Flemming Kozok Sørensen – portræt

Udgivet: 9. december 2015

Flemming Kozok (født 1978) er vel nok Danmarks mest respekterede daytrader. Han begyndte at handle aktier som 16-årig og udviklede hurtigt sin egen trading-metode. I en alder af 21 år havde Flemming Kozok allerede tjent over 6 millioner kroner og gennemført mere end 16.000 aktiehandler på det amerikanske marked. I 2015 meddelte Flemming Kozok, at han i alt har tjent 32,5 millioner kroner fordelt på 170.000 aktiehandler.

flemming kozok sørensen
Flemming Kozok Sørensen er født i Roskilde i 1978 og vokset op i Greve. Han er matematisk student fra Greve Gymnasium (1997) og HA-uddannet fra Handelshøjskolen i København (2001). Siden Cand.Merc.SOL fra CBS i 2010. Kandidatur med fokus på CSR. Ud over trading holder Kozok også kurser og seminarer med udgangspunkt i egne trading-teknikker. Han er desuden blogger for Nordnet Bank

I modsætning til de fleste andre daytradere handler Flemming Kozok ikke ved hjælp af gearing. Hans strategi er baseret på amerikanske penny stock-aktier (pris per aktie under 5 dollars), som han lynhurtigt køber og sælger i titusindvis under perioder med voldsom volatilitet.

Flemming Kozok bruger ikke tekniske indikatorer, når han vurderer et papir. Han kigger alene på kursbevægelsen og sammenholder med det såkaldte Level 2, der giver et øjebliksbillede af, hvilke aktører (hedgefonde, banker, investeringsforeninger etc.), der lige nu er interesseret i at købe eller sælge aktien. (En anden kendt trader, der bruger disse metoder, er Timothy Sykes, der også underviser).

Flemming Kozok handler meget sjældent med en trend, men prøver i stedet at fange kursfaldet efter en voldsom stigning, det som Kozok kalder et ”hyperbolic move”.

I bogen ”DAYTRADER” fra 2015 beskriver Flemming Kozok sin strategi således:

Kozok eksekveret omkring 170.000 handler - Han har betalt omkring 17 mio. kr. i transaktionsomkostninger - Han tjent ca. 50 millioner før omkostninger, ca. 33 mio. kr. efter omkostninger. - Hans største indtægt er 4,6 mio. kr. på en enkelt dag - Hans største tabsgivende periode er 4,3 mio. kr. på 5 uger.
Kozok eksekveret omkring 170.000 handler
– Han har betalt omkring 17 mio. kr. i transaktionsomkostninger
– Han tjent ca. 50 millioner før omkostninger, ca. 33 mio. kr. efter omkostninger.
– Hans største indtægt er 4,6 mio. kr. på en enkelt dag
– Hans største tabsgivende periode er 4,3 mio. kr. på 5 uger.

”Jeg har aldrig brudt mig om at følge en trend. Jeg ved godt, at der er meget store penge i det, men jeg har altid været gennemsyret af mistillid til det, jeg ser. Så hvis noget går opad i et stykke tid, så tænker jeg ikke, at det bare fortsætter. Jeg tænker – tværtimod – hvornår crasher det? Jeg har altid gået efter handel i high-risk-zones – over-extensions – hvor papiret er helt oppe eller helt nede og står foran et potentielt knæk, hvor stigningen eller faldet kan være hidsigt, og når jeg ser det, så møder jeg markedet med en filosofi, jeg altid har kaldt “protective trading”. Som navnet antyder skal man have meget, meget tight stops, når man prøver at fange et knæk, for man kan risikere mange små tab, før man til sidst fanger det store ryk.”

Flemming Kozok har 12 overordnede strategier, når han handler. Stort set alle er baseret på høj volatilitet og momentum i kursen.

Grafen herunder viser en typisk Kozok-handel. Der er tale om kursen på LiveDeal, Inc.,LIVE:xnas, fra 24. januar 2014. Omkring klokken 12 indtræffer det, som Flemming Kozok kalder et ”parabolic move” med voldsomme stigninger over et meget kort tidsinterval. Aktien er på dette tidspunkt teknisk set voldsomt overkøbt, og dette får Kozok til at se efter muligheder for at shorte. Efter den første profit kan man også handle de efterfølgende bølger nedad.

livedeal
Kursen på LiveDeal, Inc.,LIVE:xnas, fra 24. januar 2014. Pilene angiver punkter, hvor Kozok typisk “sælger”

Kozoks mest indbringende handelsdag indtraf i maj 2013, hvor han tjente 4,6 millioner kroner på handel i Fannie Mae, FNMA:xnas og Freddie Mac, FMCC:xnas. Disse handler er blandt andet beskrevet i interviewbogen Traders of The New Era af Fernando Oliveira.

I medierne har Kozok ofte beskrevet sin handelsstrategi som ”meget stressende”, og han holder jævnligt pauser på mange måneder, hvor han blandt andet rejser. Han har også i flere omgange udtrykt, at han stopper som trader. Senest har han annonceret det i radioprogrammet Millionærklubben på Radio24/7, hvor han optrådte i sommeren 2015. Læs mere om penny stocks her.

 

image_pdfimage_print
Del denne artikel