Klimaexit: Disse aktier kan vinde/tabe

Udgivet: 2. juni 2017

Den amerikanske præsident Donald Trump har netop taget et kontroversielt skridt og har trukket USA ud af den såkaldte Paris-aftale fra 2015. Meningen er at styrke amerikanske interesser og virksomheder. Men hvilke aktier vil egentlig stige på baggrund af Trumps beslutning? Og hvilke vil falde?

Gratis kurser i aktiv trading. Se vores automatiske forløb. Online kurser i trading

Den såkaldte Paris-aftale om klimaet forpligter over 190 lande til at skære ned på udledningen af drivhusgasser, og med udtrædelsen har USA valgt at følge lande såsom Nicaragua og Syrien, der aldrig har underskrevet aftalen.

Produktion af gas

Dermed ignorerer Donald Trumps klimaeksperternes advarsler om, at afbrænding af fossile brændstoffer kan skade verdens klima. Alligevel advarer eksperterne mod, at man nu går ud og direkte opkøber aktier i olie- og gasbranchen. Bortset fra de etiske overvejelser, kan Donald Trumps politik nemlig meget vel have den stik modsatte effekt for værdien af virksomhederne i den klassiske energibrance.

Pointen er ganske enkelt den, at når afgifterne falder væk, og der dermed kan pumpes mere olie og gas op af jorden, ja, så falder priserne på olie og gas også, og dermed den generelle indtjening i den traditionelle energisektor.

I USA kan det for eksempel ramme virksomheder såsom EOG Resources Inc. (NYSE:EOG), Continental Resources, Inc. (NYSE:CLR), og Pioneer Natural Resources (NYSE:PXD).

Samtidig har den amerikanske olie- og gasbranche udtrykt bekymring for, at resten af verden vil rotte sig sammen mod den amerikanske energisektor, fordi den netop ikke overholder reglerne i den aftale, som de fleste andre lande er blevet enige om. Det kan også gå ud over indtjeningen.

Brug for hjælp til den rette handelsplatform for dig? Chat med os

I stedet for at opkøbe direkte, kan investorerne overveje at skyde penge i relaterede virksomheder – for eksempel de, der producerer udstyr til energiindustrien. Disse virksomheder kan sandsynligvis med det samme mærke den øgede produktivitet. Det gælder virksomheder såsom U.S. Silica og National Oilwell Varco.

Endelig kan man som investor måske også drage nytte af det panik-agtige dyk, der sandsynligvis kan opstå i amerikanske virksomheder, der arbejder med alternativ energi. Her peger den amerikanske investeringside fool.com for eksempel på virksomheden First Solar, der arbejder med solenergi. Ifølge Fool har er First Solar en sikker position i markedet, der sagtens kan få virksomheden igennem hårde tider og sikkert ud på den anden side – uanset politiske luner undervejs.

First Solar på en daglig graf
image_pdfimage_print
Del denne artikel