Her er Danmarks bedste nye trader

Udgivet: 28. juni 2016
claus
Claus Munk Larsen, Danmarks bedste nye trader

”Jeg er meget overvældet og overrasket”

Sådan lyder meldingen fra Claus Munk Larsen, der netop er blevet udråbt som Danmarks bedste nye trader hos daytrader.dk. Claus Munk Larsen har deltaget i Tradingeksperimentet, hvor helt almindelige danskere skulle forsøge at blive profitable i løbet af kun 100 dage. Og det blev Claus Munk Larsen i den grad. Han fik et afkast på hele 95,4% i konkurrenceperioden, samtidig med at det danske C20-indeks tabte 3,6 pct.

Det har deltagerne lært: - Det kræver tid, og ikke alle har nok tid til det - Swingtrades har generelt givet bedre resultater - Det giver gode resultater at følge en fast strategi - Både nr. 1 og nr. 3 fulgte traderen Heine Andersens strategi.
Top 3
Claus Munk Larsen: 95,4 pct.
Torben G. Due: 88,5 pct.
Lars Have: 57,7 pct.

Det har deltagerne lært under Tradingeksperimentet:
– Det kræver tid, og ikke alle har nok tid til det
– Swingtrades har generelt givet bedre resultater
– Det giver gode resultater at følge en fast strategi
– Både nr. 1 og nr. 3 fulgte traderen Heine Andersens strategi.

”Jeg er familiefar og har en travl hverdag, men jeg har længe været fascineret af handel med værdipapirer, og Tradingeksperimentet var en perfekt mulighed for at hoppe med på vognen”.

I konkurrenceperioden studerede Claus Munk Larsen tradingteori om aftenen, hvor resten af familien var gået til ro, og her fandt han ud af at handle valutapar med en strategi, han lærte via de mange gratis webinarer i forbindelse med Tradingeksperimentet.

”Jeg stykkede en strategi sammen, der passede til mig, og så holdt jeg mig til den” fortæller han.

(Du kan få indblik i strategien ved at tilmelde dig “Kickstart din daytrading”)

Livet som trader endte dog med at koste Claus Munk Larsen et par søvnløse nætter, for familiefaderen fra Silkeborg var ikke vant til spekulation. Til dagligt arbejder han i en medicinalvirksomhed, og havde næsten ingen erfaring med børshandel, før han tilmelde sig Tradingeksperimentet.

”Min erfaring var begrænset til et par aktier i Mols-linjen og Genmab, men det var ikke gået særligt godt. Jeg har fundet ud af, at jeg tænder langt mere på hurtigere handler, hvor jeg ser resultaterne efter få dage eller timer. Jeg skal bare findpudse min strategi og psyke, så jeg ikke bliver for stresset,” siger han.

Titlen som ”Danmarks bedste nye trader” vil han bruge til at arbejde målrettet frem mod sin drøm som økonomisk uafhængig.

”Du kunne da være dejligt at tjene rigtig mange penge som trader,” siger han.

Claus Munk Larsen har vundet to bøger om trading og et mentorforløb hos den professionelle trader Peter Arendt, værdi 15.000 kroner.

Se hele videointerviewet med Claus Munk Larsen.

(Du kan få indblik i strategien ved at tilmelde dig “Kickstart din daytrading”)


Kæmpe succes for Tradingeksperimentet

Knap 2000 tilmeldte sig Tradingeksperimentet Omkring 500 blev aktive tradere 35,1 pct af deltagerne i selve konkurrence blev profitable De profitables afkast var 22,4 pct. Deltagerne blev bedt om at give karakter til Tradingeksperimentet på en skala fra 0-10. Gennemsnittet blev 9,3.
 – Knap 2000 tilmeldte sig Tradingeksperimentet.
– Omkring 500 blev aktive tradere.
– 35,1 pct af deltagerne i selve konkurrence blev profitable.
– De profitables afkast var 22,4 pct.
– Deltagerne blev bedt om at give karakter til Tradingeksperimentet på en skala fra 0-10. Gennemsnittet blev 9,3.

I foråret 2016 igangsatte daytrader.dk et ambitiøst projekt, hvor vi ville prøve at gøre helt almindelige danskere til profitable børshandlere i løbet af kun 100 dagen. Ideen var taget fra den gamle film ”Bossen og Bumsen”, hvor en hjemløs tager jobbet som børshaj på Wall Street.

Daytrader.dk blev dog ikke kontaktet af hjemløse, men til gengæld tilmeldte knap 2000 helt almindelige danskere sig til det, der blev døbt Tradingeksperimentet. Det var alt fra studerende, elektrikere, piloter og bankfolk, der ved hjælp af Tradingeksperimentet fik gratis undervisning via webinar fra nogle af Danmarks bedste tradere.

Nu – 100 dage efter – kan daytrader.dk konstatere, at eksperimentet er blevet en kæmpe succes. Af de deltagere, der deltog i konkurrencedelen er 35,1 pct. blevet profitable, og deres gennemsnitlige afkast er hele 22,4 pct.

Begge dele er helt usædvanligt inden for kortsigtet trading, hvor tommelfingerreglen er, at kun omkring 5 pct. eller færre ender med profit. Resultatet er ekstra imponerende, fordi det danske C20-indekset samtidig er gået ned med 3,6 pct. i perioden. Det betyder, at mange deltagerne i Tradingeksperimentet i den grad har slået markedet.

”Vi er glædeligt overraskede over det fantastiske resultat, der er langt bedre end ventet. Vi kan naturligvis ikke vide, hvordan det vil gå deltagerne på længere sigt, men mange er i hvert fald kommet godt fra start. Nu gælder det for deltagerne om at bevare disciplinen,” siger Erik Bork, der er medejer af daytrader.dk og en af initiativtagerne til projektet.

Blandt underviserne i Tradingeksperimentet var traderen Peter Arendt, der ejer minagro.dk og har næsten 20 års erfaring med trading af blandt andet råvarer. Med var også traderen Heine Andersen, der i mange år har slået markedet som privat trader, og blandt andet er ekspert inden for handel med valutarobotter. Efter sommerferien 2016 lancerer daytrader.dk endnu et Tradingeksperiment mere flere nye kræfter. Ind til da kan interesserede tilmelde sig Kickstart din daytrading, hvor man vil få indblik i den strategi, der har gjort Claus Munk Larsen til vinder af konkurrencen.

Interview i Børsen med Claus Munk Larsen

borsen

Del denne artikel