Vestas bryder modstand og går i køb

Udgivet: 21. april 2017

Af Peter Arendt, professionel trader

Med en aktuel kurs på 579 kroner har Vestas aktien nu brudt et vigtigt modstandsniveau i opadgående retning ved 570 kroner. Bruddet betyder, at vi nu har fået bekræftet den op-trend, som aktien bevæger sig i. Bruddet har derfor frembragt endnu et købssignal. Seneste analyse jeg lavede på aktien er fra den 8 februar, hvor jeg gik anbefalede endnu et køb af aktien, på baggrund af en nedadgående korrektion til psykologisk støtte ved 500 kroner. Siden har pilen været op og købet er netop i denne uge blevet bekræftet.

Få gratis børstips i din inbox og få del i den høje hitrate. Skriv dig op

Handelsstrategi

Jeg gik i nyt køb på aktien til 490 kroner og har senest anbefalet mine læsere på minagro.dk køb den 8 februar til godt 500 kroner. I dag ligger aktien noget højere i 579 kroner og dermed er modstand ved 570 kroner blevet brudt hvilket signalerer yderligere køb af aktien med mål i 700 kroner. Salgs og tabsstop kan sættes lidt under 525 eller 500 kroner afhængig af din risikovillighed.

Teknisk analyse

På lang sigt er Vestas i op-trend og der er fortsat et fint langsigtet potentiale i opadgående retning mod toppen fra 2008 i godt 700 kroner.

Efter at have ramt 570 kroner i september måned sidste år, foretog aktien et større kursfald der sluttede ved indgangen til 2017 i godt 400 kroner.

De 570 kroner er netop blevet brudt og dermed er op-trenden endnu en gang blevet bekræftet. Næste modstand ligger nu oppe ved psykologiske 600 kroner. Herefter vil gammel top og all time high i 700 kroner være modstand og som nævnt også mål for et køb.

Få et tip, når vi ser en god børshandel i aktier og valutaVia Messenger-app

I nedadgående retning vurderer jeg at der i første omgang er støtte ved de 570 kroner. Herefter ligger støtte nede ved 525 og der næst ved psykologiske 500 kroner. Ved køb af aktien nu, kan salgsstoppet derfor lægges ved brud under et af disse to niveauer – alt afhængig af din risikovillighed. Bemærk dog at hvis du sætter dit stop ind ved 500 kroner vil din risiko for tab i forhold til den gevinst der i givet fald jagtes ved 700 kroner være til den dårlige side.

De tekniske indikatorer bakker alle op om en yderligere styrkelse mod 700 kroner og bakker derfor op om køb af aktien nu.

Vestas på en ugegraf

arendt-mini

Denne analyse blev første offentliggjort på minagro.dk. Peter Arendt samarbejder med daytrader.dk. Han leverer analyser af aktier, forex og afgrødepriser. Se mere på Peter Arendts side : www.minagro.dk

image_pdfimage_print
Del denne artikel