Professor: DOW vil stige 1000 point, hvis Trump går af!

Udgivet: 18. maj 2017

I øjeblikket lider markederne kraftigt under, at den amerikanske præsident Donald Trump er viklet ind i et virvar af skandaler og uløste forbindeler. I går faldt de store amerikanske indekser mere end de har gjort i de seneste 6 måneder, og nedturen ser lige nu ud til at fortsætte.

Få et tip, når vi ser en god børshandel i aktier og valutaVia Messenger-app

Faldet står i skarp kontrast til den stigning, der ellers har været siden Donald Trump satte sig til rette i Det Hvide Hus. Dengang skyldtes optimismen, at Trump som erhversmand lovede mindre skat og færre afgifter, og det var noget virksomhederne kunne lide.

Men hvad så nu? Virksomhederne frygter tilsyneladende, at Donald Trumps mange skandaler ender med at tage fokus fra de lovede skattelettelser, så det hele ender i det rene ingenting.

Balladen får nu den anerkendte økonomiprofessor Jeremy Siegel til at forudsige, at aktierne kan stige eksplosivt, hvis det pludselig viser sig, at Trump træder af – frivilligt eller ufrivilligt.

“Hvis Donald Trump fratræder i morgen, tror jeg at Dow vil stige 1000 point,” siger Jeremy Siegel til CNBC.

Pointen er ifølge Siegel, at skattereduktionerne ikke er unik Trump-politik. I stedet er det noget som hele det republikanske parti står bag. Hvis Trump forsvinder er markedet sluppet af med en præsident, der har vist sig uforudsigelig, og til gengæld står de tilbage med et republikansk parti under ledelse af den nuværende vicepræsident Michael Pence, der virker meget mere stabil. Og tilmed mener det samme.

Få fart på dine investeringer med BULL & BEAR-certifikater fra Societe Generale: Klik her

“Jeg vil vurdere, at 90% af alle folk på Wall Street og de fleste direktører vil vælge præsident Michael Pence frem for Donald Trump,” siger Siegel.

Til dagligt er Jeremy Siegel professor ved University of Pennsylvania Wharton School of Business.

Del denne artikel