Market er på all-time-high – “Ekstrem grådighed”

Udgivet: 8. februar 2024

De store amerikanske aktieindekser og det tyske DAX-indeks er på all-time-high. S&P 500 er i øjeblikket oppe og snuser til det magiske $5.000-niveau, mens CNN’s “Fear and Greed Index” peger på “Extreme Greed” (ekstrem grådighed). Hvad er det egentlig, der driver markedet op, og er det nu, du skal investere?

Indekset for “Fear & Greed” blinker.

Optimisme over virksomhedernes regnskaber, især fra store tech-virksomheder, sammen med en stærk amerikansk økonomi og accept af, at renten ikke vil begynde at falde før senere på foråret, har skubbet S&P 500 til inden for en hårsbredde af 5.000 USD for første gang nogensinde.

Få et tip, når vi ser en god børshandel i aktier og valutaVia Messenger-app

Meget af S&P 500’s stigning på 22,4 % i løbet af de seneste 12 måneder er blevet drevet af en tro på, at store teknologivirksomheder som Microsoft og Nvidia vil være i stand til at levere AI-relateret vækst i deres regnskaber.

“Samlet set vil disse indtjeningsrapporter sandsynligvis glæde markedet,” sagde Kathleen Brooks, forskningsdirektør hos XTB. “I starten af ​​indtjeningssæsonen havde en række dårlige rapporter fra amerikanske banker tynget indtjeningsvæksten, men nu hvor de andre 10 sektorer for det meste har rapporteret fremgang, er billedet blevet lysere.”

Sidst S&P 500 brød igennem et lige tal (4000), var der en efterfølgende stigning på ca. 20 % i indekset før kurset korrigeret. Mange handlende og investorer håber, at noget lignende sker denne gang. Du kan f.eks. handle S&P 500 med gearing hos handelsplatformen Markets.

image_pdfimage_print
Del denne artikel