Sælg C20 nu – og grib ved bunden

Udgivet: 30. marts 2016

Af Peter Arendt, professionel trader

Usikkerheden er stadig stor på finansmarkederne. Centralbanker har svært ved at overraske aktieinvestorer og det ser dermed ud til, at det er slut med de store kursstigninger for denne gang. Usikkerheden kan vi se i det store ledende danske C20 index, der efterhånden har udviklet et stort sidelæns kursinterval med faldende tendens. Derfor vil jeg gå efter at handle intervallet. Det vil sige sælge C20 aktier nær toppen af intervallet og købe C20 aktier nær bunden af intervallet.

C20 har netop afvist toppen af intervallet og lige nu er pilen derfor ned mod bunden. Derfor vil jeg sælge C20 aktier nu.

Prøv vores gratis handelssignaler i aktier og valuta - LIVE Via Messenger-app

Teknisk analyse

Som det fremgår af dagsgrafen nedenfor, har C20 bevæget sig usikkert op og ned i et større interval det seneste år. Intervallet har indtil videre skabt en bund i godt 870 kroner og en top i godt 1.075 kroner. Lige nu ser C20 ud til at toppe ud og en bevægelse ned mod bunden fra februar måned i godt 850 kroner er nu at forvente. De tekniske indikatorer bakker op om, at C20 nu skal svækkes igen.

Dagsgraf af C20
Dagsgraf af C20

RSI og MACD er begge begyndt at udvise faldende tendens på basis af dagsgrafen og begge er de på vej under deres midterniveauer, hvilket er svaghedstegn på den korte bane. Lige nu ligger kursgrafen og de tre glidende gennemsnit neutralt placeret.

Af ugegrafen nedenfor kan vi se, at C20 har frembragt et faldende kursinterval. Netop nu er C20 i gang med at afvise toppen af intervallet og der er derfor mulighed/risiko for et fald tilbage mod intervalstøtte og bund, der lige nu ligger i godt 850 kroner.

ugegraf
C20 på en ugegraf

En bevægelse mod 850 kroner – og en efterfølgende afvisning – af intervalbund i 850 kroner vil derfor være en oplagt købsmulighed. I givet fald vil det være nemt, at sætte et salgsstop ind, hvis købet skulle vise sig at være forkert og nedturen skulle fortsætte. Stoppet kan således sættes ved brud under interval-bund.

RSI og MACD udviser også faldende tendens på basis af ugegrafen og begge er de igen på vej under deres midterniveauer, hvilket er svaghedstegn på den lidt længere bane. Lige nu ligger kursgrafen og de tre glidende gennemsnit neutralt placeret på basis ugegrafen.

Vi anbefaler handelsplatformen Markets til effektiv trading: Klik her

Konklusion

C20 har efterhånden udviklet et faldende kursinterval. Man kan derfor forsøge at handle intervallet. Lige nu er intervallet øvre linje blevet afvist og en nedtur mod interval-bund er nu at forvente. Derfor er jeg lige nu i salg, mens jeg vil købe tilbage omkring interval-bund, der lige nu ligger i cirka 850 kroner.

arendt-mini

Peter Arendt samarbejder med daytrader.dk. Han leverer analyser af aktier, forex og afgrødepriser. Ovenstående analyse blev sendt ud på Peter Arendts hjemmeside www.minagro.dk den 29. marts. Hvis du vil se analysen straks, den bliver offentliggjort, kan du tilmelde dig på Peter Arendts side : www.minagro.dk

image_pdfimage_print
Del denne artikel