Genmab: Risiko for yderligere kursfald på kort sigt

Udgivet: 6. april 2017

Af Peter Arendt, professionel trader

Genmab-aktien fortog et ordentlig dyk i fredags og nedturen fortsatte frem til tirsdag i denne uge. Der er nu fremkommet en lokal topformation, der kan få aktien yderligere nedad på den korte bane. Jeg er klar til at tage stikket hjem på aktien hvis gårdsdagens bund bliver taget ud. Bemærk dog at den lange trend fortsat er op, så hvis du er i aktien på helt lang sigt, skal du forholde dig neutralt eller ligge dit salgsstop længere nede. Lige nu ser det tyske DAX index ud til at afvise gammel kursrekord. Hvis det betyder at DAX skal til at falde, vil det kunne sætte aktier under et kurspres – rent generelt – og derfor vil der også være risiko for at Genmab aktien vil kunne blive trukket yderligere ned i sympati med DAX.

Bemærk: Jeg er selv long Genmab ved analysens udarbejdelse.

Få et tip, når vi ser en god børshandel i aktier og valutaVia Messenger-app

Ligger du inde med en god profit i aktien, er det derfor nu du kan vælge at sikre denne profit. Hvis aktien igen vender rundt og vil til at stige, kan du altid komme ind i den igen.

De tekniske indikatorer udviser svaghedstegn på basis af ugegrafen og bakker derfor op om at du skal være lidt varsom med aktien lige nu.

Teknisk analyse:

Genmab tog et stort nyk ned fredag i sidste uge og fortsatte nedturen frem til tirsdag, hvor aktien ramte mod støtte i 1.220 kroner. Indtil videre er dette støtteniveau blevet afvist og aktien handles i skrivende stund til 1.270 kroner.

Med fredagens svækkelse frembragte aktien en lokal top-formation, der signalerer at målet ligger nede ved 1.190 kroner. Ved dette niveau er der desuden støtte til aktien ved det 50 ugers glidende gennemsnit. Hvis også aktien bryder under 1.190 kroner, vil trenden for alvor vende til ned og der vil i givet fald fremkomme et kraftigt signal til salg.

Hvis bunden i 1.220 kroner holder, så vil der i første omgang være mål for aktien oppe i det gab i grafen der blev skabt med fredagens svækkelse i 1.405 kroner. Herefter vil der være modstand ved kursrekord i 1.490 kroner. Et brud op over 1.490 kroner vil signalere at aktien for alvor skal til at stige igen og vil derfor frembringe et kraftig signal til køb.

Få et tip, når vi ser en god børshandel i aktier og valutaVia Messenger-app

Men supplerer vi med de tekniske indikatorer, er der på basis af ugegrafen tale om ret kraftige svaghedstegn, der signalerer at der er risiko for lidt yderligere kursfald. Derfor signalerer de tekniske indikatorer, at du skal være varsom med at købe aktien op lige nu.

Hvis du køber aktien kan det dog gøres med et tæt salgsstop og dermed en lille tabsrisiko i 1.220 kroner – bunden fra tirsdag.

Handelstrategi: 

Aktuel kurs er 1.270 kroner. Afvent yderligere køb af aktien lige nu på grund af svaghedstegn i indikatorer og markedet generelt. Jeg er senest gået i køb til aktien ved 1.175 kroner. Dette køb vil jeg gå ud af med en lille profit, hvis aktien bryder under mit salgsstop i 1.220 kroner. Herefter vil jeg se om aktien i givet fald kan samles op nede omkring 1.190 kroner – hvis der altså her viser sig at være lidt støtte og en vending til op igen opstår.

Bemærk dog at den lange trend fortsat er op, så hvis du er i aktien på helt lang sigt, skal du forholde dig neutralt. Alternativ kan du køre med et salgsstop nede ved støtte i 1.190 kroner, i stedet for de 1.220 kroner, som jeg anvender.

Genmab på ugegraf

arendt-mini

Denne analyse blev første offentliggjort på minagro.dk. Peter Arendt samarbejder med daytrader.dk. Han leverer analyser af aktier, forex og afgrødepriser. Se mere på Peter Arendts side : www.minagro.dk

image_pdfimage_print
Del denne artikel