Boganmeldelse: Aktiehandel og aktieanalyse, Peter Arendt

Udgivet: 27. juni 2016

Boganmeldelse: ”Aktiehandel og aktieanalyse – få mest muligt ud af dine investeringer” af Peter Arendt. 2. udgave, 2016, Gjellerup/Gads Forlag, 174 sider

Aktiehandel og aktieanalyse af Peter Arendt
Aktiehandel og aktieanalyse af Peter Arendt

Der findes ikke meget dansk litteratur på markedet inden for emnet teknisk analyse, så det er bestemt på sin plads, at Peter Arendt har udgivet en fornyet udgave af sin bog ”Aktiehandel og aktieanalyse”, der oprindeligt udkom i 2007, og netop handler om teknisk analyse.

Man kan roligt kalde bogen en grundbog inden for teknisk analyse i den forstand, at forfatteren på pædagogisk vis beskriver væsentlige begreber som modstands- og støtteniveauer, tekniske mønstre samt en række af de meste anvendte tekniske indikatorer. Det hele er suppleret med gode illustrationer og forklaringer i punkt-form, så man hurtigt kan danne sig et overblik. Dette gør ligeledes bogen ideel til brug som opslagsværk. Bogen har desuden overskuelige kapitler omkring fundamental analyse, så man på den måde bliver klædt på til begge dele.

Forfatteren til bogen, Peter Arendt, er professionel trader og ejer af virksomheden minAGRO, der rådgiver private og landmænd om handel med aktier, valuta og råvarer. Forfatteren har erhvervet sin viden om teknisk og fundamental analyse ved professionelt at handle på børser verden over siden år 2000.
Forfatteren til bogen, Peter Arendt, er professionel trader og ejer af virksomheden minAGRO, der rådgiver private og landmænd om handel med aktier, valuta og råvarer. Forfatteren har erhvervet sin viden om teknisk og fundamental analyse ved professionelt at handle på børser verden over siden år 2000. Peter Arendt bringer også analyser her på daytrader.dk, hvor han har haft en flot track record.

Den nye udgave er suppleret med et kapitel om candlestick-formationer (candlesticks er en grafisk visning af et handlet aktivs højeste-, laveste-, lukke- og åbningskurs i en given periode). Disse formationer med eksotiske betegnelser som Hammer, Hanging Man, Shooting Star mv. udgør et godt supplement i forhold til den grundlæggende beskrivelse af teknisk analyse, og er bestemt værd at studere nærmere. Forfatteren beskriver en række brugbare formationer eller price actions, der på denne måde giver en oversigt over købs- og salgsindikationer. Beskrivelserne indeholder også brugbare illustrationer, der gør det nemmere at identificere disse i en kursgraf.

Herudover indeholder den nye udgave bl.a. et appendiks om Fibonaccis korrektionsniveauer samt et genoptryk af forfatterens artikel fra oktober 2007, hvori en teknisk analyse af nogle større danske bankaktier indikerede, at opturen sandsynligvis var ved at ebbe ud. Artiklen har nok mest historisk interesse, men giver også stof til eftertanke.

Samlet set er der tale om velskrevet og god allround bog, som klart kan anbefales

Bogen indeholder ligeledes nogle overordnede kapitler om fundamental analyse, herunder beskrivelse af regnskabers nøgletal og anden regnskabsanalyse. Bogen afsluttes med forfatterens input til, hvordan man ved at sætte begge analyseformer sammen kan blive bedre i stand til at identificere potentielle køb og salg. Forfatteren beskriver afslutningsvis, hvordan man for hver enkelt investering bør udarbejde en tradingjournal (skema til brug for dette er med i bogen). Hensigten er bl.a., at man lægger en strategi for, hvornår man evt. skal investere i et aktiv og måske lige så vigtigt, hvornår man skal gå ud af sin investering igen.

Få et tip, når vi ser en god børshandel i aktier og valutaVia Messenger-app

Bogen henvender sig især til investorer, der har lyst til på – en lettilgængelig måde – at tillære sig grundlæggende teknisk analyse og anvende dette sammen med fundamental analyse for at træffe kvalificerede investeringsbeslutninger. Bogens 174 sider er ligeledes ideel som opslagsværk, idet den er nem at slå op i, hvis man ikke lige kan huske, hvad det helt præcist er, at man skal være opmærksom på ved brug af f.eks. Relative Strength Indicator eller de nævnte candlestick-formationers udseende og egenskaber.

Man kunne måske savne lidt forslag til brugbare kombinationer af de forskellige tekniske analyseformer, som forfatteren gentagne gange beskriver ikke kan stå alene. Det kan nævnes, at Peter Arendt i forbindelse med Daytrader.dk´s Eksperiment har afholdt en række webinarer, hvor han bl.a. også kommer med konkrete forslag til kombinationer.

Samlet set er der tale om velskrevet og god allround bog, som klart kan anbefales, både når man for første gang skal stifte bekendtskab med teknisk analyse, men også senere f.eks. som opslagsværk.

Køb for eksempel bogen her.

image_pdfimage_print
Del denne artikel