Novo Nordisk-festen slut for denne gang

Udgivet: 30. oktober 2015

Af Peter Arendt, professionel trader.

Regnskabsaktuelle Novo Nordisk møder efter mange års konstant vækst pludselig en række vækstudfordringer, hvilket kan få konsekvenser for næste års omsætning. Derfor er der fundamentale tegn på at aktiens kurs skal ned fra aktuelt niveau. Kigger vi på kursgrafen med tekniske briller på helt lang sig, kan vi også se at aktiekursen er moden til en større nedadgående korrektion. Er du i besiddelse af aktien kan en salgsstrategi derfor være fornuftig – se vores forslag nedenfor.

Salgsstrategi

Sælg 25-50% nu. Sælg resten ved brud under 340 kroner. Køb (genkøb) først aktien hvis den laver ”new highs” og dermed bryder over 415 kroner.

Teknisk analyse

novonordisk

 

I månedsgrafen ovenfor laver vi en helt langsigtet analyse af Novo Nordisk-aktien. Siden 2008 hvor de fleste aktier blev svækket markant i kurs grundet finanskrisens hærgen, har Novo Nordisk aktien derimod været i konstant op-trend. Således har verden konstant behov for medicin mod sukkersyge – selv under krisetider. Men nu ser aktien ud til at have nået et top-punkt – i hvert tilfælde for en stund.

I toppen af grafen har vi zoomet ind på udviklingen over det seneste halve år. Som det fremgår er volatiliteten – usikkerheden/prisfølsomheden – steget markant. Dette er et tegn på at markedet er kommet i tvivl om hvorvidt op-trenden skal fortsætte. Ifølge teknisk analyse er volatiliteten altid høj lige inden en top formation og dermed lige inden optur bliver vekslet om til en ny nedtur.

Derfor er der lige nu optræk til nedtur i Novo Nordisk Aktien.

Rent teknisk er en decideret ned-trend en realitet hvis bund og støtte i 340 kroner bliver brudt. Herefter vil en topformation være en realitet og der vil herefter være mål nede i cirka 250 kroner. Et brud under 340 kroner vil derfor frembringe et kraftigt signal til salg af Novo Nordisk aktien.

Dog er der allerede svaghedstegn og dermed udsigt til nedtur, hvis vi kigger på de tekniske indikatorer.

RSI ligger over midten (værdien 50) og taler som udgangspunkt for en op-trend. Dog udviser RSI faldende tendens samtidig med at kursgrafen har været stigende. Der er derfor tale om negativ divergens, hvilket er et kraftigt tegn på at en nedtur er i udsigt. RSI taler dermed for et snarligt brud under 340 kroner og signalerer derfor salg af Novo Nordisk aktien.

MACD ligger ligesom RSI placeret over midten (værdien 0) hvilket også signalerer op-trend. Dog ligger MACD på et historisk ekstremt højt niveau, hvilket signalerer at aktien er overkøbt. MACD signalerer derfor at aktien er klar til en nedtur. Derudover er MACD-kurven knækket fra at være stigende til at være faldende, hvilket også er et svaghedstegn og dermed et tegn til at kursfald ligger forude.

arendt-mini

Peter Arendt samarbejder med daytrader.dk. Han leverer flere daglige, professionelle analyser af aktier, forex og afgrødepriser på sin side: www.minagro.dk

image_pdfimage_print
Del denne artikel