Købsmulighed i yen mod dollar

Udgivet: 8. februar 2016

Af Peter Arendt, professionel trader, for daytrader.dk

I en tid hvor aktierne peger sydover begynder spekulanterne at flytte fokus mod alternativer – det være sig blandt andet valuta, der af mange bruges som sikker havn under krisetider. En oplagt spekulativ mulighed i valuta, er krydset mellem yen og dollar (JPY/USD)

Over de seneste to uger har jeg kigget på japanske yen i forhold til danske kroner såvel som dollar i forhold til danske kroner. I dagens analyse kombinerer jeg de to – JPY/USD. Som det fremgår kan der netop nu være optræk til en flot bundformation – en Skulder-Hoved Skulder-bund, hvorfor jeg nedenfor giver mit forslag til købsstrategi for JPY/USD.

Prøv vores gratis handelssignaler - LIVE Via Telegram-app

Handelsstrategi

Aktuel kurs er 0,0085. Køb nu med mål i 0,0090 til 0,0100. Læg salgs og tabsstop ind ved brud under 0,0084 eller 0,0082 – alt afhængig af din risikovillighed.

Teknisk analyse

Ugegrafen nedenfor viser, hvordan JPY/USD har været i nedtrend siden 2012, hvor aktien brød under kritisk støtte ved 0,0120. Ned-trenden er som udgangspunkt intakt den dag i dag. Men i løbet af 2015 har JPY/USD bevæget sig sidelæns, hvilket har frembragt et konsolideringsinterval gående fra bund og støtte i 0,0079 til top og modstand i 0,0086.

Ugegraf

JPYUSD - en flot bundformation giver langsigtede købsmuligheder.
JPYUSD – en flot bundformation giver langsigtede købsmuligheder.

 

Netop nu tester JPY/USD intervallets modstandsniveau i 0,0086. Hvis JPY/USD bryder op over dette modstandsniveau, vil der fremkomme en perfekt bundformation – en Skulder Hoved Skulder bund.

Denne bundformation vil i givet fald have mål oppe i kurs 0,0090.

Kigger vi på de tekniske indikatorer, RSI og MACD, kan vi se, at de bakker op om at JPY/USD skal fortsætte op og at de 0,0086 derfor vil blive brudt snart. Således ligger både RSI og MACD placeret over deres respektive midterniveauer samtidig med at de begge udviser stigende tendens.

Vi anbefaler handelsplatformen Markets til effektiv trading: Klik her

Vi kan desuden se, at både MACD og RSI har skabt stigende bunde fra første kvartal 2013 og frem til i dag. I samme periode har kursgrafen været med faldende tendens. Dette kaldes for positiv divergens og er et kraftigt signal til at den lange trende skal vende fra ned til op.

Derfor bakker de tekniske indikatorer op om køb af JPY/USD nu.

I dagsgrafen nedenfor kan vi se, at JPY/USD skabte en bund forleden nede i kurs 0,0082. Derfor anbefaler jeg at der lægges et tabs og salgsstop under denne bund. Ønsker du et endnu tætte salgsstop, kan du vælge at lægge et allerede ved brud under støtte i kurs 0,0084. Et brud under 0,0084 vil således være første spæde svaghedstegn for JPY/USD.

Dagsgraf

JPY/USD på en dagsgraf.
JPY/USD på en dagsgraf.

I månedsgrafen nedenfor, supplerer jeg analysen med Fibonacci`s korrektionsteori. Som det fremgår, har aktien foretaget et fald fra toppen i kurs 0,013 i 2011 til 0,009 i 2015. Antager vi at aktien, nu vender fra ned-trend til op-trend, så signalerer Fibonnaci, at første korrektions niveau på 23,60% ligger oppe i kurs 0,009. Dette vil i givet fald passe med målet for den Skulder Hoved Skulder bund, som kan være under opsejling på basis af ugegrafen.

Efterfølgende korrektionsniveau på 38,20% har mål oppe i kurs 0,0100. Ved køb af JPY/USD i dag, lægger jeg målet oppe i kurs 0,0100.

 

jpyusd_fibo

 

Månedsgrafen ovenfor viser kursudviklingen for JPY/USD tilbage til 2002. Som det fremgår ligger vi lige nu omkring det bundniveau aktien har skabt to gange over de seneste 14 år. Derfor er der massiv støtte ved aktuelt prisleje og historien fortæller os, at JPY/USD med stor sandsynlighed er i gang med at vende ned-trend til op-trend.

Prøv vores gratis handelssignaler - LIVE Via Telegram-app

Konklusion

Den tekniske analyse indikerer at JPY/USD er i gang med at vende ned-trend til op-trend. Derfor er dette valutakryds i køb netop nu. Både på basis af en potentiel Skulder-Hoved-Skulder-bundformation og på basis af en Fibonacci-analyse, ligger målet i første omgang oppe i omegnen af 0,0090 til 0,0100.

arendt-mini

Peter Arendt samarbejder med daytrader.dk. Han leverer flere daglige, professionelle analyser af aktier, forex og afgrødepriser på sin side: www.minagro.dk

image_pdfimage_print
Del denne artikel