Topformation i britiske pund

Udgivet: 13. januar 2016

Af Peter Arendt, professionel trader

2015 bød på interval konsolidering for britiske pund i forhold til danske kroner (GBP/DKK). Forud for denne konsolidering var en kraftig op-trend. Netop nu tester GBP/DKK 2015-intervallet i nedadgående retning og en topformation kan være ved at fremkomme. Derfor er der lige nu et teknisk salgssignal på GBP/DKK.

Handelsstrategi

Aktuel kurs er 9,95. Sælg nu med mål i 9,40. Suppler med ekstra salg ved brud under 9,87. Læg købs og dermed tabsstop ind ved brud tilbage over 10,20. Dermed har handlen en tilfredsstillende Risk/Reward.

Britiske pund over for danske kroner på en ugegraf.
Britiske pund over for danske kroner på en ugegraf.

GBP/DKK har været i op-trend siden 2013. Her bundede valutakrydset ud til en kurs på 8,46. Efterfølgende har GBP/DKK været oppe i 10,75 – et niveau der blev ramt medio 2015.

I hele 2015 har der været tale om sidelæns konsolidering. Dette har resulteret i et interval gåden fra bund og støtte ved 9,95 og op til top og modstand i 10,75. Netop nu testes intervallet i nedadgående retning. Således handles GBP/DKK lige nu til 9,98 efter tidligere på ugen at have været nede i kurs 9,87.

Man kan derfor godt argumentere for at bruddet nu er en realitet. Dermed har intervallet nu udviklet sig til en top-formation, en dobbelt top, der potentielt kan igangsætte en ny ned-trend.

GBP/DKK er med andre ord gået i salg lige nu. På baggrund af top-formationen ligger målet nede i kurs 9,20.

Ved brud under bunden fra tidligere på ugen ved ned-trenden for alvor være en realitet og der vil i givet fald fremkomme endnu et signal til salg.

I opadgående retning er der i første omgang modstand ved 10,20. Bryder GBP/DKK op over 10,20 kan top-formationen annulleres og GBP/DKK vil i givet fald være tilbage i den sidelæns konsolidering. Sælger du GBP/DKK anbefaler jeg derfor at du samtidig sætter et købs og dermed tabsstop ind ved brud tilbage over kurs 10,20.

Supplerer vi med de tekniske indikatorer, så bakker både RSI og MACD op om at top-formationen vil holde og at målet nu ligger nede i kurs 9,40. Således ligger RSI placeret under midten, samtidig med at indikatoren udviser faldende tendens. MACD har godt nok været stigende på det seneste. Men indikatoren ser nu ud til at møde modstand ved midterniveauet (værdien 0) og kan således være i gang med at toppe ud. Dermed signalerer MACD også at GBP/DKK skal til at falde ned mod kurs 9,40.

Derudover ligger kursgrafen i den nedre del af Bollinger Bands (den lilla markering). Dette er også et svaghedstegn. Ydermere er Bollinger bands begyndt at udvide sig, hvilket er et tegn på at GBP/DKK nu kan være i gang med at gå fra sidelæns konsolidering og ind i en ny trend-periode, der lige nu ser ud til at blive i nedadgående retning.

arendt-mini

Peter Arendt samarbejder med daytrader.dk. Han leverer flere daglige, professionelle analyser af aktier, forex og afgrødepriser på sin side: www.minagro.dk

image_pdfimage_print
Del denne artikel