Hvor meget kan du tjene som daytrader?

Udgivet: 14. november 2023

Hvor meget kan man potentielt tjene på daytrading? Det er nok det hyppigste spørgsmål en ny daytrader stiller sig selv. Og det er måske ikke så mærkeligt, for – lad os være ærlige – penge er hovedårsagen til, at folk som udgangspunkt er interesserede i at trade.

For at kunne udregne det mulige afkast, skal man se på to hovedfaktorer:

Ens evner som trader og midlerne på ens handelskonto. Mange forestiller sig, at de kan starte med 100 dollars på kontoen, men det er et helt urealistisk udgangspunkt. Selv med et astronomisk afkast på 10.000%, ville resultat ikke engang kunne dække en almindelig løn i to måneder.

Men hvis indsats og evner er på plads, åbner sig til gengæld næsten ubegrænsede muligheder. Trading betragtes nemlig som en af de mest skalerbare forretningsmodeller, og det skyldes primært den kraftige renter rente-effekt samt naturligvis muligheden for gearing.

Her finder du vores e-bog, hvor du lærer at forstå daytrading på 20 minutter.

Lad os se på et eksempel: Hvis du har en handelskonto på 100.000 kr. og opnår et afkast på 10% hver måned i et år, vil du se, at overskuddet accelererer. Den første måned giver et afkast på 10.000 kr., mens den sidste måned kan generere hele 28.531 kr. – næsten tre gange så meget som den første måned.

Et så solidt afkast måned efter måned er naturligvis spekulation, men der findes faktisk daytradere, der langt overgår de tal. I Danmark har vi tradere som Anders Dall og Tom Hougaard, der lever godt af trading, men sidste år kom det frem, at en svensk trader fra Arboga vest for Stockholm havde opbygget en handelskonto fra 30.000 svenske kroner til utrolige 305 millioner svenske kroner. Den rejse er helt unik og kræver voldsomt risiko, fordi der handles med gearing (f.eks. via handelsplatformen Markets, men den er alligevel et eksempel på, hvad der i ekstreme tilfælde kan være muligt som trader.

Prøv vores gratis handelssignaler i aktier og valuta - LIVE Via Messenger-app

Det er dog vigtigt at understrege, at du primært skal fokusere på at udvikle dine evner som trader, og ikke på pengene. Hvis du er en god og solid trader, er der nemlig masser af kapital til rådighed for dig.

Gearing åbner f.eks. mulighed for, at kapitalen kan vokse relativt hurtigt, og i dag findes der også såkaldte prop-firmaer, virksomheder, der kan stille store summer på højkant, hvis man som trader kan demonstrere ansvarlighed, sikkerhed og et godt afkast igennem længere tid.

Med disse propfirms behøver du kun at generere et relativt lille procentvis afkast for at tjene betydelige beløb. Derudover er det risikofrit, fordi du administrerer firmaets penge. Dette koncept er blevet mere og mere populært og bruges af mange tradere, som mangler adgang til større privat handelskapital.

Det er dog samtidig vigtigt at understrege, at daytrading ikke er en nem vej til rigdom. Det kræver passion, dygtighed og disciplin. Eksemplerne her viser dog de muligheder, du har, hvis du er dedikeret og villig til at opbygge dine færdigheder over tid. At forstå og respektere risikoen og løbende at udvikle din viden er nøglen til langsigtet succes i daytrading.

Hos daytrader.dk arbejder vi hele tiden på, at give nye tradere en god start og udvikle de danskere, der allerede er i gang.

Lige nu tilbyder vi en række kurser, copytrading og gratis handelssignaler:

>> Kurser i daytrading

>> Gratis handelssignaler til din telefon

>> Automatisk copytrading

 

image_pdfimage_print
Del denne artikel