Bitcoin er død. Bitcoin lever!

Udgivet: 8. februar 2018

Efter de seneste dages voldsomme fald i kryptomarkedet står det klart, at bitcoin og de fleste andre kryptovalutaer er i gang med voldsom korrektion. I skrivende stund har markedet korrigeret ca. 70% fra topniveauet på 20.000 dollars, som blev nået i december 2017. På trods af mindre stigninger i de seneste par dage, er der ingen tvivl om, at udviklingen alt i alt har været særdeles voldsom.

Det er dog ikke første gang, at bitcoin taber en stor del af sin værdi, og det er også sket før, at bitcoin har været inde i en prismæssig boble. Et fællestræk for disse bobler og korrektioner er, at prisen efterfølgende er landet på et højere niveau end før den indledende opstigning og korrektion.

For at forstå nutiden giver det god mening at studere historien, så her er en hurtig gennemgang af bitcoins vilde og volatile historie, samt af hvad vi kan lære af den i forhold til nutidens marked.

Verdens dyreste pizzaer

Tilbage i 2010 havde bitcoin ingen værdi, da kryptovaltuaen aldrig var blevet handlet, kun minet, og derfor var det umuligt at sætte en værdi på mønten. I 2010 besluttede en programmør at bytte 10.000 bitcoin for to pizzaer, og dermed var den første kryptovalutahandel gennemført. Havde programmøren i stedet for gemt disse bitcoins, havde de i dag været 350 millioner værd.

Prisen lå på omkring 0,06 dollars for en bitcoin tilbage i efteråret 2010, men interessen steg hurtigt og bare et halvt år senere var prisen steget med 1500%, og den nåede for første gang 1 dollar i februar 2011. Her byggede bitcoin den første boble op, da den i de kommende måneder steg yderligere 2900% og nåede et midlertidigt højdepunkt i 30 dollars i juni 2011. Et crash, som på mange måder kan minde om det, vi ser i dag.

Ved det første bitcoin-crash i 2011 tabte krypto-investorerne 94% af værdien, før markedet vendte rundt og gik opad igen.

De 30 dollars var højdepunktet i den første bitcoin-boble i 2011. Priserne droppede over 50% på ganske få dage, og derefter fulgte et længere bearmarked, som først så sin afslutning 5 måneder senere med prisen 2 dollars. På dette tidspunkt havde bitcoin tabt 94% af sin værdi i forhold til toppunktet, og der skulle gå halvandet år, før prisen kom op i dette niveau igen.

Sammenligner man med den nuværende meget kraftige korrektion, svarer det til, at prisen skal fra 20.000 dollars og helt ned i 1200 dollar for at korrigere 94% fra toppen.

Har du lyst til at handle ethereum, bitcoins og andre kryptocoins? Vi samarbejder med en handelsplatform, hvor du kan spekulere i prisudviklingen på Bitcoin Future, Ripple, Litecoin og Ethereum samt mange flere

Du kan danne dig din egen mening om markedet og gå enten kort eller lang i f.eks. bitcoins via MarketsX Handelsplatformen.

Platformen er godkendt af de europæiske tilsynsmyndigheder, og du kan derfor trække evt. overskud ud til danske banker.

Chockfald i 2013

I 2013 oplevede man endnu engang vilde stigninger og prisen steg over få måneder næsten 2000% fra omkring 13 dollars til et peak på 266 dollars. Prisen faldt derefter med 74% i løbet af få dage til en foreløbig bund omkring 68 dollars.

Crashet i april 2013 kom efter bitcoin første eksponering i mainstream-medierne. Kryptovalutaen havde aldrig krydset 30 dollars tidligere, men en stærk mediedækning drev værdien pænt over 200 dollars. Crashet reflekterede – på samme måde som det nuværende crash – en reaktion imod den overdrevne spekulation i månederne forinden. Nogle kommentatorer udtalte også, at en fejl hos den på det tidspunkt mest benyttede børs Mt. Gox, havde indflydelse på det voldsomme fald.

Sammenbrud i 2014

Efter at have konsolideret i 2013 opstod der endnu engang en boble, da amatørinvestorer i stor stil begyndte at komme ind i markedet, og kryptobørser som Coinbase gjorde det let for almindelige mennesker at handle kryptovaluta. Prisen nåede et højdepunkt tæt på 1200 dollars, men begyndte derefter at tabe værdi.

Et af de hårdeste slag mod kryptovalutaen kom i begyndelsen af 2014, hvor det blev klart, at bitcoin var blevet et interessant mål for kriminelle. I januar 2014 gik verdens største bitcoin-børs Mt. Gox offline, og ejerne af 850.000 bitcoin mistede deres penge. Det er et beløb, som dengang svarede til 450 millioner dollars.

Perioden efter Mt.Gox-skandalen var en lang ørkenvandring for bitcoin-investorerne, og lidt over et år senere havde kryptovalutaen tabt ca. 85% af sin værdi og bundede ud lige under 200 dollars.

Det bringer os frem til nutiden. 2015 var et relativt stille år – relativt set – for bitcoin, da prisen lå i intervallet mellem 200-500 dollars, og prisen steg igennem 2016 op til 1000 dollars, hvorefter 2017 medførte endnu en vild stigning på 1900% op mod det hidtidige topniveau på 20.000 dollars. Prisen har nu korrigeret ca. 70%.

Og hvad kan vi så lære af det?

Først og fremmest er vilde svigninger og bobler ikke noget nyt i bitcoin. Bølgerne op og ned er præget af både overdreven spekulation og hype, som svinger over i ekstrem pessisime og fører til bemærkninger om, at bitcoin og andre kryptovalutaer nu er døde. Vi har tidligere set stigninger på flere tusinde procent, efterfulgt af voldsomme fald og korrektioner på helt op til 94% fra toppen i 2011. Hvis vi skal korrigere lige så meget denne gang, kan prisen som nævnt gå helt ned i 1200 dollars.

Har du lyst til at handle ethereum, bitcoins og andre kryptocoins? Vi samarbejder med en handelsplatform, hvor du kan spekulere i prisudviklingen på Bitcoin Future, Ripple, Litecoin og Ethereum samt mange flere

Du kan danne dig din egen mening om markedet og gå enten kort eller lang i f.eks. bitcoins via MarketsX Handelsplatformen.

Platformen er godkendt af de europæiske tilsynsmyndigheder, og du kan derfor trække evt. overskud ud til danske banker.

Når de tidligere prisbobler er sprunget, har prisen på bitcoin altid fundet tilbage og konsolideret  sig på et højere niveau. Spørgsmålet er, om historien gentager sig, eller om det er anderledes denne gang? Gentager historien sig, så skal man se efter, hvornår markedet begynder at konsolidere i sidelæns retning, og så gå ombord igen, når trenden vender.

Fortsætter trenden nedad, vil de naturlige, mulige vendepunkter ligge i de runde tal 5000, 2000 og 1000 dollars. Når man begynder at købe op, kan det være en fordel ikke at købe alt på en gang, hvis markedet fortsætter nedad, men derimod inddele sine opkøb i mindre portioner. På den måde spreder man sin risiko tidsmæssigt, og så undgår man at skyde hele sin investering ind, inden at markedet falder yderligere.

 

51% af private mister penge ved at handle CFD hos denne udbyder. Du bør overveje, om du forstår, hvordan CFD’er fungerer, og om du har råd til at risikere at miste dine penge. Daytrader.dk modtager betaling, for brokere, der er omtalt på siden. På den måde finansieres siden.

Oversigt over artikler om kryptovaluta:

>>> Handelsplatform til at handle kryptovaluta
>>> Daytrader.dk's foretrukne kryptovaluta
>>> Bitcoin eller Ethereum?
>>> Køb Ripple (XRP)
>>> Køb Ethereum (ether)
>>> Køb NEO
>>> Forstå bitcoin på 5 minutter
>>> Invester i kryptovaluta via profitable tradere
>>> Køb bitcoin - sådan gør du
>>> Køb Stellar Lumens
>>> Køb Bitcoin Cash
>>> Køb Ethereum Classic (ETC)
>>> Køb Cardano ADA
>>> Køb EOS
>>> Køb DASH
>>> Kryptotrader viser vejen: 330% aflast i kryptovaluta


Disclaimer:
eToro er en platform med flere aktiv-klasser, der tilbyder både investering i aktier og handel med CFD'er.

Bemærk venligst, at CFD'er er komplekse instrumenter og har en høj risiko for hurtigt at tabe penge på grund af gearing. 51% af detailinvestorkonti taber penge, når de handler med CFD'er med denne udbyder. Du bør overveje, om du forstår, hvordan CFD'er fungerer, og om du har råd til at tage den høje risiko for at miste dine penge.

Tidligere resultater er ikke en indikation af fremtidige resultater. Den præsenterede handelshistorik er mindre end 5 hele år og er muligvis ikke tilstrækkelig som grundlag for investeringsbeslutning. Copy Trading er ikke ensbetydende med investeringsrådgivning. Værdien af ​​dine investeringer kan gå op eller ned. Din kapital er i fare.

eToro USA LLC tilbyder ikke CFD'er og giver ingen repræsentationer og påtager sig intet ansvar med hensyn til nøjagtigheden eller fuldstændigheden af ​​indholdet af denne publikation, som er udarbejdet af vores partner ved at bruge offentligt tilgængelige ikke-entitetsspecifikke oplysninger om eToro.

Preview af eToro:

image_pdfimage_print
Del denne artikel