Bitcoin tordner op – og denne gang ser det meget mere solidt ud

Udgivet: 25. juni 2019

Skeptikerne troede ikke på det, men bitcoin er i gang med at gøre det igen! Siden april-måned er den store kryptovaluta steget knap 200%, og i de seneste dage har prisen hoppet yderligere – op til 13% om dagen.

Dermed ligger kursen nu over 11000 USD per bitcoin, hvormed prisen er over halvvejs i forhold til den seneste all-time-high, der ligger omkring 20.000 USD.

Du kan handle bitcoins og andre kryptovalutaer hos Markets Se mere her
Kursen på bitcoin ligger lige nu over 11.000 USD. Pludselig ser den gamle top i 20.000 USD ikke længere så urealistisk ud.

Endnu er der ingen sikre bud på, hvorfor bitcoin oplever stå store stigninger netop nu, men noget tyder på, at prisen denne gang ikke er drevet af private investorer, men i langt højere grad af store institutionelle investorer, der virkelig satser på bitcoin.

Hvis den teori er rigtigt, så er det meget gode tegn i forhold til, hvor højt prisen kan nå denne gang. Det betyder nemlig, at kursen nu bygger på et meget mere solidt fundament, og at der fortsat er masser af købere i markedet.

Hvis man vil afsløre interessen for bitcoin blandt private investorer, kan man blandt andet bruge værktøjet Google Trend, der afdækker søgevolumen for bestemte ord. Da bitcoin ramte 20.000 USD i 2017 lå søgevolumen på 100/100. I dag – derimod – er søgevolumen langt mindre, nemlig kun 7/100, og det skal ses i sammenhæng med, at prisen på bitcoin altså ligger over 50% af toppen fra 2017. Der er med andre ord basis for meget større stigning.

Antallet af søgninger i Google på bestemte ord, afslører interessen for emnet blandt verdens befolkning. Den store top på ovenstående graf viser søge-volumen i 2017, da bitcoin toppede i en pris på 20.000 USD. Helt til højre ses søgevolumen i dag. Interessen er altså langt mindre, men alligevel ligger kursen på bitcoin lige nu oppe over 50% af værdien fra 2017. Hvad kan der ikke ske med prisen, hvis interessen igen for alvor får fat?

“Bitcoin bygger på et stærkere fundament denne gang med større volumen og dybere interesse fra institutionelle investorer,” skriver Ben Brown, der er journalist ved kryptoportalen CCN, der følger kryptomarkedet tæt.

Mange blockchain-analytikere mener, at bitcoin måske kan blive en ”sikker havn” for investorer i lighed med for eksempel guld, der oplever stigende interesse, hvis der er uro på børsmarkedet. Den forestilling får ny nærhed i disse dage, hvor også prisen på guld er stærkt stigende.

Del denne artikel