Aktieforslag fra kunstig intelligens rammer plet

Udgivet: 28. juni 2023

I løbet af de sidste 4 uger har daytrader.dk udsendt rapporter med aktieforslag fra danske AI Alpha Lab til vores Pro-abonnenter, og en opgørelse viser, at den kunstige intelligens har ramt plet i 8 ud af 10 tilfælde.

Hver mandag modtager medlemmerne en rapport, og herunder kan man se resultaterne af, hvordan det er gået indtil nu, fra og med uge 23, og de fire ugerapporter frem til denne uge.

SP500-indekset har over de seneste 3 uger givet 2,1% i afkast.

Som man kan se på oversigten, har den kunstige intelligens haft adskillige pletskud i perioden. Holdetiden på disse handler har været 1-3 uger, og de to seneste handler, som står nederst i tabellen, har systemet kun holdt i 2 dage. En enkelt handel gav en gevinst på hele 18,62% på en uge. Den gennemsnitlige vindende handel har været 10,3%, mens den gennemsnitlige tabende handel var under 5%, og som det fremgår, var otte ud af ti af handlerne vindere.

Er du selv interesseret i at følge med i AI-modellens forslag, så kan du gøre det via Daytrader.dk’s nye TraderPRO-abonnement. Du læse mere og tilmelde dig her.

Baggrunden er, at Daytrader.dk i juni begyndte et samarbejde med AI Alpha Lab. Samarbejdet betyder, at vores medlemmer hermed kan få adgang til en unik AI-model baseret på sandsynligheder og big data, som hver uge udvælger de aktier, den mener, vil give det bedste afkast over tid.

Over de seneste 3 år har systemet haft et gennemsnitligt årligt afkast på 37,1%, og strategien eksekveres i praksis sådan, at systemet på ugentlig basis investerer i de 5 aktier fra S&P 500-indekset, som AI-modellen forudsiger vil have den højeste sandsynlighed for at performe bedst i den kommende uge.

Strategien anvender et stop-loss på 5% på alle positioner, og den rebalanceres den første handelsdag hver uge. Risikoprofilen for strategien er høj, så derfor bør man som udgangspunkt ikke lægge hele sin investerbare formue ind i den, men derimod se den som et supplement til en større portefølje.

På den første handelsdag i ugen køber strategien aktierne indeholdt i rapporten og allokerer en lige stor mængde kapital til hver aktie. Aktierne købes så tæt som muligt på lukkekursen, og der sættes et stop-loss på 5% fra købsprisen. Strategien har historisk bevist sin robusthed ved andre stop-loss-niveauer og ved trailing stop-losses, og derfor kan man også implementere sin egen risikostyring og selv sætte sit stop-loss.

Man bør i forbindelse med strategien være opmærksom på, at strategien sagtens kan underperforme i perioder, men at den igennem længere tid har haft en klar overperformance i forhold til det indeks, som den kan sammenlignes med. Det betyder, at man ikke kan nøjes med at handle strategien i nogle få uger eller måneder for at vurdere den, men bør sætte mere tid af for at have en bedre chance for at få et validt resultat.

Du kan se et eksempel på den rapport, man som abonnent modtager her. Dette er rapporten fra uge 23, 2023.

Hvis du er interesseret, kan du læse mere og tilmelde dig abonnements-ordningen her. I denne artikler er det aktieforslagene fra TraderPro-abonnementet, som er omtalt.

image_pdfimage_print
Del denne artikel