Trussel: Svaghedstegn i aktiemarkedet

Udgivet: 21. marts 2018

Der er i årets første snart 3 måneder sneget sig en stor usikkerhed ind på alverdens børsmarkeder. Efter opturen i 2017 er de børshandlende kommet i tvivl om, hvorvidt aktierne kan fortsætte mod nye højder. Der er stadig grund til bekymring på aktiemarkedet og jeg maner fortsat til besindighede med aktieinvesteringer, så længe Donald Trump fører handelskrig mod resten af verden.

Markedskommentar af trader Peter Arendt.

Donald Trump sætter i den grad retningen på de finansielle markeder, med hans politiske retorik og trusler om handelskrig, er investorer verden over blevet i tvivl. Siden han blev præsident, tilbage i januar måned 2016, har hans fokus været på at gavne den amerikanske økonomi frem for at kigge ud over landets grænser. Det har på det seneste resulteret i importtold på stål og aluminium til USA, hvilket især har været rettet mod de tyske bilproducenter. Ydermere er han nu også gået i krig med Kina, som han ønsker skal nedbringe deres handelsoverskud over for USA, der ligger i omegnen af 375 milliarder dollar. Han planlægger således at pålægge told på en række kinesiske produkter, svarende til en samlet eksportværdi på 60 milliarder dollars.

Hvis handelskrigen for alvor kommer i gang med Trump mod resten af verden, så er der ikke mange vindere i den krig. I den sidste ende er det nemlig virksomhederne, der sammen med os forbrugere, kommer til at betale regningen og det kan blive dyrt.

Få et tip, når vi ser en god børshandel i aktier og valutaVia Messenger-app

Derfor reagerer aktiemarkedet med stor bekymring på den handelskrig, der lige nu kan være i sin spæde vorden. Det fremgår hvis vi nedenfor kigger på henholdsvis det amerikanske S&P index og det ledende tyske aktie-index, DAX30.

Kigger vi på kursgrafen for henholdsvis det amerikanske aktie-index S&P 500 og det tyske DAX 30, så får vi et klart svar på, om hvorvidt Trumps politik virker, som det er hensigten. Det amerikanske S&P index er, hvis vi kigger meget nøje efter i prisgrafen, stadig inde i det, der kan defineres som stigende kurstendens. Det vil sige, at indekset siden bunden skabt i februar måned har haft held med gang på gang at skabe højere toppe og højere bunde. Det er stadig gode tegn for amerikanske aktieinvestorer, om end der ikke er tale om nogen decideret aktierus.

Få gratis børstips i din inbox og få del i den høje hitrate. Skriv dig op

Kigger vi derimod på det tyske aktie-index DAX30, så er det et noget anderledes billede der tegner sig. Her har vi nemlig at gøre med faldende kursbunde og faldende kurstoppe i samme periode, hvor det amerikanske S&P 500 har udvist stigende kurstendens.

Nedenfor analyserer jeg både det tyske DAX30 og det amerikanske S&P500 med tekniske analyse og kommer samtidig med min handelsanbefaling som den ser ud pt.

DAX30 – Sælg

Aktuel kurs: 12.276 euro

Anbefaling
Trenden er vendt til ned på kort sigt for tyske DAX30 og der er risiko for yderligere fald i DAX på 10 til 20%. Jeg går derfor nu i forsigtigt salg på DAX og anbefaler investorer at være påpasselige med investering i aktier, så længe der ikke er decideret styrketegn at spore. Målet for mit salg har jeg nede i 10.000 euro. Købs og tabsstop sætter jeg ved kurs 12.750 euro.

Teknisk analyse

Aktierne i Europa oplevede lidt styrkelse i starten af marts måned. Fredag i sidste uge så der dog ud til at komme en ny vending til tyske DAX30 og i indeværende uge er der da også atter pres på det store tyske index.

I skrivende stund handles DAX til 12.276 euro og derfor har DAX allerede korrigeret en del af de seneste to års optur. Forleden var DAX nede og ramme et nyt bundniveau i 11.830 euro. Dette bundniveau er nu vores første holdepunkt i nedadgående retning. Skulle DAX også bryde her under, så vil nedturen teknisk set kunne fortsætte mod næste støtteniveauer, der ligger nede i omegnen af 10.000 til 11.000 euro.

Få fart på dine investeringer med BULL & BEAR-certifikater fra Societe Generale: Klik her

Da der lige nu er stor usikkerhed på aktiemarkedet og da jeg endnu ikke ser tegn til at nedturen er slut, stiller jeg mig lige nu afventende på aktier og går i salg på DAX.

I opadgående retning er der modstand til DAX ved godt og vel kurs 12.750 euro. Et brud her over vil være et lille styrketegn.

De tekniske indikatorer udviser lidt styrketegn allerede nu – men jeg vil godt have DAX over 12.750 før et køb og samtidig reagerer jeg på at DAX har været under 11.900 og dermed er gået i et teknisk salg.

DAX på en ugegraf.

 

S&P500 – afvent handel

Aktuel kurs: 2.717 dollar

Anbefaling:

Står afventende på sidelinjen. Brud over 2.800 dollar vil frembringe et signal til køb, hvorimod brud under 2.650 dollar vil åbne op for en salgsmulighed.

Teknisk analyse

S&P toppede ud forleden, efter at have ramt et nyt topniveau i 2.800 dollar. Siden er det gået nedad for S&P, der lige nu handles til 2.717 dollar.

S&P udviser dermed fortsat usikkerhed om retning og derfor står jeg fortsat i afventende position igen. Dog holder det amerikanske index sig pænt oppe set i forhold til de smæk det tyske DAX30 har fået på det seneste.

Få gratis børstips i din inbox og få del i den høje hitrate. Skriv dig op

Langsigtet er trenden fortsat op for S&P, men kortsigtet er der tale om en usikkerhed, der nærmest kan betegnes som sidelæns konsolidering. Første modstand i opadgående retning finder ved ved toppen fra forleden i 2.800 dollar. Et brud her over vil signalere at S&P skal fortsætte opturen og frembringer dermed et signal til køb.

I nedadgående retning er der støtte ved bunden fra sidste uge i 2.650 dollar. Ved brud her under vil jeg åbne op for en forsigtig short.

De tekniske indikatorer er begyndt at udvise lidt svaghedstegn og signalerer derfor at en test af 2.650 dollar snart kan forekomme.

S&P500 på en ugegraf

 

Peter Arendt samarbejder med daytrader.dk. Han leverer analyser af aktier, forex og afgrødepriser. Se mere på Peter Arendts side : www.minagro.dk

image_pdfimage_print
Del denne artikel