God købsmulighed i Coffee

Udgivet: 27. september 2016

Af Peter Arendt, professionel trader

Jeg har længe haft Coffee futures (handles i New York), som et spændende handelsobjekt. Coffee endte sidste uge svagt, hvilket kan ses som en ny mulighed for at komme ind i en long. Langsigtet har Coffee nemlig stadig et rigtigt godt opadgående potentiale på baggrund af en større bundformation.

Daytrader.dk : Du kan blandt andet handle Coffee hos Markets. Her hedder kontrakten Coffee. Du kan også handle Coffee hos IG. Her hedder kontakten f.eks. Coffee Arabica 1 EUR.  

Aktuel pris er 153 dollar på basis af den først handlede position af Coffee (pt. er det december 2016 terminen). Jeg gik i første omgang long til 121 dollar med mål i 170 dollar. Har du ikke købt endnu er det stadig muligt at komme med i dag efter sidste uges svage luk. Stop for køb kan f.eks. lægges under 147 hvis du går ind nu. Jeg flytter selv stop for min long fra 129 dollar til 139 dollar, for at sikre profitten i mit køb lavet til 121 dollar. Bemærk: Jeg er selv long Coffee futures ved analysens udarbejdelse.
Aktuel pris er 153 dollar på basis af den først handlede position af Coffee (pt. er det december 2016 terminen). Jeg gik i første omgang long til 121 dollar med mål i 170 dollar. Har du ikke købt endnu er det stadig muligt at komme med i dag efter sidste uges svage luk. Stop for køb kan f.eks. lægges under 147 hvis du går ind nu. Jeg flytter selv stop for min long fra 129 dollar til 139 dollar, for at sikre profitten i mit køb lavet til 121 dollar.
Bemærk: Jeg er selv long Coffee futures ved analysens udarbejdelse.

Teknisk analyse
På ugegrafen nedenfor kigger jeg helt langsigtet på prisen for Coffee. Som det fremgår er en stor rund bund fremkommet med bruddet over 140 dollar. I sidste uge steg Coffee til 160 dollar for så at falde tilbage til 150 dollar. I skrivende stund handles Coffee til 153 dollar, hvilket virker til at være en mulighed for at komme ind i Coffee inden opstigningen kan fortsætte mod første mål i 170 dollar. Målet i 170 dollar er target for den store bundformation, der som sagt blev en realitet med bruddet over 140 dollar.

 

 

I opadgående retning er der modstand ved godt 160 dollar – toppen fra sidste uge. Et brud over 160 dollar vil bekræfte op-trenden hvorefter der er modstand ved målet i 170 dollar. Ved brud over 170 dollar vil der herefter være langsitet mål ved gamle toppe fra 2014 i godt 225 dollar.

I nedadgående retning er der støtte ved først 147 dollar. Et brud her under vil være et lille svaghedstegn og der kunne derfor lægges et salgsstop ind her. Dog vil op-trenden først blive ødelagt ved brud under støtte nede ved 135 dollar.

Få et tip, når vi ser en god børshandel i aktier og valutaVia Messenger-app

De tekniske indikatorer bakker op om køb af kaffe nu. Således er det 20 ugers gennemsnit brudt op over det 50 uger gennemsnit. Dermed er der fremkommet et ”Golden Cross”, hvilket er tegn til en langsigtet trendvending fra ned til op. Ydermere ligger både RSI og MACD placeret over midten, samtidig med at begge udviser stigende tendens. Dette er tegn på en op-trend, der er stigende i styrke.

Coffee på ugegraf
Coffee på ugegraf

arendt-mini

Denne analyse blev første offentliggjort på minagro.dk. Peter Arendt samarbejder med daytrader.dk. Han leverer analyser af aktier, forex og afgrødepriser. Se mere på Peter Arendts side : www.minagro.dk

image_pdfimage_print
Del denne artikel