Dansk trader: Ingen tegn på, at nedturen er slut

Udgivet: 19. marts 2018

Da der lige nu er stor usikkerhed på aktiemarkedet, og da jeg endnu ikke ser tegn til at nedturen er slut, stiller jeg mig lige nu afventende på aktier og går i salg på DAX.

Aktierne i Europa oplevede ellers lidt styrkelse i starten af marts måned. Fredag i sidste uge så der dog ud til at komme en ny vending til tyske DAX30, efter i fredags. Således kan fredagens kursudvikling i DAX30 ligne en form for en “doji” der nu kan sætte gang i en periode med ny kurssvækkelse til DAX.

Få et tip, når vi ser en god børshandel i aktier og valutaVia Messenger-app

I skrivende stund handles DAX til 12.275 euro og derfor har DAX allerede korrigeret en del af de seneste to års optur. Forleden var DAX nede og ramme et nyt bundniveau i 11.830 euro. Dette bundniveau er nu vores første holdepunkt i nedadgående retning. Skulle DAX også bryde her under, så vil nedturen teknisk set kunne fortsætte mod næste støtteniveauer, der ligger nede i omegnen af 10.000 til 11.000 euro.

I opadgående retning er der modstand til DAX ved kurs 12.750 euro. Et brud her over vil være et lille styrketegn. De tekniske indikatorer udviser lidt styrketegn allerede nu – men jeg vil godt have DAX over 12.750 før et køb og samtidig reagerer jeg på at DAX har været under 11.900 og dermed er gået i et teknisk salg.

Anbefaling: Sælg

Trenden er vendt til ned på kort sigt og der er risiko for yderligere fald i DAX på 10 til 20%. Jeg går derfor nu i salg på DAX efter brud under 11.900 euro. Målet for mit salg har jeg nede i 10.000 euro. Købs og tabsstop sætter jeg ved kurs 12.750 euro.

Kurs i dag: 12.275
Modstand: 10.000
Stop: 12.750
Trend kort: ↓
Trend lang: ?

Få fart på dine investeringer med BULL & BEAR-certifikater fra Societe Generale: Klik her
DAX på en dagsgraf

arendt-mini

Peter Arendt samarbejder med daytrader.dk. Han leverer analyser af aktier, forex og afgrødepriser. Se mere på Peter Arendts side : www.minagro.dk

image_pdfimage_print
Del denne artikel