Kom i gang med MT4 og Markets

Udgivet: 28. februar 2023

Du er er med i forløbet “Danske daytradere med succes“, og er måske blevet nysgerrig på, hvordan du kan lære at handle valuta ved hjælp af Sarid Harpers valuta-indikator. På den måde kan du handle som Anders Dall, Sarid og mange andre. Denne indikator kan give dig et godt fingerpeg om, hvor valutamarkedet er på vej hen.

Du burde også have modtaget en rabatkode, så du kan hente Sarid indikator til nedsat pris. Den modtager du, når du har tilmeldt dig igennem denne side

Denne lektion handler netop om, hvordan du åbner en handelskonto og dernæst downloader platformen MT4 og installerer Sarids indikator. Det kan lyde lidt indviklet, men det er egentlig relativt enkelt.

Opgaven består af tre led:
1) Åbn handelskonto hos Markets,
2) download MT4 og forbind den til din konto og 
3) installer Sarids indikator på MT4.

Hvis du har en MAC, kan du følge denne guide til MT4

MT4 kaldes også MetaTrader4 og det er egentlig bare et stykke gratis software, der fungerer som handelsplatform til børsgrafer etc. Dette stykke software virker kun, hvis du henter handelsdata ind i systemet. Disse handelsdata får du i forbindelse med dette forløb fra brokeren Markets.

Som kunde hos Markets har du allerede adgang til deres eget handelsvindue, hvor du kan handle CFD´er, se nyheder og kursgrafer. Men det er IKKE muligt at installere Sarids indikator på denne platform. Sarids indikator er nemlig kun lavet til MT4, og det er derfor, at du skal downloade og installere MT4. Indikatoren fungerer heller ikke på den browserbaserede MT4 løsning.

Du kan læse og se en vejledning herunder. Det hele tager sammenlagt kun omkring 10 minutter, og hvis du har spørgsmål kan du altid skrive til vores support (support@daytrader.dk), så hjælper vi dig gerne videre. Men lad os se at komme i gang.

 

1. Åbn en konto hos brokeren Markets

For at kunne se købs- og salgspriser på valuta, aktier og meget andet, skal du bruge en handelsplatform/broker. I forbindelse med dette forløb, skal du bruge brokeren Markets. Denne broker er godkendt og har licens til mæglervirksomhed i Danmark og resten af EU. Hvis du gerne vil vide mere om Markets, kan du læse vores grundige anmeldelse og beskrivelse af Markets her

Vi har udarbejdet en guide til CFD handel på handelsplatformen Markets, som også beskriver nærmere hvordan man opretter sig som kunde samt hvordan man overfører penge til Markets og veksler mellem sine konti. Du kan downloade guiden her.

Du opretter dig som kunde hos Markets ved at trykke på dette link. Vi anbefaler, at du i første omgang åbner en konto i DKK, jf. mere om dette nedenfor i afsnittet om omkostninger. Du bliver nu bedt om at udfylde en række felter, der har at gøre med dig selv og din viden om handel med CFD/valuta. Det tager ca. 5 minutter. De personlige spørgsmål drejer sig om bopæl, indtægt etc. Præcis samme type spørgsmål du vil få stillet, hvis du skulle åbne en bankkonto hos en almindelig dansk bank. Disse spørgsmål er simpelthen et lovkrav, og du skal svare så præcist som muligt. Du skal også indsende dokumentation for hvem du er, og hvor du bor.

Hvis du ikke på forhånd allerede kender svarene på spørgsmålene om CFD´er,  kan du læse mere om hvad CFD er i denne lynguide.

2. Sæt din Markets-konto sammen med MT4

Markets har allerede et handelsplatform, hvor man f.eks. kan handle valuta og andre CFD´er, men desværre kan platform ikke bruges sammen med Sarids indikator. Derfor er du nødt til at bruge handelsplatformen MT4, der kan bruges sammen med Sarids indikator. (Hvis du har en MAC, kan du følge denne guide til MT4) Når du skal downloade MT4 går du ind på din nye konto under Markets og finder menupunktet “Min portal” øverst til højre, når du er logget ind på Markets på en desktop-computer. Her vælger du “Opret ny konto” > “MT4” > “Ægte konto” > “USD”. Tryk “Opret”.

I forhold til dette forløb om valutahandel er det et krav, at man har en “ægte konto” hos Markets.

Når du har oprettet dig, skal du downloade din version af MT4 (til PC) ved at trykke på pilen under din nye MT4-konto hos Markets. Ses på ikonet her helt ude til højre:

Du skal nu acceptere at downloade og installere MT4 på din pc. (Hvis du har en MAC, kan du følge denne guide til MT4) Når det er gjort, skal du gå ind i MT4 og nu koble MT4 og Markets sammen ved hjælp af dit nye loginID. Du åbner MT4 og vælger “eksisterende handelskonto”. Her skal du bruge dit loginID fra Markets. Klik dig tilbage på Markets og kig under “Min portal”. Find her din nye “MT4 – real”-konto. Her står loginID som en sekscifret kode ud for kontoen. Dette login indtaster du i MT4 sammen med den adgangskode, du brugte, da du oprettede dig hos Markets.

Tryk nu “udfør”.

Nu er MT4 koblet sammen med Markets, og alle de kursdata, der nu ses hos MT4, er hentet ind fra Markets. Når du nu foretager handler i MT4, udføres de igennem brokeren Markets. Du kan stadig handle direkte igennem Markets, hvis du ønsker det, men når du skal anvende Sarids indikator direkte på kursgrafen, så kan det kun foregå igennem MT4.

Er du i tvivl om, hvordan du sætter MT4 sammen med Markets, så se video-guiden herunder.

Hvis du IKKE kan genkende alle detaljer i ovenstående video, kan du også supplere med den følgende video, hvor vi viser, hvordan du installerer MT4 på en lidt nyere version af Markets-handelsplatformen. Du kan have glæde af at se begge videoer, hvis du er lidt usikker på, hvordan du gør.

3. Hent og installér Sarids indikator til MT4

Når du har oprettet dig hos Markets og koblet brokeren med MT4, er du klar til at installere Sarids indikator. Du får tilsendt en rabatkode til Sarids indikator, så du kan bruge den med rabat, når du har oprettet dig hos Markets og installeret MT4.

Det gør du os opmærksom på ved at indtaste dine informationer her.

Når du har indtastet dine informationer via ovenstående link, vil du i løbet af et par timer modtage Sarids indikator via en mail fra os. Du vil samtidig blive inviteret til webinarer med Sarid, hvor han forklarer, hvordan du bruger hans indikator.

Herunder er en guide til, hvordan du installerer hans indikator.

Husk, at ovenstående guide er til desktop-versionen af MT4. Du skal altså have downloadet MT4 til din computer. Du kan IKKE installere Sarids indikator på web-versionen af MT4. Dette er vigtigt.

Optimér dine omkostninger

Når man handler på Markets, kan man risikere at blive opkrævet et mindre vekselgebyr på 0,3%, som bl.a. beregnes af positionens nettoresultat, hvis man handler i valutakryds, som er i en anden valuta end ens konto er denomineret i.

Derfor kan det være en fordel at oprette flere konti i forskellige valutaer for at optimere sine omkostninger. Når man er oprettet som kunde hos Markets, kan man via Min Portal trykke på “Tilføj en konto” øverst til højre, hvor man vælger MT4 og så de respektive valutaer, man ønsker at kunne handle i. 

Det er altid den såkaldte kvoteringsvaluta, som er afgørende for om man betaler omkostningerne eller ej. Det er denne valuta man afregnes i. Så hvis man f.eks. handler meget euro over for dollar – også kaldet EURUSD – bør man sørge for at have en konto i USD. Hvis man derimod handler meget USDJPY, altså dollar over for japanske yen, så bør man have en konto i japanske yen. Det er muligt at åbne MT4 konti i de fleste større valutaer såsom USD, EUR, GBP, JPY, CAD, CHF mv. 

 

image_pdfimage_print
Del denne artikel