Guldet hamrer i vejret, og afdækker sjælden chance

Udgivet: 5. april 2023

Der har været fart på guldet i de seneste dage, og for tredje gang i historien nærmer guldet sig nu det højeste niveau nogensinde i 2100 USD.

Kursen har fået mange analytikere til at holde vejret, for er tiden omsider kommet til, at guldet for alvor bryder igennem sit gamle prisloft og dermed kan skyde meget højere op?!

Det ser i hvert fald virkelig lovende ud, hvis kursen kan slå hul på 2075 USD og dermed fuldføre et teknisk signal kendt som en såkaldt cup-and-handle-formation. Dermed kan prisen måske nå helt op i 2800 dollars – i hvert fald, hvis man følger teknisk analyse. Det kræver dog først et brud over 2075 USD.

Få et tip, når vi ser en god børshandel i aktier og valutaVia Messenger-app

Det er først og fremmest frygten for vedvarende inflation, der får guldet til at stige. Samtidig køber flere centralbanker i øjeblikket aggressivt op i guld. Kina opkøbte alene i februar 24,9 tons guld tæt fulgt af Tyrkiet, der opkøbte 22,5 tons. Måske i et forsøg på at gøre sig mere uafhængig af amerikansk dollars-dominans.

Men også private borgere køber i øjeblikket guld. I USA ramte salget af fysisk guld til private i 2022 det højeste niveau i 23 år.

Som privat kan man investere i fysisk guld eller man kan trade guldprisen direkte – for eksempel som CFD igennem handelsplatformen AvaTrade, hvor guld handles under navnet GOLD med en gearing på 1:20.

Sjælden mulighed

Peter Schiff ser en sjælden mulighed i guldmineselskaber lige nu.

Flere analytikere peger dog også på en speciel skævvridning i prisen, der måske kan udnyttes. For selvom prisen på guld nærmer sig all time-high, så handles guldmineselskaberne stadig billigt i forhold til guldprisen. Faktisk 20-25% under deres højeste niveau.

Det kaldes en divergens, og kan betyde, at mineselskaberne skal stige kraftigt i pris i de kommende uger for at følge med guldprisen.

Som den kendte økonom og guldstrateg Peter Schiff for nyligt har skrevet på sin Twitterprofil den 4. april:

”I dag lukkede guldprisen på et nyt højdepunkt i 52 uger. Alligevel skal de store mineselskaber stadig stige med over 20 % og juniorer-selskaber med over 25 % for at nå nye 52-ugers højdepunkter. Afvigelsen skyldes negativ stemning. Investorer tror stadig ikke på, at stigning er reel. Men det er ægte og vil blive spektakulært”.

Som dansk investor kan man handle europæiske ETF’er, der følger mineselskaberne, f.eks. VanEck Vectors Gold Miners ETF (GDX) og VanEck Vectors Junior Gold Miners ETF (GDXJ). Begge ETF’er er langt fra all-time-high.

Hvis man tror på bruddet op, og ønsker ekstra fart på sin investering kan man fx købe ovenstående VanEck Vectors Gold Miners ETF som CFD. Den kan bl.a. handles hos AvaTrade med gearing 1:5 under navnet GDX. Her bliver en evt. stigning ganget med 5. Det samme gør naturligvis et evt. tab. Læs mere om CFD her.

Cup-and-handle-formation i guldprisen udgivet af Northstar på Twitter
image_pdfimage_print
Del denne artikel