Aktiemarkedet skal ned igen i Danmark

Udgivet: 9. juni 2022

Af Peter Arendt, professionel trader

Det ledende danske aktieindex, OMXC25, har været inde i en pæn stigende bevægelse henover de seneste tre uger. Men det ser ud til at det danske aktiemarked er ved at miste pusten.

Prøv vores gratis handelssignaler i aktier og valuta - LIVE Via Messenger-app

Handelsstrategi

Aktuel kurs er: 1.676 DKK

OMXC25 er nu brudt under støtte for op-trenden ved 1.800 kroner. Det betyder at trenden er vendt til ned og næste mål ligger nu nede ved bunde fra marts måned sidste år ved 1.390 kroner. Derfor anbefaler jeg, at sælge ud af porteføljen med aktier i OMXC25. Næste tekniske salgssignal vil fremkomme ved brud under 1.544 kroner

Teknisk analyse

Kan aktierne gå op, når verden står i en krise med ikke kun krig, men også inflation og heraf afledte stigende renter? Det kan det næppe, og derfor ser jeg den aktuelle opadgående korrektion i blandt andet OMXC25, som en mulighed for at reducere i porteføljen med de store danske aktier.

Ved årets begyndelse begyndte OMXC25 for alvor at udvise tegn til nedtur. Det resulterede i, at OMXC25 gik i decideret ned-trend, da et vigtigt bund- og støtteniveau ved 1.800 kroner blev brudt. Bruddet kom, efter at OMXC25 i november måned ellers havde skabt en ny kursrekord i 2.016 kroner.

Vi anbefaler handelsplatformen Markets til effektiv trading: Klik her

I skrivende stund handler OMXC25 til en kurs på 1.677 kroner, efter i maj måned at have været nede og runde et nyt lavpunkt for nedturen ved 1.544 kroner. Til trods for de seneste ugers kursstigninger, holder OMXC25 sig fortsat under det vigtige brud for op-trenden af 1.800 kroner. Derfor er trenden fortsat ned og det er derfor endnu ikke tid til at købe op i danske aktier. Tværtimod er det en mulighed for salg af danske aktier.

De tekniske indikatorer taler fortsat for nedtur i OMXC25 – i særdeleshed de glidende gennemsnit, hvor det 20 perioders gennemsnit (den blå linje i grafen) er brudt under det 50 perioders gennemsnit (den røde linje i grafen). Det er et så kaldt ”Dødskryds”, der signalerer at nedturen skal fortsætte på den lange bane.

OMXC25 på en ugegraf

[Man kan shorte markedet og dermed spekulere i fald ved hjælp af f.eks. CFD’er. Det kan f.eks. ske via handelsplatformen Markets]

Peter Arendt er professionel trader fra minagro.dk. Peter samarbejder med daytrader.dk. Han leverer analyser af aktier, forex og afgrødepriser. Peter Arendt tilbyder også coaching for nye investorer og tradere, som gerne vil lære mere om, hvordan de kan optimere deres portefølje og håndtere risikostyring bedre. 

image_pdfimage_print
Del denne artikel