Deutsche Bank: Markedet kan falde 10 pct. ved Trump-sejr

Udgivet: 8. november 2016

Markedet kan falde op til 10 pct., hvis Donald Trump vinder tirsdagens valg i USA, mens det kan stige op til 5 pct., hvis Hillary Clinton vinder.

Det mener Deutsche Banks team af markedsanalytikere.

Det bliver ikke kun i USA, at man kunne mærke effekterne af valget. Europæiske markeder ventes at svinge stort, så snart de afsluttende afstemningsresultater kommer ind. Det forventes at ske onsdag morgen dansk tid. The Times rapporter, at både Barclays og HSBC vil holde deres trading-desks åben hele natten for at kunne være i stand til at reagere hurtigt på nyhederne, når de kommer ind.

Få et tip, når vi ser en god børshandel i aktier og valutaVia Messenger-app

Deutsche Banks analytiker-team har analyseret det europæiske Euro Stoxx 600-indeks, og deres holdning er, at markederne allerede i et vist omfang har taqet højde for en Clinton-sejr og indregnet det i priserne, men at en demokratisk sejr stadig vil give et boost til aktierne. Derimod vil markederne reagere meget negativt på en Trump-sejr, blandt andet fordi hans politik på mange områder stadig er uklar.

Mange elementer i Donald Trumps politik er stadig uklar, og derfor vurderer Deutsche Banks analytikere, at aktiemarkederne kan falde op imod 10 pct. i kølvandet på en Trump-sejr.

Her er et uddrag af Deutsche Banks research:

“Trumps planer vil betyde store ændringer i beskatning, indvandring og handling, og hans udtalelser på disse områder har været langt fra entydige. Som en konsekvens af det, mener vi, at en Trump-sejr vil lede til at stor usikkerhed om USA’s politik. Vi har kørt vores Stoxx 600 P/E-model igen og inkluderet usikkerheden om den amerikanske politik. (…)Vi mener, at usikkerheden efter en Trump-sejr (…) vil føre til et fald i størrelsesordenen 5-10 pct.

Meget af den negative reaktion vil komme fra overraskelses-elementet af en republikansk sejr. Man kan drage paralleller til Brexit-afstemningen. Markederne var indstillet på, at Storbritannien ville blive i EU, og pundet gik i frit fald, da det blev klart, at briterne ville forlade Unionen. Det samme for kaos kunne godt opstå tirsdag og onsdag, hvis Trump formår at opnå en lignende, overraskende sejr. ”

På den anden side vil markederne reagere mere positivt på en Clinton-sejr, vurderer analytikerne:

“I betragtning af, at Clintons politik er langt mindre radikal end Trumps og er blevet kommunikeret langt mere konsistent, så venter vi, at en Clinton-sejr vil fjerne en vis usikkerhed i markederne”, skriver analytikerne, der venter en stigning på omkring 5 pct. i tilfælde af en demokratisk sejr.

Få fart på dine investeringer med BULL & BEAR-certifikater fra Societe Generale: Klik her

Tirsdag formiddag dansk tid fører Hillary Clinton stadig med 3 procent-point, ifølge websitet Realclearpolitics.com, som er baseret på et gennemsnit af mange forskellige amerikanske meningsmålinger. Clinton ligger ifølge sitet til 47,2 pct. af stemmerne, mens Trump står til at få 44,2 pct.

Læs mere om, hvordan markederne kan udvikle sig efter det amerikanske valg

Del denne artikel