Sojabønner i køb

Udgivet: 14. april 2016

Af Peter Arendt, professionel trader

Spekulanterne har fået øjnene op for afgrøder, som et alternativ til investering i aktier. Den aktuelle usikkerhed på finansmarkedet får således investorer til at søge mod råvarebørserne. Da renten er lav, er det ikke værd at gå kontant, og derfor bliver afgrøder – og råvarer generelt – et oplagt alternativ, taget i betragtning af at aktuelt prisniveau for de fleste afgrøder er relativt lavt.

Gratis forløb: Professionel trader Tom Hougaard afslører sine strategier. Tilmeld dig her

Det er først og fremmest sojabønner på børsen i Chicago, der lige nu oplever en stor spekulativ købsinteresse fra store såvel som små spekulanter. Grunden hertil er dårligt vejr for soja-arealerne i Sydamerika, og dårligt vejr for den konkurrerende palmeolie i Malaysia.

Den 4. april gik jeg i køb på sojabønner i min update her på siden, da prisen var 927 dollar. Prisen er nu 958 dollar, og sojabønnerne har dermed for længst brudt kritisk modstand ved 935 dollar. Selvom der kortsigtet er mulighed for en lille ned-korrektion tilbage mod gammel modstand i 935 dollar, så er jeg fortsat meget bullish på sojabønner (såvel som sojaolie og sojaskrå). Jeg anbefaler derfor stadig køb på soja.

Nedenfor fremgår mit forslag til handelsstrategi og analyse for sojabønner der handles på Chicago Board of Trade (CBOT-børsen).

Bemærk at handel med futures og cfd`er er forbundet med en stor risiko for tab, da der er tale om gearing. Husk derfor dit tabsstop så du ikke løber en større risiko for tab end du har lyst og råd til.

Handelsstrategi

Aktuel pris på juli 2016 terminen på CBOT-børsen er 958 dollar. Jeg har anbefalet køb siden 927 dollar. Første mål ligger i 1.000 dollar. Suppler med yderligere køb ved brud af 1000 dollar. Herefter har jeg mål i 1060 dollar. Jeg flytter nu mit stop op fra tidligere 900 dollar til break-even i 925 dollar.

Prisen på sojabønner vist på en dagsgraf
Prisen på sojabønner vist på en dagsgraf

Siden august 2015 har sojabønner bevæget sig sidelæns i et interval gående fra bund og støtte i 860 dollar og op til top og modstand i 935 dollar. Med den seneste styrkelse er intervalmodstand blevet brudt. Med bruddet er der fremkommet en bundformation og sojabønner har nu i første omgang mål i 1000 dollar.

De 1000 dollar udgør også første modstandsniveau i opadgående retning. Et brud her over vil bekræfte op-trenden og frembringer derfor endnu en købsmulighed.

I nedadgående retning er der nu støtte ved gammel top og modstand i 935 dollar. Et brud her under vil være et svaghedstegn. Herefter vil et brud under 925 dollar betyde at op-trenden atter kan annulleres. Derfor vil jeg sælge igen ved brud tilbage under 925 dollar.

Gratis forløb: Professionel trader Tom Hougaard afslører sine strategier. Tilmeld dig her

De tekniske indikatorer taler for fortsat optur. Således er det 20 dages glidende gennemsnit brudt op over det 50 og 200 dages gennemsnit, hvilket er et såkaldt ”golden cross”. Derudover er det 50 dages gennemsnit tæt på at bryde over det 200 dages gennemsnit, hvilket vil være et kraftigt “golden cross” og dermed et kraftigt købssignal.

Både RSI og MACD placeret over midten og begge indikatorer udviser stigende tendens, hvilket også er stærke tegn.

Konklusion

Sojabønner er gået i op-trend og dermed i køb. Målet ligger i 1060 dollar. På den lange bane er der dog mulighed for at sojabønner kan gå langt højere. De tekniske indikatorer bakker op om en fortsat optur.

Peter Arendt samarbejder med daytrader.dk. Han leverer analyser af aktier, forex og afgrødepriser. Hvis du vil se flere analyser af af Peter Arendt, kan du tilmelde dig på  : www.minagro.dk

image_pdfimage_print
Del denne artikel