Kursalarm: Vestas tæt på brud

Udgivet: 8. juni 2016

Af Peter Arendt, professionel trader

Det er tid til en opdateret analyse af Vestas. Lige nu banker aktien på opad og den kan være tæt på et nyt stort ryk og dermed et nyt køb. Siden september har pilen været til siden for aktiekursen og der har udviklet sig et indsnævrende kursinterval – en stigende triangel. Teorien om stigende triangler siger, at de skal brydes i opadgående retning. Nedenfor fremgår min analyse af Vestas-aktien samt mit forslag til handelsstrategi.

Bemærk: jeg ejer ikke selv aktier i Vestas ved analysens udarbejdelse og offentliggørelse.

Handelsstrategi

Aktuel kurs er 469 kroner. Køb (først) Vestas på brud over 490 kroner. I givet fald ville jeg sætte målet i 600 kroner. Salgsstoppet ville jeg lægge i 424 kroner.

Teknisk analyse

Siden september har der været stor usikkerhed at spore i Vestas. Aktien ramte lige før jul et højdepunkt i 490 kroner. Januar blev startskuddet til en større nedtur der fik aktien ned i godt 380 kroner i februar måned.

Det betyder, at Vestas har skabt et handelsinterval gående fra intervalstøtte i 380 kroner og op til interval modstand i 490 kroner. Så længe aktien ligger inde i intervallet, er aktien i tvivl om retning. Derfor lyder min anbefaling på at afvente køb af Vestas, indtil aktien beviser, at den vil til at stige i kurs igen.

Læs videre under grafen.

Vestas på ugegraf
Vestas på ugegraf

Først hvis aktien kan bryde over intervallets modstandsniveau i 490 kroner får vi en endelig bekræftelse på, at aktien skal fortsætte i op-trend. I givet fald vil der fremkomme et fortsættelsesmønster, der vil signalere, at aktien efterfølgende har mål oppe i 600 kroner.

Samtidig vil et brud op over 490 kroner betyde at der fremkommer et indsnævrende interval – en stigende triangel. Den stigende triangel består af en vandret linje ved 490 kroner og en stigende nedre støttelinje. En stigende triangel bliver i reglen brudt i opadgående retning – men afvent bruddet over 490 kroner før du køber.

I nedadgående retning er der støtte til aktien ved cirka 424 kroner. Et brud her under vil betyde, at aktien skal ned mod test af støtte i 380 kroner. Ved køb af aktien på brud over 490 kroner anbefaler jeg derfor, at der samtidig lægges et salgs og tabsstop ind hvis aktien skulle bryde tilbage under 424 kroner.

De tekniske indikatorer taler som udgangspunkt for op-trend. Således ligger C20 placeret over de stigende glidende gennemsnit (20, 50 og 200 dage), hvilket er tegn på en stærk op-trend. Både RSI og MACD ligger over deres respektive midterniveauer, hvilket også er tegn på op-trend. Dog er der lidt faldende tendens i begge indikatorer, hvilket signalerer, at op-trenden er faldende i styrke og at en nedtur derfor kan være forestående.

arendt-mini

Peter Arendt samarbejder med daytrader.dk. Han leverer analyser af aktier, forex og afgrødepriser. Se mere på Peter Arendts side : www.minagro.dk

Del denne artikel