Kæmpe short-mulighed i kakao?

Udgivet: 30. april 2024

Du har sikkert læst om det i medierne? Prisen på kakao har ramt en “hundredårs-event” og gået lodret i vejret med 400% på få måneder.

Men nu er det måske slut? Prisen på kakao ser i hvert fald ud til at bremse op, og over alt i verden sidder short-sælgerne nu klar til at gribe en mulig ny historisk begivenhed – nemlig chancen for at kollaps i prisen på kakao. Det er et vovet short-trade med stor risiko, men også med stor upside. Se videoen herunder.

Få et tip, når vi ser en god børshandel i aktier og valutaVia Messenger-app

Kakao kan blandt andet købes og shortes på handelsplatformen Markets

Baggrund

I mange år har prisen på kakao ligget i et interval mellem 1800-3000 USD, men i 2023 brød prisen ud af dette interval og udviklingen tog for alvor fart i begyndelsen af ​​dette år. Alene i 2024 er prisen højst steget omkring 190%. Se en ugentlig graf over kakaohastigheden nedenfor:

 

Når mange råvarer stiger så meget i løbet af kort tid, har de ofte en tendens til før eller siden at vende tilbage til en mere normal pris. Dette er naturligvis ikke givet, men vi kan nedenfor se et eksempel på tømmer (lumber), som i 2020 steg til ekstreme niveauer, men som hurtigt vendte tilbage til de gamle prisniveauer:

 

Hvis du tror på, at noget lignende vil ske i prisen på kakao, er der nu måske en god handelsmulighed. Men du skal naturligvis være ekstremt opmærksom på risiken og sætte dine stops fornuftigt. Det kan samtidig være svært blindt at gå kort/shorte uden tegn på svaghed. Så lad os gå ind i en mindre tidsramme (4 timers grafen) for at finde den. Billedet nedenfor er fra 23. april 2024:

23. april 2024

Ovenfor har vi markeret en efterspørgselszone på 4 timers diagrammet fra den 23. april i år. Denne zone er skabt, da området var oprindelsen til den store bevægelse, der brød strukturen på upside. Hvis optrenden skal fortsætte, bør prisen nu ikke gå lavere end den grønne zone. Hvis zonen er brudt, er det dog et svaghedstegn, og det kan da være interessant at gå short.

30. april

En uge senere – altså 30. april – er kursen nu brudt igennem efterspørgselszonen. Bemærk, at den først reagerede i zonen, og vi markerer denne reaktion med et rødt felt. Den røde zone kaldes også en flip-zone, og det betyder, at udbuddet nu er under kontrol. Derfor satser vi på, at hvis kursen nu vender tilbage til det røde område, skal den reagere og forhåbentligt gå endnu lavere.

En effektiv metode kan nu være at afgive en såkaldt limitordre (se video herunder). Så kommer man ind på markedet, når kursen når dette niveau. Her sætter vi entry i bunden af ​​den røde boks og stop losset lige over toppen af ​​boksen. Vi sætter en risk/reward på 1:2, så vi kan vinde dobbelt så meget, som vi risikerer at tabe.

Dette er ikke en anbefaling om at handle. Artiklen og videoen er lavet til undervisningsformål. Handler du selv, er det vigtigt, at du laver din egen analyse og sætter dig ind i, hvordan handelsprodukterne fungerer. Også med hensyn til evt. gebyrer.

Kakao kan blandt andet købes og shortes på handelsplatformen Markets

image_pdfimage_print
Del denne artikel