Sandsynlighed for nedtrend

Udgivet: 27. oktober 2015

Af Larry Pesavento, professionel trader

Alt, hvad der kunne gå godt, gik godt på markedet i uge 43. Det startede med Mario Draghi, der implementerede quantative easing i Europa, fulgt af den kinesiske centralbank, der blandt andet satte renten ned med en halv procent. På  toppen af alt dette, kom der god indtjening fra NASDAQ-aktier såsom Amazon, Microsoft og Google, hvilket sendte NASDAQ op med 266 point på en enkelt. Det var ny rekord. Alle reagerede som om, at der ikke kommer nogen renteforhøjelse i den nærmeste fremtid. Det store spørgsmal er, om dette er et falsk breakout, eller om det er noget meget større.

Se på nedenstående månedschart for New York Stock Exchange. Som du kan se ved de røde pile, så er der tale om en ”three drive to a top pattern” og også en ”asymetrisk trekant”, også kendt som ”reverse point waves”. Det vigste punkt på grafen er at kigge på, hvad der sker efter de røde pile. På toppene kan du se, at markedet knækkede kraftigt i de følgende uger og laver nye bunde i 2000 og igen i 2007. Efter dette steg markedet meget i flere måneder. Stigningen endte i 786 retracement i år 2000 og i 61% i 2007. Nu ser vi så samme mønstre igen. Dette er en meget vigtig lighed.

indeks

Flere forskellige indekser viser mig, at der er en høj sandsynlighed for, at markedet skal nedad fra de nuværende niveauer. Selvom det er langt fra perfekte grafer, så er det alligevel nogle af de mest perfekte mønste vi ser, hvad angår swing trading. Hvis vi går tilbage i historien kan vi se, at disse mønste har været meget stærke indikatorer på fremtidige markedsbevægelser. Den gode nyhed er dog, at hvis markedet lukker højere på fredag, så vil ingen af disse mønstre længere valide.

(oversat, forkortet og redigeret af daytrader.dk)

larry2Daytrader.dk samarbejder med Larry Pesavento. Han har arbejder som fulltime daytrader siden 1967. Du kan se mere om Larry Pesavento på hans website www.larrypesavento.com

Del denne artikel