Styrketegn i Zealand Pharma

Udgivet: 14. juli 2016

Af Peter Arendt, professionel trader
Kigger vi udelukkende på den kendte tekniske indikator RSI, så er Zealand Pharma i teorien gået i køb. Supplerer vi med MACD indikatoren er der også små styrketegn at spore. Alene på baggrund af disse to indikatorer kunne man gå i køb på Zealand Pharma nu. En strategi hvor der købes lidt nu og suppleres kraftigt med yderligere køb ved bekræftelse i prisgrafen er en oplagt mulighed, får at gå ind i aktien med en forholdsvis lav risiko.

Bemærk at jeg selv har Zealand Pharma i porteføljen ved analysens udarbejdelse.

Handelsstrategi

Køb aktien forsigtigt i dag med mål i 170 kroner og tabsstop i 90 kroner. Suppler kraftigt ved brud over 145 kroner og/eller ved brud over 170. Flyt samtidig stoppet med op.

Zealand Pharma på en ugegraf
Zealand Pharma på en ugegraf

Teknisk analyse

Det seneste halvandet år har været forbundet med stor usikker handel for Zealand Pharma. Således har aktien i denne periode bevæget sig fra bund i 70 kroner til top i godt 170 kroner. Alene i 2016 har aktien bevæget sig fra bund og støtte i 90 kroner og top og modstand i 145 kroner.

Lige nu udviser aktien styrketegn og der er derfor en lille mulighed for, at aktien skal tilbage mod intervallets øverste top i 170 kroner. Dette bakker de tekniske indikatorer ligeledes op om. Således udviser RSI stigende tendens samtidig med at den er brudt op over midten. Dette er tegn på en op-trend, der skal fortsætte med tiltagende styrke.

Derudover er MACD brudt op over den røde signallinje og MACD laver nu stigende bunde. Hvis MACD også kan bryde op over midten (værdien 0), vil MACD for alvor bakke op om en ny optur i aktiekursen.

Få et tip, når vi ser en god børshandel i aktier og valutaVia Messenger-app

Kursgrafen er netop brudt op over både de 20 ugers og det 50 ugers gennemsnit. Dette er spæde styrketegn. Dog ligger de to gennemsnit samlet, hvilket kan være tegn på yderligere sidelæns bevægelse.

Men samlet set kan jeg konkludere at de tekniske indikatorer signalerer at aktiekursen skal op og man kan derfor god lave et forsigtigt køb af aktien nu på basis af indikatorernes signaler. Dog bekræftes aktiens opadgående potentiale først, hvis også modstand i 145 kroner bliver brudt. I givet fald vil endnu et købssignal fremkomme. Herefter ligger target oppe ved gammel top i 170 kroner. Hvis også modstand ved 170 kroner brydes vil der opstå endnu en købsmulighed.

I nedadgående retning ligger der i første omgang støtte ved 90 kroner. Brud her under vi signalere at nedturen for alvor skal til at sætte ind igen. Derfor sætter jeg mit tabsstop ved 90 kroner.


arendt-mini

Peter Arendt samarbejder med daytrader.dk. Han leverer analyser af aktier, forex og afgrødepriser. Ovenstående analyse blev sendt ud på Peter Arendts hjemmeside www.minagro.dk den 6. april Hvis du vil se analysen straks, den bliver offentliggjort, kan du tilmelde dig på Peter Arendts side : www.minagro.dk

image_pdfimage_print
Del denne artikel