Ny kryptofond vil gøre din investeringsrisiko mindre

Udgivet: 9. februar 2018

I sidste uge lancerede den herboende svenske trader Andreas Hurtig en af verdens første indeksfonde, der er eksponeret mod både kryptovaluta og ICOs.

Andreas Hurtig er direktør for Global ICO Fund og bor i København. Han optræder ofte som markedsanalytiker hos Børsen Play. Andreas Hurtig er desuden professionel daytrader har papir på at være en af verdens mest intelligente mennesker. Du kan høre Andreas Hurtig tale om Global ICO Fund, krypto og ICOs på Cryptario, der er verdens første online krypto-summit i weekenden.

Fonden hedder Global ICO Fund og er åben for private investorer. Hvis man i forvejen er interesseret i krypto, kan det være en interessant måde at diversificere sin portefølje.

Over for daytrader.dk forklarer Global ICO fund her om baggrunden for fonden:

Indeksfonde har i mange år været en populær investeringsmulighed. Det skyldes, at indeksfonde er en simpel måde at sprede sin risiko, og da de samtidig ikke er aktivt forvaltede, er gebyrerne lave. På den baggrund vil indeksfonde ofte klare sig bedre en aktivt forvaltede fonde og hedgefonde.

Men hvad så med krypto-markedet? Ville det også her være smart at investere i en passiv indeksfond?

Lad os begynde med at se på en normal, bred indeksfond. Lad os sige S&P500. Den indeholder de 500 største amerikanske virksomheder. Disse virksomheder arbejder i forskellige sektorer, de har forskellige cyklusser og deres indtjening er på forskellige måde afhængig af renter og valutabevægelser. Alt dette betyder, at deres værdifald eller værdistigning aldrig vil bevæge sig helt ens, med mindre, at vi ser et systematisk krak i aktiemarkedet.

Hvis vi kigger på en mere smal indeksfond, der for eksempel er baseret på 100 amerikanske tech-virksomheder, så vil vi stadig opleve en vis grad af spredning. Nogle af disse virksomheder vil typisk arbejde inden for harware-branchen, andre vil være baseret på software, andre måske virtual reality og andre igen vil arbejde IT-konsulenter inden for f.eks. den tunge industri. Ofte vil værdifald og værdistigning være korreleret, men pga. berøringen de med forskellige brancher, vil man trods alt også se forskelle blandt den type virksomheder.

Logoet for Global ICO Fund

Lad os da kigge på, hvordan en kryptoindeks-fond kunne se ud. Selv hvis den indeholder 20-30 eller måske helt op til 50 forskellige kryptoer, så er det stadig for lidt til for alvor at kalde fonden diversificeret. Hvis man så samtidig tager højde for, at det rent faktisk er svært at finde mere end 30 kryptovalutaer, der har potentiale til at blive en god investering, ja, så kan man tydeligt se problemet omkring en sådan fond. Selv hvis man vælger at inddele de største kryptovaluter i forskellige sektorer – for eksempel inden for microbetalinger, anonyme transaktioner og regnekraft, så bevæger kryptoerne sig allligevel oftest, som om de er en del af præcis det samme marked. Når man ser en stor bevægelse i en af de store kryptovalutaer, så følger resten straks med, som om, at der var tale om en enkelt marked. Derfor er investeringsstrategi alene i kryptovaluta IKKE en god idé.

Der kan dog være en simpel løsning på problemet: Ved at tilføre noget mere stabilt til porteføljen – for eksempel værdipapirer, der er meget lavt korreleret med kryptomarkedet – opnår man en dramatisk reduktion af risikoen. Det er også derfor, at de fleste porteføljer indeholder obligationer eller andre rentebærende produkter. I tilfældet med krypto, behøver det ikke være noget så ”kedeligt” som obligationer. Måske kan man bruge en unoteret blockchain tech-virksomhed? Disse vil ikke være så direkte påvirket, hvis markedet pludselig falder.

Få et tip, når vi ser en god børshandel i aktier og valutaVia Messenger-app

Lad os også nævne det passive/aktive element i fonden. Inden for krypto hører man hele tiden, at man skal ”hodle” sin positioner. Man skal bare købe og beholde uanset, hvad der sker. Hvis du virkelig tror på din beholdning, så kan det helt sikkert være en god idé. Men det er dog alligevel ikke den bedste strategi i et usikkert marked. Når man tager højde for den meget store korrelation mellem de enkelte kryptoer – både, hvad angår trend og volatilitet, så står man sig bedre, hvis man ”arbejder” med sine positioner. Det handler om at nedtrappe sine positioner, når kurserne stiger mere end normalt, og akkumulere, når folk sælger i panik. Dette vil naturligvis ikke virke, hvis alle bruger den samme strategi, men når man tager højde for det normale reaktionsmønster blandt tradere, så vil langt de fleste give efter for det mentale pres og fejle, når markedet går i panik eller i hype.

Hos Global ICO Fund vil du kunne tilgå en portefølje af kryptovaluta og ICOs. Vi vil sikre, at porteføljen er balanceret, og vi vil altid holde nogle papirer i porteføjen, der nedsætter den totale risiko. Og vigtigst, så vil vi altid forsøge at undgå de psykologiske fælder, der finder sted i markedet.

Hvis du vil høre mere om ICOs og krypto, så vil Andreas Hurtig tale ved verdens første online summit, Cryptario, der finder sted denne weekend og næste. Du kan også læse mere om fonden her.

Andreas Hurtig under en optrædet for Børsen Play.

Disclaimer: Folkene bag daytrader.dk har været involveret som rådgivere i fondens første fase.

image_pdfimage_print
Del denne artikel