Mads Christiansen – kendt fra Millionærklubben. Aktier & portefølje

Udgivet: 23. november 2020
Det er de færreste, der formår at have et afkast på over 150% uden at tage en meget høj risiko, men det er ikke desto mindre, hvad Mads Christiansen har gjort i år.

Han er kendt som investor inden for gaming og tech, og afkast på hans portefølje i 2020 har været over 200%.  I det følgende kigger vi nærmere på to af de super-aktier, som stadig udgør den største del af Mads’ portefølje, og dermed lægger grunden til det fantastiske afkast, han har haft.

Som noget nyt kan du nu kopiere Mads Christiansen handler 1-1, sådan at du automatisk tager præcis de samme handler som ham. Hvis du er interesseret i at vide mere om dette, kan du skrive dig op her:

Mere info om at kopiere Mads Christiansens handler

En af de helt simple regler, som Mads Christiansen benytter, når han investerer, er den regel, han kalder 5+5-reglen. Den går i al sin enkelhed ud på at finde aktier, som man efter 5 år gerne vil beholde i yderligere 5 år. Det lyder måske spøjst ikke bare at tænke 10 år frem, men for Mads fungerer det bedre at forestille sig, hvor man selv vil være om 5 år, når han skal vurdere, hvorvidt den langsigtede trend er i orden.

Mads Christiansen er netop nu aktuelt med forløbet “Danmarks bedste stockpicker”.
Brancher, hvor han personligt er usikker på den langsigtede trend, er bank, energi, bilindustri, og alle former for shipping. Derimod ser han en række klare trends inden for digital transformation og gaming, som kommer til at udspille sig igennem dette årti, og derfor bør få betydning for de virksomheder, som man investerer i.

Mads Christiansen er netop nu aktuel med forløbet “Danmarks bedste stockpicker” på daytrader.dk.


“Fuldstændig vildt potentiale”

En af de aktie-raketter, som Mads Christiansen lagde ud med at købe til sin 2020-portefølje var Sea Ltd., der inden sin børsnotering i oktober 2017 var delvist ejet af kinesiske Tencent.
Tencent er et konglomerat, der ejer datterselskaber specialiseret i forskellige internet-relaterede servicer og produkter, underholdning, kunstig intelligens og teknologi i både Kina og globalt.

Sea Ltd. er et Singapore-baseret selskab, der har tre forretningsben:

– Garena, et spilfirma
– Shopee, et e-handelsselskab
– Airpay, en digital tegnebog
– Garena er den største esportudbyder i Sydøstasien. Garena har en aftale med det oprindelige moderselskab Tencent om at bringe deres spil på markedet i Sydøstasien. Det giver en kæmpe fordel på grund af Tencent stærke spilportefølje i Kina. Garenas eget selvudviklende spil ‘Free Fire’ er en af ​​de største mobilspil-franchiser i verden lige nu og er blandt dem, der omsætter mest i Sydøstasien, Sydamerika, Indien, Pakistan samt andre lande. Garena har fremstiller mobilspil, der fungerer godt på smartphones på billigere smartphones.

– Shopee er nu efter 4 år allerede markedsleder
i Sydøstasien inden for e-handel. Shopees største konkurrent er Alibaba-ejede Lazada, som har været i gang i meget længere tid.  Selvom appen kun er tilgængelig i Sydøstasien, er Shopee den tredjemest downloadede shopping-app på verdensplan lige nu.

– Airpay er en digital tegnebog
, som er essentiel for at drive en internetforretning i Sydøstasien, fordi der i regionen stadig er mange, som ikke har en bank. Airpay tilbyder blandt andet brugerne “omvendte pengeautomater”, så brugerne lægger fysiske kontanter i pengeautomaten og får dem overført til deres e-tegnebog.Sea Ltd. er alene i år steget over 300%, og formentlig er væksten blevet styrket af corona-krisen, men ifølge Mads Christensen er der meget mere at hente. Det er stadig hans største position både i hans egen portefølje, og i hans offentlige portefølje i Millionærklubben.

“Den har et fuldstændig vildt potentiale”, siger Mads Christiansen.

“Den økonomiske vækst i området vil blive styrket i årtier fra en ung befolkning. Mere end halvdelen er under 20 år. E-handelssektoren er underudviklet og vil modnes i de kommende årtier. E-handel udgør kun omkring 4% af den samlede handel lige nu, mens det i Kina ligger på 20% eller mere. Så de langsigtede udsigter er overbevisende.”

“Desuden har Garena har et solidt fodfæste i de regioner i verden, hvor de fleste af de 1 million nye daglige internetbrugere/spillere dukker op. Disse regioner er umodne, da betalingsparatheden ikke er høj. Det giver lige nu mange downloads, men lave indtægter. I løbet af de næste årtier er det dog sandsynligt, at de vil modnes og opnå højere indtægter, som vi ser i Vesten, Japan, Kina osv.

Sea Limited kan ifølge Mads Christiansen ses som en blanding af Tencent og Alibaba, og aktien har potentialet til at  blive den samme type “super-app”, som Tencent er blevet det i Kina.

Mobilspil i Asien – et marked i vækst

Mads Christiansens anden aktie har også været i voldsom vækst, siden han købte den til sin Millionærklub-portefølje i begyndelsen af 2020. Med en stigning på 209% siden begyndelsen af året er Gravity-aktien endnu en af de fuldtræffere, som den danske investor har været så god til at finde.

Virksomheden er en sydkoreansk mobilspils-producent, og som Mads Christiansen fortalte på et webinar på invested.dk i februar, så var den billig målt på traditionelle nøgletal. Men efter at været steget over 200% er det stadig en af de største positioner i Mads Christiansens portefølje, og han mener på nuværende tidspunkt endnu ikke, at prisen afspejler selskabets potentiale.

Som det kan ses på nedenstående graf, så er aktien inde i en meget kraftig vækst og har mangedoblet både omsætning og indtjening over de seneste fem år.

Gravity har på nuværende tidspunkt seks spil i porteføljen og flere i pipelinen. Virksomheden har netop, midt i oktober, lanceret spillet Ragnarok X: Next Generation i Taiwan, Hongkong og Macau.

Gravity imponerede i andet kvartal, som sluttede i juni 2020, og en del af stigning kan formentlig skyldes den stigende popularitet som alle typer computerspil har oplevet i en tid, hvor man tilbringer mere tid hjemme. Omsætningen steg med 13,2% i forhold til samme kvartal året før, mens driftresultatet steg 25,5%. Aktien har været meget volatil, men har dog et meget stærkt momentum. Siden aktien ramte bunden med en pris på 21 dollars i marts, er den steget hele 595% op til en pris på 150 USD, hvorefter den er faldet tilbage

En interessant case, som Mads Christensen kommer til at fortælle mere om i et af sine webinarer i det kommende forløb. Her vil du også få nogle bud på, hvilke aktier som kan blive raketterne i 2021.

 

image_pdfimage_print
Del denne artikel