Disse tradere kan du kopiere i sommerferien

Udgivet: 6. juli 2019

Sommerferien er allerede ved at være godt i gang for de fleste, og det er ikke os alle sammen, der i den forbindelse får ekstra tid til at trade. Skal man ud at rejse, eller er man travlt optaget med familie og venner, så kan det give mening at overlade en del af sin investeringer til en dygtig trader, som kan handle for én imens.

I daytrader.dk’s copytrader-forløb, lærer man om, hvordan man benytter platformen eToro til at kopiere andres handler. En af udfordringerne er naturligvis at finde de gode tradere, og for at give lidt inspiration har vi sammensat denne “sommerferie-portefølje”, som giver input til, hvilke tradere vi selv har kig på.

I sommerferie-porteføljen har vi lagt vægt på, at traderne handler i mange forskellige markeder, og at de har en god risikoprofil. Mange nybegynderne inden for copy trading har en tendens til at kigge mest efter de tradere, som har trecifrede afkast per år, men med et højere afkast kommer også en højere risiko, og i det følgende forsøger vi at finde en god balance imellem de to elementer og fokusere mere på tradere, som har deres risiko under kontrol.

Har du brug for en kort intro til, hvordan du kopierer dygtige tradere, så se eventuelt denne video:

Her er vores sommerportefølje med tradere, som du kan overveje at kopiere:

  1. En af de mest imponerede tradereeToro er franske Olivier Danvel, som på platformen har tradingnavnet Olivierdanvel. Den franske valutahandler har en meget høj stabilitet i og med, at han i de sidste 30 måneder ikke har haft en eneste måned, som er endt i minus. Han har lavet solidt, lille afkast hver måned, og en stabilitet, som vi sjældent har set magen til. Årsagen til, at franskmanden er med i sommer-porteføljen er naturligvis den høje stabilitet, mens også det faktum, at han primært handler valuta, hvilket giver en god risikospredning, hvis man har andre tradere i porteføljen, som primært fokuserer på aktier.

    Olivier Danvel, super solid valutahandler på eToro.

Olivier Danvel kan i øvrigt ses i et live-webinar d. 9. september kl. 20 på daytrader.dk, og der vil han løfte sløret for årsagen til, at det kan lykkes ham at handle med en så stor stabillitet, og så godt afkast. Webinaret ligger i den sidste del af copytrader-forløbet og for at komme med til dette webinar, skal du foretage et indskud på eToro og derefter melde dig klar til at deltage i webinaret.  Men du kan naturligvis også vælge bare at kopiere hans handler på platformen.

Den franske valutahandler har siden han begyndte at handle på eToro haft 71,56% vindende handler, hvilket er imponerede i betragtning af, at hans vindende handler samtidig har haft noget større gennemsnitlig gevinst end de gennemsnitlige tabende handler. Hans Risk-score – altså hans risiko-niveau – ligger generelt på 1-2 på en 10-skala og er altså ekstremt lav. Danvel følges af over 37.000 mennesker og kopieres af mere end 4.000 tradere og investorer, og han er dermed en af de mest populære tradere på eToro.

Herunder kan du se Olivier Danvels afkast de seneste år:

2. Mariano Pardo er en stock-picker , som har overperformet markedet markant i de seneste år. Han arbejder som software-udvikler og investerer blandt andet i teknologi og finansielle virksomheder og bruger sin viden inden for teknologi og finans til at analysere og forstå aktiemarkedets bevægelser. Pardo er god til at holde sin risiko lav og han foretager investeringer med forskellige tidshorisonter.

Sammenligner man hans performance med det amerikanske SP500-indeks, så performer han markant bedre med et afkast på hele 24% i år, og et positivt afkast på 6% sidste år, på trods af at 2018 var lidt af et rædselsår på aktiemarkedet. Så skal man have en dygtig stockpicker i sin copytrading-portefølje, kan man overveje at tage Mariano Pardo med.

Mariano Pardo kan  ses i et live-webinar d. 23. september kl. 20 på daytrader.dk, og der vil han give en indblik i, hvordan han analyserer aktier og formår at klare sig så godt i forhold til aktiemarkedet. Webinaret ligger i den sidste del af copytrader-forløbet og for at komme med til dette webinar, skal du foretage et indskud på eToro og derefter melde dig klar til at deltage i webinaret.

Pardos eToro-navn er ganske enkelt marianopardo.

3. Lena Virginia Birse er en af de kvindelige investorer på eToro, som klarer sig rigtig godt. Med et afkast på hele 36,75% i år er hendes overperformance i forhold til det generelle marked imponerende. 

Over 72% af hendes handler på platformen har været gevinstgivende, og vinderne er mere end dobbelt så store som tabene. Birse investerer primært i vækstaktier inden for US tech, fordi hun mener, at disse virksomheder har det højeste potentiale for at give afkast over tid, og hendes investeringshorisont er mellemlang til lang. Så hvis man gerne vil have en komponent af stærke tech-aktier i sin portefølje, så er det oplagt at kigge på at kopiere den britiske investor. Birse går på eToro under navnet “onegirl”.

Christian Jain Kongsted, medejer af daytrader.dk, handler også på eToro.

4. Daytrader.dk er også selv repræsenteret på eToro, hvor medejer af sitet Christian Jain Kongsted styrer sin trading og investerings-portefølje under navnet CPHequities. Kongsted har på platformen haft et stabilt afkast over de seneste år og havde i 2017 et afkast på 23,43% og i 2018 et afkast på 26,12% – på trods af, at sidstnævnte var et rigtig dårligt år på aktiemarkedet. Strategien er en blanding af at handle det tyske DAX-indeks og at have en solid portefølje af stærke selskaber, både inden for tech og luksusvarer.

Kongsted afholder også et webinar i forbindelse med copytrading-forløbet d 2. september kl. 20, og dette webinar er åbent for alle.

5. Med et afkast på hele 45% i år, altså på kun seks måneder, har den polske valutahandler Andrzej Krawiec klaret sig helt forrygende, og han er derfor et godt bud på endnu en trader, som det kan give mening at kopiere. Han har foretaget næsten 700 handler på eToro, og over 92% af disse handler har været profitable, hvilket i sig selv er lidt af en præstation, også selv om vinderne har været mindre end tabene. Krawiec bruger primært fundamental analyse til at gå ind i sine trades, og det er blandt andet renternes størrelse og styrken af forskellige økonomier, som han ser på. Krawiecs etoro-navn er Kashubian.

Vælg dine egne tradere

Ovenstående tradere er dem, som vi kigger på herinde hos daytrader.dk, men vi opfordrer dig til selv at fortsætte researchen. Intet af ovenstående skal betragtes som konkret investeringsrådgivning. Husk at du selv er ansvarlig for dine egne investeringer og selv skal foretage din egen research.

Vil du gerne vide mere om, hvordan du finder gode tradere at kopiere, så kan vi anbefale at tage et nærmere kig på dette webinar, som tidligere er blevet afholdt på daytrader.dk

 

Preview af eToro:

Preview af eToro:

Del denne artikel