Flere storme kan ramme aktiemarkedet torsdag

Udgivet: 7. juni 2017

I morgen, torsdag, kan blive en særdeles voldsom dag på børsmarkedet. Sent torsdag aften forventes de første resulater at strømme ind fra det engelske valg, og det vil uden tvivl rykke i alle valutakryds, hvor pundet optræder.

Få fart på dine investeringer med BULL & BEAR-certifikater fra Societe Generale: Klik her
Valget i England er ikke det eneste, der kan ryste markedet torsdag. På billedet ses den nuværende premierminister Theresa May.

Inden verden når så vidt, skal markedet dog igennem tre andre særdeles vigtige begivenheder. De to første rammer kl. 14:30 dansk tid. Det drejer sig om de amerikanske arbejdsløshedstal (hvor der ventes et fald), samt et møde i Den Europæiske Centralbank, hvor præsident Mario Draghi vil tale om den monetære politik i Europa. ECB er under forøget pres for at følge den amerikanske centralbank og begynde at stramme pengepolitikken. Draghi har dog tidligere gjort det klart, at han endnu ikke mener, at tidspunktet er kommet til at stramme op. Men hvad mener han i morgen? Små hentydninger fra Draghis mund kan skabe voldsomme reaktioner i DAX, euro og dollars.

Senere på dagen går det løs i USA, hvor den tidligere efterretningschef hos FBI, James Comey, skal vidne over for en komité i senatet i en ekstremt speget sag for den amerikanske præsident Donald Trump. Det handler om, hvorvidt Comey måske fik direkte ordre fra præsidenten til at stoppe efterforskningen af den tidligere sikkerhedsrådgiver Michael Flynns kontakter med Rusland. Hvis Comeys vidneudsagn sætter Trump i et yderligere dårligt lys, vil det få Trumps modstandere til at lugte blod – og det vil igen smitte voldsomt af på et nervøst amerikansk aktiemarked. Kan Trump ende i en rigsretssag? Også her vil små hentydninger fra Comeys mund kunne skabe dønninger.

Brug for hjælp til den rette handelsplatform for dig? Chat med os

Sidst på dagen begynder så resultaterne fra det engelske valg at komme ind. De seneste exit-polls viser 42.9% til De Konservative og 37,2% til Labour, men de nye terror-angreb i England kan måske skabe overraskelser i sidste øjeblik, og under alle omstændigheder ser sejren ikke ud til at blive så stor, som De Konservative først havde håbet, da Theresa May udskrev valget. Igen kan det være små antydninger og skuffelser, der rykker rundt på markedet. Lige nu står De Konservative til at få 30 pladser mere i parlamentet, men alt under 50 nye pladser vurderes at være en skuffelse for Theresa May. Og måske også for markedet.

Lige nu trades GBPUSD med støtte i området 1.2775-1.2800, og med modstand over 1.3000. Ethvert brud over eller under disse niveauer kan betyde en fortsættelse af trenden i retning væk fra bruddet. Se evt. denne videoanalyse af GBPUSD i forbindelse med valget.

Del denne artikel