinjer for ICOer, og landet håber at blive en aktør i det nye internationale finansielle miljø ledt af krypto-valutaerne, fremfor blot at stå på sidelinjen og kigge på.

Frankrig håber med disse liberale retningslinjer, at kunne være med til at skabe et miljø, hvor både firmaer og investorer kan føle sig sikre på hinanden, og på den måde være med til at skabe et sundt handelsmiljø.

Frankrig prøver hermed at være en kraft, der er med til at bygge morgendagens verden, da de ”ikke vil misse blockchain-revolutionen”.

Denne inkluderende og proaktive holdning, er virkelig nye toner fra det traditionelle land, og eftersom vi ser flere og flere af de gamle spillere åbne op over for krypto/blockchain, bliver det mere og mere evident, at det er en bølge, der ikke kan stoppes; selv fra det tidligere så negative Kina er der tegn på accept.

SÅDAN KOMMER DU VIDERE

Når du er klar til at handle, anbefaler vi handelsplatformen eToro eller handelsplatformen Avatrade. Begge platforme er godkendt af de europæiske tilsynsmyndigheder. Læs mere om begge her.


Du kan tilmelde dig vores webinarer her på siden. Du kan tilgå arkivet og se gamle webinarer her. Du kan også altid hente vores e-bog om kryptovaluta her.

Kinas nye centralbankdirektør positiv over for Bitcoin

Kinas præsident Xi Jinping har netop udnævnt en ny leder for den kinesiske centralbank, Peoples Bank of China (PBOC), og valget faldt overraskende på den liberale Yi Gang, der før udnævnelsen opererede som højre hånd for den tidligere leder, Zhou Xiaochauan.

Dette ses som et led i en ændring af Kinas finansielle politik til at være mere moderne, og med introduktionen af Xi Gang er der virkelig taget et skridt i den retning.

Xi Gang har nemlig tidligere udtalt sig overordentlig positivt om krypto-valutaer, og kaldt dem for ”forfriskende”, ”inspirerende”, og udtalt at det giver ”normale mennesker mulighed for at deltage”.

Tidligere har Kina slået hårdt ned på krypto-valutaer i flere omgange, og været meget afvisende over for de nye valutaformer – samtidig med, at de dog alligevel har arbejdet på at udvikle deres egen statslige kryptovaluta – dette har været lidt miksede signaler. Ikke desto mindre kan udvælgelsen af Xi Gang ses som et signal om en begyndende åbenhed over for krypto-valutaer, og et signal om at Kinas fremtidige finansielle politik, vil være mindre fjendtlig over for disse.

Japansk el-firma vil implementere Bitcoin-betaling

Japans tredjestørste el-firma, Chubu Electric Power Company, er gået igang med udviklingen af et Bitcoin-betalingssystem, så folk kan betale med Bitcoin, når de oplader deres bil.

Chubu udvikler fulde elektricitetsløsninger til huse inklusiv en ladestation til den elektriske bil, og i den forbindelse påtænker de at bruge blockchain teknologi til at håndtere bogholderi-delen af el-forbruget, samt at bruge Bitcoins Lightning Network, til at gennemføre betalingerne for forbruget.

Projektet udføres i samarbejde med Nayuta Inc som er specialiseret i IoT (internet of things) og software firmaet Infoteria. CEOen for Chubu Kenichi Kurimoto udtaler i den forbindelse, at projektet stadig er i en eksperimentel fase, men indtil videre ser lovende ud.

2. EKSPERTUDTALELSER

“Krypto-valutaer vil være eneste betalingsmiddel om 5 år”, Tim Draper

En legendarisk anerkendt investor Tim Draper, udtalte i starten af marts, under en optræden på CNBC’s Fast Money, at kryptovalutaer vil være det eneste betalingsmiddel om 5 år, og at FIAT-valutaerne (USD, EUR, etc.) ikke vil være eksisterende.

Tim Draper

Tim Draper var en tidlig investor i både Skype og Tesla, og var bl.a. også tidligt ude med investeringer i internet-virksomheder, og han forudser, at den nye krypto/blockchain-teknologi kommer til at reformere både vores finansielle system, og endda hele vores regeringssystem.

Tim Draper mener, at vores nuværende centraliserede system med banker og regeringer i midten, vil blive afløst af decentrale netværk, hvor disse institutioner kan byde ind med tilbud på ydelser, men at de ikke længere vil have det monopol, de har haft indtil nu.

Tim Draper er kendt som en spåmand i investeringsverdenen, og han forudså bl.a. Bitcoins opstigning til $10.000 næsten på dagen.

“Krypto-valutaer vil være eneste betalingsmiddel om 10 år”, Jack Dorsey

En anden markant international skikkelse, nemlig Twitter’s CEO Jack Dorsey, har for nylig udtalt næsten det samme som Tim Draper, nemlig at Bitcoin kommer til at være eneste betalingsmiddel. Men han sætter tidsrammen til ca. 10 år.

Dorsey siger endvidere, at han godt ved, at Bitcoin-teknologien i øjeblikket er for langsom og dyr at bruge til overførsel, men at der bliver arbejdet på at løse dette, og at nye teknologier, der bygger ovenpå Blockchain. løser netop dette.

Her må vi gå ud fra at Dorsey snakker om Lightning Network, eftersom at han lige har investeret i Lightning Labs (bl.a. sammen med skaberen af Litecoin, Charlie Lee). Lightning Labs er lige kommet på banen med en spændende implementering af Bitcoin og Lightning Network, der gør overførsler af Bitcoin næsten gratis og øjeblikkelige.

“Bankkonti kan snart være fortid”, Marcus Schmidt

Deutsche Banks Marcus Schmidt, som er en højtstående ledende medarbejder i banken, udtaler, at bankkonti kan være fortid om 5-15 år.

Efter et besøg i Kina hvor Schmidt så microchips der blev produceret til brug af krypto/blockchain-teknologien, blev han så overbevist, at han anser det som sandsynligt, at bankkontoer snart vil have overlevet sig selv.

Schmidts udtalelser henviser til de elektroniske punge, man kan tilegne sig i forbindelse med krypto-valutaer, og hvordan disse kan gøre de gamle bankfunktioner, som bankkonti og bogførelse, overflødige.

Schmidt ser det som en sandsynlighed at dette vil ske, og nævner, at det er en tese der figurerer i bankverdenen, hvorfor alle nu må holde nøje øje med udviklingen, siden det kommer til at påvirke tingenes orden, og at den hurtige teknologiske udvikling, er ved at udvikle en komplet ny tilstand.


Daytrader.dk modtager kommission og/eller betaling for annoncering fra Avatrade, eToro og andre af de handelsplatforme, der er omtalt her på siden. Daytrader.dk tilstræber dog 100% objektivitet i lighed med, hvad man genfinder hos andre typer professionelle medier og deres annoncører. Indtægterne fra annoncering er med til at sikre, at vi også fremover kan levere de bedste guides, kurser og indhold om daytrading.

Preview af Avartrade og eToro:

image_pdfimage_print
Del denne artikel