Tom Hougaard: Jeg sælger dollars over for yen lige nu!

Udgivet: 12. november 2018

Af Tom Hougaard

Jeg er netop gået kort i Dollar over for japanske Yen. Der er flere grunde til, at jeg netop nu laver denne handel:

1. Når jeg observerer grafen fra maj-måned frem til nu, ser jeg et valutapar der ikke er gået meget over 114 yen til dollaren. Eftersom vi nu handler under kurs 114 igen, konkluderer jeg, at Yen nu i bund og grund er i en såkaldt trading-range, og at valutakrydset igen skal ned i bunden af trading-range, som ligger i kurs 111-110.

2. Jeg observerer samtidig en kendt graf-formation der kaldes Skulder-Hoved-Skulder. Det er ikke et kønt eksempel på Skulder-Hoved-Skulder – men det behøver det heller ikke at være for at virke. Skulle dette mønster udspille sig som et flot SHS-eksempel, vil det tyde på at Yen er på vej til 109.

3. Rent fundamentalt er der også en forklaring på, at yen kan svækkes. På grafen her under ser du Dollar over for Yen sammen med det amerikanske Dow Jones-index. Jeg har den grundholdning, at vi er i det første spæde forløb til en aktiemarked korrektion på en 20-30%. Dollar/Yen er betragtes som en “sikker havn”, når det stormer på aktiemarkederne. Som Dow går, sådan går Dollar/Yen. Det har jeg prøvet at illustrere på grafen.

Om jeg får ret eller ej, kan kun tiden vise. Lige nu ved jeg, at jeg skal risikerer omkring 100 pips på denne position. Hvis jeg får ret, tjener jeg 300-400 pips. Det er essensen i trading.

Handlen kan nemt tage flere uger, så hav tålmodighed.

Fakta:
SHORT POSITION: Dollar Yen
Entry: 113.98
Stop loss: 114.98 (et meget konservativt stoploss, som godt kunne være I 114.60)
Target@ 110.00

Læs konkret, hvordan en handel udføres i teksten under billedet. Handlen kan også foretages inden for de næste par dage, hvis kursen ikke ændrer sig markant.

Dollar/Yen set over for Dow Jones-indekset. Når Dow Jones falder, så har Dollar/yen også tendens til at falde.

Daytrader.dk: Sådan kan du gøre i praksis:

Åbn handelsplatformen Markets, der er en del af forløbet Trading med Tom. Find kolonnen “valutaer” i venstre side. Tryk på “majors”. I midten af skærmbilledet ser du nu de forskellige valutakryds. Tryk på USD/JPY, der står for dollars over for japanske yen. Tryk  på knappen “sælg” for at gå kort i positionen og altså spekulere i, at værdien af dollars falder og at værdien af yen stiger. Præcis som noteret i Toms analyse.

Gearing hos Markets er 1:30. Minimum handelsstørrelse er 1000 dollars. Det lyder voldsomt, men hvis du sætter et stop som Tom foreslår ( i kurs 114,98), så risikerer du 70 kroner. Se nedenstående screendump. Du kan til gengæld vinde 220 kroner, hvis kursen går ned i kurs 110, hvor Tom har sit mål. Hvis du har lyst til at tjene mere (men dermed også risikere mere), kan du blot købe for mere.

Se også videoen, hvis du er i tvivl om, hvordan Markets handelsplatformen fungerer.

Handlen som den ser ud hos Markets

 

Dislaimer: CFD’er er komplekse instrumenter og heraf følger en høj risiko for at miste sine penge hurtigt på grund af muligheden for høj gearing. 73% af private konti mister penge, når de er involveret i handel med CFD’er hos Markets. Du skal overveje, om du har nok viden om, hvordan CFD’er virker, om du har råd til indgå i handler, hvor der er høj risiko for at miste dine penge. Al trading indeholder risiko. Handl kun med kapital, som du har råd til at tabe. Historisk afkast garanterer ikke fremtidige afkast. Indholdet på websitet har et uddannelsesmæssigt sigte og skal ikke betragtes som individuelle investeringsråd. 

 

Del denne artikel