Børslektion#13: Vælg aktier med automatisk aktiescreening

Udgivet: 6. august 2017

I dagens lektion skal vi se på, hvordan man finder de bedste aktier via automatisk aktiescreening. Der findes mange forskellige tilgange til aktiescreening, men i dagens lektion vil vi se på et dansk værktøj, som kan hjælpe til med at vælge de helt rigtige aktier.

Aktescreening via kunstig intelligens.

Dette værktøj er baseret på kunstig intelligens og leder blandt andet efter momentum-aktier. I modsætning til, hvad mange tror, giver det god mening at investere i aktier, som allerede har haft et godt momentum og som er gået op igennem et stykke tid. Disse aktier har ofte en positiv stemning omkring sig, og det skaber et positivt opsving, som ofte er selvforstærkende.

Det danske aktieværktøj Heystocks har en aktiescreener, der blandt andet hjælper dig med at finde aktier, der allerede har et godt momentum. Heystocks benytter sig blandt andet af kunstig intelligens til dagligt at screene tusindvis af aktier, og placerer hver enkelt på en skala fra 0-100. Aktier, som den kunstige intelligens finder særligt interessante, gives en værdi på mellem 90 og 100, mens andre med mindre interessante tekniske signaler tildeles lavere værdier.

SÅDAN FÅR DU ADGANG TIL DE LUKKEDE WEBINARER

Når du har foretaget et indskud hos Markets (god til begyndere) eller et indskud hos Saxo Bank, skal du fortælle os om dette her på siden. Når du er godkendt, får du adgang til de lukkede webinarer, hvor danske tradere og analytikere fortæller, hvordan de handler og ser på markedet.

Du får blandt andet undervisning af traderne Peter Arendt og Claus Munk Larsen, og af globale analytikere såsom John Hardy, Peter Garnry og Ole S. Hansen.
Du vil samtidig kunne se abernes portefølje og være med i det store forsøg på at slå børsaberne. Det er aberne mod dig! Hvem klarer sig bedst?

Du kan hele tiden følge abernes portefølje her.

Værdien kaldes HeyScore, og den “koger” et væld af informationer ned til et enkelt tal, der kan opfattes som aktiens helbred. Scoren er baseret på flere tidshorisonter, hvor den længste og mest betydende er på et helt år. Det betyder, at aktier med høj HeyScore typisk har udvist høj vækst over det seneste år.

Heystock aktiescreener har afholdt et gratis webinar som en del af “Tradingeksperimentet – kan du slå børsaben?”. Du kan se hele optagelsen nederst på denneside. Du kan også få 16 dages gratis prøve på Heystock-aktiescreener. Som deltager i Tradingeksperimentet kan du få yderligere rabat, så du sparer 100 kroner om måneden på Heystock. På den måde skal du kun betale 89 kroner om måneden for at få PREMIUM-adgang til Heystock-screeneren og analyseværktøjerne. Klik her for at få de 16 dages trial og rabat-tilbuddet.

HeyScore måles relativt til andre aktier. Det betyder at scoren, for en given aktie, ændrer sig afhængigt af gruppen af aktier, der sammenlignes med. I teorien er det derfor muligt for en aktie at have en høj score, selvom prisen er faldende. I praksis vil en aktie med en høj score typisk have udvist stabil vækst over det forudgående år. Nedenstående viser typiske prishistorikker for aktier med lav, mellem og høj HeyScore.

Desværre er Heystocks aktiescreener ikke gratis at benytte, men i forbindelse med trading-eksperimentet “Kan du slå børsaben?” tilbyder vi, at alle vores brugere kan få en gratis prøveperiode på værktøjet HeyStocks, sådan at man kan let kan identificere de aktier, som har et godt momentum.

Hvis en aktie i din portefølje har en HeyScore på 100, så har den højst sandsynligt lavet et afkast på mere end 40% i løbet af det seneste år. Du kan på Heystocks “fylde en pose” med aktier, som du kan prioritere i forhold til hinanden. Du kan til enhver tid ændre kriterier eller udskifte dine aktier med andre.

Størrelsen af “posen” med aktier er vigtig. HeyScore er relativ, så det er sværere at få en høj HeyScore i en stor pose. Man kan med fordel bruge disse fire regler, hvis man vil bruge HeyScore optimalt:

– Brug HeyScore til at identificere kandidater til nye lange positioner

– Vælg store grupper af aktier (100+)

– Vælg store (large cap) selskaber

– Vælg likvide aktier

For at vise, hvordan HeyScore kan bruges til at vælge aktier ud fra de fire regler, har HeyStocks kigget på det amerikanske indeks S&P 500, fordi det rummer aktier som opfylder de fire krav. Alle firmaerne er store, aktierne er likvide og der er mange af dem. Nedenstående graf viser det fremtidige afkast for aktier med høj HeyScore fra S&P 500 mellem 2007-2017.

 

Den gule linje viser aktier med HeyScore på 90-100

 

Som man kan se på ovenstående graf, har det historisk set været profitabelt at købe aktier fra S&P 500 med høj HeyScore. I gennemsnit steg de fra 2007 til 2017 meget mere end markedet. Det farvede område viser, hvor 10% af aktierne befandt sig.

Figuren viser, at en investering i disse aktier i gennemsnit kan forventes at slå markedet.  Figuren viser dog stor spredning, og det betyder, at der naturligvis også er en risiko for at få mindre afkast end markedet, eller at tabe penge. Over tid kan man dog forvente at slå markedet markant med HeyScore, hvis man sørger for at have en bred portefølje.

Med HeyStocks Aktiescreener kan du altså let implementere de 4 regler og begynde at bruge HeyScore til at finde dit næste investeringsmål.

Heystock aktiescreener vil afholde et gratis webinar som en del af “Tradingeksperimentet – kan du slå børsaben?”. Hvis webinaret allerede er afholdt, kan du se en optagelse af det, hvis du er fuldt godkendt til hele Tradingeksperimentet. Du kan allerede nu få 16 dages gratis prøve på Heystock-aktiescreener. Som deltager i Tradingeksperimentet kan du få yderligere rabat, så du sparer 100 kroner om måneden på Heystock. På den måde skal du kun betale 89 kroner om måneden for at får PREMIUM-adgang til Heystock-screeneren og analyseværktøjerne. Klik her for at få de 16 dages trial og rabat-tilbuddet.

Heystocks tilbyder også automatisk mønstergenkendelse, der identificerer kursbevægelser og indtegner dem i en letforståelig grafik. Algoritmerne søger dagligt og arbejder på tværs af alle markeder, så du altid har det fulde overblik. Systemet søger endvidere efter potentielle brud på støtte-/modstandsniveauer, kendte aktiemønstre, Fibonacci niveauer og giver dig et enkelt overblik over aktuelle handels- og investeringsmuligheder. Systemet beregner selv optimale kursniveauer gevinsthjemtagning.

Du kan se et helt webinar om Heystocks afholdt den 6. november 2017 her under:

 

Daytrader.dk synes, at HeyStocks aktiescreener er så spændende et værktøj til aktieanalyse, at selskabet bag daytrader.dk har valgt at erhverve en mindre ejerandel i HeyStocks.

Del denne artikel