Banker i USA kan stige yderlige efter renteforhøjelsen

Udgivet: 21. september 2017
JP Morgans hovedkvarter.

Onsdag varslede Den Amerikanske Centralbank højere renter, og det fik med det samme de store amerikanske banker til at stige i værdi. Højere renter betyder nemlig i sidste ende flere penge i kassen til bankerne, og det varmer på bundlinjen.

Meldingen om stadig højere renter helt frem til 2019 er endnu en saltvandsindsprøjtning til de finansielle institutioner i USA, der også nyder godt af, at Trump allerede har underskrevet to direktiver, der gør det lettere at være bank i USA. Samtidig har Trump fortsat planer om skattelettelser, der i det lidt længere perspektiv også kan sætte ekstra gang i den amerikanske økonomi.

Det betyder naturligvis ikke, at der ikke kan opstå problemer. Nogle analytikere mener, at USA snart kan stå over for recession, og også Trumps uforudsigelige politik kan give pludselig nedgang i økonomien. For eksempel, hvis skattelettelserne udebliver eller hvis USA kaster sig ud i en krig.

Den store investeringsportal Investopedia har dog givet et par forslag, hvis man tror, at de finansielle aktier i USA først og fremmest vil nyde godt af rentestigningen.

Som enkeltaktier foreslår Investopedia:

Bank of America Corporation (BAC)
JPMorgan Chase & Co.(JPM)

Begge ovenstående kan handles hos Markets som CFD og hos Saxo Bank som CFD eller aktie.

Få et tip, når vi ser en god børshandel i aktier og valutaVia Messenger-app

Hvis man ønsker at sprede sin risiko lidt mere inde for den finansielle sektor, foreslår Investopedia at handle funde (ETF’er), der følger forskellige typer af finansielle virksomhedsgrupper i USA. Her foreslår de:

iShares US Financials ETF (IYF)

Denne fund følger Jones U.S. Financial Index og er tungt vægtet mod banker med en lille portion forsikring. Fonden har været i hopla siden 2016.

PowerShares Financial Preferred Portfolio ETF (PGF)

Denne fund har en relativ lille risiko, men har til gengæld leveret fint akast i 2017. Den er baseret på ”Wells Fargo Hybrid and Preferred Securities Financial Index”

SPDR S&P Regional Banking ETF (KRE)

Denne bank er baseret på S&P Regional Banks Select Industry Index, der er bygget på regionale banker og sparekasser i USA. Afkaset har været imponerende siden 2016.

Alle tre kan handles hos Saxo Bank

Få fart på dine investeringer med BULL & BEAR-certifikater fra Societe Generale: Klik her
image_pdfimage_print
Del denne artikel