Markedet, der aldrig går ned?

Udgivet: 13. oktober 2017

Aktier kan være en risikabel investering, men har man været investeret i markedet igennem de sidste år, så kan man ikke bebrejdes for næsten at have glemt, at der er en risiko ved at handle aktier. Markedet fortsætter bare op og op.

Det amerikanske S&P indeks er på vej imod endnu en rekord. Indekset har nået den længste periode uden et drop på 3% i mere end to årtier – og snart nogensinde.

Få et tip, når vi ser en god børshandel i aktier og valutaVia Messenger-app

I de seneste handelsdagae 234 dage er SP 500 ikke på en enkelt dag faldet mere 3%, og vi er dermed meget tæt på rekorden på 241 handelsdage dage fra 26 jan 1995-9 januar 1996, ifølge investeringfonden Pension Partners’ Charles Bilello.

Der mangler altså bare otte handelsdage mere uden et 3% drop – hvilket er helt normalt i et bull-marked – og så vil SP 500 have slået rekorden.

Markedet har i den seneste tid været unaturligt roligt i kølvandet på at SP 500, Dow Jones og Nasdaq har bevæget sig i et langt sejt træk mod nye all-time highs. På trods af serier af orkaner, trussel om atomkrig med Nordkorea, uro omkring Det Hvide Hus mm. har intet kunnet forstyrre bull-markedet, som nu er gået ind i sit niende år.

Få et tip, når vi ser en god børshandel i aktier og valutaVia Messenger-app

I onsdags nåede alle tre indekser deres højeste niveau hidtil. Torsdag så man dag et mindre pullback, men ikke mere end, at man vil kunne slå nye rekorder i de kommende dage.

Bilello fra Pension Partners pointerer, at SP 500 nu er på vej imod sit niende år med positivt afkast, ligesom et tilsvarende rally i årene fra 1991 til 1999 inden IT-boblen sprang. Se tabellen nedenfor.

 

Ud over det er SP 500 14% oppe i år, og Dow 16%, mens Nasdaq er hele 23% oppe. Alle større indekser er tæt på all time highs, og ifølge Marketwatch peger markedsanalytikere på, at en synkroniseret global optrend er årsagen til investorernes optimisme.

Kan det fortsætte?

Det nærliggende spørgsmål er naturligvis: Hvor længe kan det fortsætte?

Bilelo stiller selv spørgsmål og giver svaret på sin blog:

” Er det “sikkert” at “parkere sine penge” i SP 500 et par måneder med forventning om, at investeringen vil vokse? Næppe. Den lave risiko i det nuværende marked betyder ikke, at den ikke eksisterer, på samme måde som en periode uden regn ikke betyder, at der aldrig kommer en storm igen. Det kan dog til tider være svært at forklare investorer, særligt i det nuværende investeringsklima.

Få et tip, når vi ser en god børshandel i aktier og valutaVia Messenger-app

Hvis man forsøger at tale om forsigtighed i en verden, hvor man ikke oplever risiko, så er det lidt som at sælge is til en eskimo. Der er ingen efterspørgsel efter det eller brug for det. Først når risikoen viser sit grimme hoved, vil der igen blive efterspørgsel efter forsigtighed.”

Hvad er jeres tanker om bull-markedet – hvor længe kan det fortsætte? Skriv gerne i kommentar-feltet nedenfor.

image_pdfimage_print
Del denne artikel