Mærsk : Signal til køb kan være nært forestående

Udgivet: 27. september 2017

Af Peter Arendt, professionel trader, underviser under “Tradingeksperimentet”.

AP Møller (Maersk) B aktien har taget en dyb korrektion ned i kursgrafen siden juli måned. Med sidste uges kursudvikling, kan der dog være lille vending på vej. Jeg vil endnu ikke købe aktien, da det endnu er for tidligt, at tale om en ny op-trend. Men et signal til køb kan være nært forestående.

[AP Møller (Maersk) kan handles hos Markets og Saxo Bank]

Se mit forslag til handelsstrategi på aktien nedenfor

Anbefaling

Aktuel kurs er 12.270 kroner.

Køb aktien på brud op over 12.540 kroner. Målet sættes i første omgang ved 14.260 kroner og ved brud her over oppe ved 16.450 kroner. Salgs og tabsstop kan sættes ret tæt ved brud under sidste uges bund i 11.690 kroner.

Teknisk analyse + Fibonacci

Tilbage i marts måned 2015 toppede AP Møller aktien ud til en kurs på 16.450 kroner. Herefter gik aktien ind i en markant nedtur, der først sluttede i januar måned 2016 ved 7.550 kroner. Dermed faldt aktien med 8.900 kroner i denne periode. Med dette fald som udgangspunkt, kan vi nu lave en Fibonacci analyse på AP Møller aktien, for at finde ud af hvor langt aktien kan forventes at stige – hvis opturen igen får fat.

Først lidt om Fibonacci`s teori.

Fibonacci var en kendt italienske matematiker, der levede fra år 1175 til år 1250. Fibonnaci er mest kendt for at have udviklet nogle kritiske ratioer, der går igen over alt i naturen. Af grunde, som er uklare, spiller disse ratioer en vigtig rolle i prisudviklingen på børsen, ligesom de gør i naturen. Ratioerne kan derfor bruges til at bestemme kritiske prisniveauer for eksempelvis en akties kurs.

Fibonacci`s ratioer fremkommer ved at tage to ydrepunkter i en prisgraf, som regel en top og en bund. Distancen mellem disse to punkter divideres herefter med Fibonacci`s ratioer.

Ratioerne er følgende: 23,6%, 38,2%, (50%), 61,8% og 100%.

Når niveauerne er identificeret, indtegnes der en vandret linje i prisgrafen. Ved denne linje kan en akties kurs forventes at have mål og møde modstand eller støtte.

Kigger vi på AP Møller aktien, kan vi se, at den nu har korrigeret med præcis 76,4% i forhold til nedturen fra 2015 til 2016. Således ramte aktiekursen i juli måned 14.260 kroner, hvilket var et mulehår fra de 14.303 kroner, som udgør en 76,4% korrektion.

Da AP Møller aktien dermed også har korrigeret med mere end 61,8%, betyder det ifølge Fibonaccis korrektionsteori, at trenden nu i virkeligheden er vendt fra ned til op på den lange bane.

Men efter toppen i juli ved 14.260 kroner har AP Møller aktien atter taget et dybt dyk ned i kursgrafen. Således ramte aktiens kurs i sidste uge et nyt lavpunkt i 11.690 kroner. Her fandt aktien støtte og der fremkom med sidste uges kursudvikling en stærk Candle-stick formation på basis af ugegrafen, der med lidt god vilje kan betegnes som en ”hammer”. En hammer er en teknisk indikation på, at aktiekursen nu igen skal hamre i vejret.

Dog vurderer jeg, at det endnu er for tidligt at tale om ny optur i AP Møller aktien på kort sigt. Jeg vil gerne se aktien bryde op over modstand ved toppen fra tre uger siden i 12.540 kroner, før jeg vil købe aktien. Herefter vil der i givet fald – i første omgang – være mål oppe ved toppen fra juli måned ved 14.260 kroner – svarende til det førnævnte Fibonnaci korrektionsniveau på 76,4%. Skulle aktien også bryde her over, vil Fibonacci`s korrektionsteori signalere, at vi skal have en 100% korrektion tilbage mod toppen i 16.450 kroner.

Supplerer jeg med de tekniske indikatorer, så signalerer RSI, at der kan være en lille vending fra ned til op på vej. Det er dog for tidligt at konkludere dette definitivt, eftersom MACD stadig peger ned. Kigger vi på de glidende gennemsnit, kan vi se, at kursgrafen har været nede og teste og afvise det 50 ugers glidende gennemsnit, hvilket indtil videre er en prisstyrkende faktor.

Men da der stadig er lidt usikkerhed i de tekniske indikatorer, vil jeg anbefale, at aktien først købes ved brud op over 12.540 kroner. Ved køb af aktien kan der i givet fald sættes et forholdsvis tæt salgs og tabsstop ind, ved brud tilbage under bunden fra sidste uge i 11.690 kroner.

[AP Møller (Maersk) kan handles hos Markets og Saxo Bank]

AP Møller (Maersk) B aktien på en ugegraf.

arendt-mini

Peter Arendt samarbejder med daytrader.dk. Han leverer analyser af aktier, forex og afgrødepriser. Se mere på Peter Arendts side : www.minagro.dk

Del denne artikel